Drogerijski proizvodi koji vas neće izneveriti u novogodišnjoj noći

By Beauty junkie - 30.12.15

Još jednom dobar dan od mene!

Kako se novogodišnja noć bliži, verujem da je većina u potrazi za garderobom ili nekim detaljem koji će nositi u ovoj noći. Mnogi su već zakazali frizuru i šminku, a ako se kao ja šminkate sami, želim da vam preporučim ono što imamo u drogerijama, a kvalitetno je i postojano, i nećete se brinuti da li će šminka nestatai sa vašeg lica.

Pobrojala sam od većine svari po dve opcije, ukoliko zaista smatram da su vredne vaše pažnje, a ako na slikama vidite samo jednu opciju verovatno druge za mene nema, ili proizvodi koje pored ovih posedujem ne mogu da se kupe kod nas. O tome sam posebno vodila računa. Svi navedeni proizvodi su dostupni u svim drogerijama u Srbiji, i ne morate ih naručivati online, već otići do vaše omiljene parfimerije, ili poznatog lanca drogerija, i sve ćete pronaći.

Evo i proizvoda na okupu.


Počećemo od baze za celokupnu šminku, koja će omogućiti dugotrajnost celokupnog izgleda, i pripremiti kožu za sve ostale proizvode.

Od drogerijskih baza, po mom mišljenju, samo dve baze / prajmera dolaze u obzir. Cenom su vrlo bliske, i koštaju između 500 i 600 dinara.
U pitanju su Aura Prime me, i Mabelline Baby skin prajmeri.

Aura prajmer je namenjen svim tipovima kože, mlečno bele boje je i na bazi vode. Neće zagladiti vaše lice, ali će ga priremiti za puder. Ne izaziva bubuljice i nije silikonske strukture koja zna biti teška za kožu. (recenzija klik)

Maybelline prajmer je silikonske strukture, gust i providan. Iako kažu da smanjuje pore, ja na mom licu to nisam primetila, ali svakako produžuje trajanje šminke i odlična je podloza za svaki sloj koji sledi. Mislim da je ovaj pramer pogodniji za osobe sa kombinovanom i masnom kožom, dok prethodni prajmer svi mogu da koriste.


Nakon prajmera logičan sled je puder, pa ćemo istim putem ići i mi.
Kako sam ja masnokožac, biram pudere koji matiraju i koji imaju veliku prekrivajuću moć, a dva favorita na ovom polju su sledeća:


AURA Cover me puder je neverovatan. Trajaće na vašoj koži satima, ima potpunu prektrivenost, ne izaziva bubuljice... I sve što treba da znate o ovom puderu je OVDE.

Drugi izbor je Rimmel, STAY MATTE puder. Stoji u mom neseseru već dugo i tek nedavno sam se podsetila koliko je dobar. Lice je potpuno matirano sa ovim puderom, traje satima, i siguran je oslonac da se sa njim šminka neće razmazati, pobeći itd. Lice je potpuno matirano, pa ako niste masnokožac, to vam se možda neće svideti. Pojedine strane blogerke su govorile o tome da im ovaj puder izaziva bubuljice. Ja nisam imala takvo iskustvo, ali ga i ne nosim svaki dan, jer je ovo puder koji je za one posebne prilike, kada želite izgled savršene kože.

Kako smo krenuli sa proizvodima koji se nanose na lice, tako ćemo i nastaviti.
Sledeća dva proizvoda koja presdtavljam su rumenilo i hajlajter, i izbor je spao na dva favorita:


NYX rumenilo u kamenu. O njemu je toliko pisano da ja neću reći ništa više nego da je sjajno - dobro se stapa na koži, vrlo je pigmentovano i ima više završnica, od mat od sjajne ili sa sitnim šljokicama.T renutno su na sniženju u Alexandar - cosmetics radnjama, pa ih ulovite što pre.

AURA hajlajter, odličan drogerijski proizvod. Ima divan sjaj koji će laskati svima, i nama masnokošcima neće biti prejak.Ne beži sa lica i lako se nanosi. Koliko sam videla ima novu ambalažu i čak tri nijanse, pa biraje onu  koja vama najviše odgovara.

Prelazimo na oči.
Počećemo od baze za senku i tu može da stoji samo jedan favorit, koji je za mene neprevaziđen.

ARTECO baza za senku, je svršena. Uz nju sve senke traju celu noć, ali i ceo dan i noć. Ovo je najbolji proizvod iz drogerije, po mom mišljenju, i vredi svake pare, ali pazite da ga redovno koristite, jer može da se isuši. Artdeco je izbacio i novi verziju baze, sa natpisom 3u1. Nadam se da ću uskoro imati i nju i probati je.


Sledeći logičan korak su senke za oči, a moj izbor su:


Sleek palete senki su odličan drogerijski proizvod. Na njihovom sajtu trenutno možete da ih kupite za manje od 5 evra. U Srbiji ih možete kupiti u Sephori, ali i na sajtu makeuplaza.rs, a cena im je oko 1400din. Paleta na slici nosi naziv "Oh, so special", a o njoj više možete pročitati OVDE.

Ako ipak volite pojedinačne senke, moje predlog su NYX mono mat senke. Pigmentacija je odlična, lako se blendaju i postojane su na očima. Ova koju vidite na slici odlična je kao prelazna nijansa za sve "look"-ove koje želite da postignete. Nijansa je Dance the tides.

Sledeći favorit je ajlajner, vrlo očekivan, jer je među favoritima već dve godine.


U pitanju je ESSENCE liquid ink, vodootporni ajlajner. Vrlo je crn i pigmentovan, mat završnice, ne kruni se i ne beži sa očiju. Traje ceo dan, a košta samo 339 din. Ako ste vešti sa ajlajnerom i koristite tečni, ovaj je pun pogodak.

Za kraj ostavljam moj izbor maskare. Prikazaću vam dve, a to su:


L'oreal Miss manga, vodootporna maskara. Znam da je većini ova maskara omiljena, i zaista ima odličnu četkicu koja lepo razdvoji trepavice i daje im puniji izgled. Moja verzija je vodootporna, jer nemam ni jednu takvu maskaru, ali kod ovakvih verzija maskara pitanje skidanja se uvek nameće. Vodootpornu maskaru je teže skinuti sa očiju, i nekako uvek tanak sloj ostane na trepavicama.
Da biste to sprečili prvo na trepavice nanesite jedan tanak sloj obične maskare, koja nije vodootporna.

Moj drugi izbor je Maybelline One by One maskara, satin bleck. Ovo je maskara koju koristim često. Izuzetno je crna i odlična za trepavice. Daje im sve što meni treba, punoću, uvijanje, dužinu i izrazito crnu boju. Nažalost, moram reći da ova poslednja koju sam kupila ima drugačiju strukturu od prethodnih. Ne znam da li je to posledica promene formule ili je ova moja otvarana u parfimeriji, ali ova maskara može nakon par sati da se truni u predelu donjih trepavica.

Za novogodišnju noć biram da nosim obe maskare, jednu preko druga, ako ne budem nosila veštačke trepavice.
Moje trepavice nisu dugačke, ali ne nosim često veštačke trepavice, jer se ne osećam prijatno sa njima, i uvek ih osetim na očima. To je samo moj osećaj, i nadam se da ću se uskoro navići na njih i češće ih nositi.

Toliko u ovom postu.
Znam da nisam izdvojila favorite među karminina, ali o tome sam pisala u prethodna dva posta koje možete pročitati OVDE i OVDE.

Nadam se da vam se sviđa moj izbor šminke kojoj možete da verujete i da je nosite u najluđoj noći.
Što se mene tiče, moj "makeuo look" za ovu noć verovatno će biti sledeći:



Hvala vam na čitanju u ovoj godine, i nadam se da ćemo se družiti i u sledećoj!

SVE NAJLEPŠE U NOVOJ GODINI ŽELI VAM DUNJA!!!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Ne volim ovaj Essence tuš, a i na tvojoj se slici vidi kako otpada. A Auru jedva čekam u HR, svaki put kad vidim neki njihov proizvod dio mene umre jer ne mogu dočekati dolazak. :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na slici sam ja rukom dirala oči, i stvarno mi nikada nije odpadao, nosim ga svaki dan i treća bočica je pri kraju. Možda to ima veze i sa mojim kapcima koji su jako masni, baš kao i celo lice. Volela bih da probam neki drugi, pa ako imas predlog, piši. Hvala na komentaru!

      Избриши
    2. Meni je stalno tako otpadao. :/ Super mi je Essence sa srebrnim zaobljenim čepom, nije vodootporan, ali jako je dobar. :)

      Избриши