L'oreal infallible 24h-matte puder RECENZIJA

By Beauty junkie - 27.3.16

Ako pratite blogo svet ili YT zajednicu za ovaj puder ste već čuli. Nadaleko, naširoko je hvaljen i promovisan po stranim blogovima i YT kanalima. Nije onda čudo što sam ga zgrabila čim sam ga videla na polici Lilly drogerije, i danas vam donosim moje iskustvo u vezi sa njim.

Ovaj puder nosim svakodnevno poslednje nedelje, i nakon ovog vremena sa vama delim svoje utiske, koji verovatno podpadaju pod kategoriju "PRVI UTISCI", jer za potpunu recenziju potrebno je da ovaj puder nosim više od 15 dana.

Moja koža je masna, a ovaj puder je namenjen upravo masnoj koži, dugotrajan je, do 24 sata, kako kažu na samom pakovanju.

Puder dolazi u 6 nijansi, a cena u Lilly drogeriama je 1079 dinara.
Pakovanje je u tubi, a boju samog pudera možete odrediti putem testera, iako središnji deo pakovanja donekle pokazuje nijansu samog proizvoda.
Moja nijansa je 20 send, a mililitraža pudera je 35 ml, što je malo više od standardne količina kod većine pudera koje posedujem i koje u  drogeriama možete kupiti.

Na pakovanju je naznačena tekstura proizvoda, koja je ovde medium, pokrivanje - visoko i finiš koji proizvod daje - mat.
Moji utisci:
Ovaj puder je iznenađujuće tečan, kada ga istisnete iz tube. Jako lako se razmazuje, i po mom mišljenju kod ovog pudera je mnogo bolje koristiti četkicu za šminkanje, nego prste. 
Puder se pretvara u mat satensku završnicu, koja je na koži prirodna, a kada dodirnete lice, osetićete da je glatko. Imam utisak da ovaj puder na koži postaje kao kameni ili puder u prahu.


Puder može da se nadograđuje, ali za to nema preke potrebe. Prvim slojem puder u potpunosti ujednači ton kože i vrlo brzo se setuje na njoj, nakon čega je nemoguće da ga razmažete ili pomerite na licu. 
Za veće nepravilnosti na koži možete naneti drugi sloj, što ja činim samo na delovima lica kojima je to potrebno. 
Puder se ne vezuje za suve delove kože i ne naglašava ih ni nakon par sati nošenja.
Svi proizvodi koje nanosite nakon puder će se lepo "primiti", i neće se micati sa lica.


Na pozadini pakovanja je i način na koji treba koristiti puder. Moram reći da ga ni jednom do sada nisam promućkala, jer jednostavno takve stvari zaboravljam, ali ubuduće ću se potruditi i to da uradim, da vidim ima li razlike.



Dozer na tubi je vrlo uzan i lak za korišćenje, a pomaže i u pravilnom doziranju samog proizvoda koji je tečniji nego što očekujete.
Puder se jako lepo razmazuje i mala količina je dovoljna da prekrije celo lice, tako da pazite kada ga budete koristili, manje je više sa ovim proizvodom.
Rekla bih da je meni potrebna količina zrna pasulja da prekrijem celo lice u jednom sloju.

Evo i slika teksture pudera i kako se ponaša na koži. U pitanju je mala količina, ali videćete kako se razmazuje i kako može u potpunosti da se stopi sa kožom, da bude gotovo neprimetan.




Znam da svi volite da pogledate i slike pudera na licu, ali prvo da vam kažem još par stvari o  puderu.

Na mojoj masnoj koži puder se jedva primetno prosijavao tek nakon 6 sati nošenja. Ovo je zaista najbolji mat puder koji posedujem. Nakon tih 6 sati prosijavanje se nije nastavilo, ostalo je na minimalnom nivou, a lice izgleda i dalje sveže, zategnuto, zaglašeno.
Izdržao je i ultimativni test izlaska u grad, gde nisam morala da se brinem da li se sijam i nisam doterivala puder i lice ni jednom.

Nakon tih 6 sati činimi se da je moja koža počela da upija puder na najmasnijim delovima. Pokrivenost se smanjila na čelu i bradi, ali je na obrazima sve ostalo netaknuto.
I nakon 9 sati nošenja imam na licu i rumenio i bronzer,

Moram da napomenem da sam ja osoba koja nesvesno dira lice, čačka ga, pa ne znam da li sam u nekom trenutku dirala neki deo lica, najčešće diram bradu i predeo oko nosa.

Za kraj slike pudera na mom licu, gotovo je neprimetan, ali to je njegova čar. 




Ukupan utisak o ovom puderu je: 10/10, zaista je tako dobar kao što se o njemu priča.

Na kraju posta izlistaću vam i sve moje utiske koji mu daju ovako visoku ocenu, i zbog kojih mogu slobodno da kažem da je ovo najbolji puder za masnu kožu koji sam probala.
  • cena od 1079 dinara je sasvim ok, jeftiniji je od većine L'oreal pudera
  • pokrivanje je srednje do potpuno
  • jedan sloj je dovoljan da ujednačite ten
  • traje preko 10 sati
  • odgovara svim tipovima kože uz pravu podlogu (ako imate suvu kožu potrebno je samo da je dobro hidrirate pre nanošenja pudera)
  • prosijavanje počinje tek nakon 6 sati (važi samo za masnokošce)
  • ne hvata se za suve delove kože
  • stapa se sa kožom i daje prirodan izgled
  • ne oseti se na koži, nije težak
  • lako se nanosi
  • potrebna je mala kolićina za celo lice
  • ne dajte potpuno mat finiš, što pomaže da koža izgleda prirodno, tj. kao da nemate puder na licu
Ako ste masnokožac, a i ako niste, ovo je pravi puder kada želite dobru prekrivajuću moć, mat izgled i kontrolu sjaja na licu. Ja sam oduševljena učinkom, izgledom na koži... ma svim, i ne krijem svoje zadovoljstvo.

Napominjem da sam puder kupila sam i da nije PR uzorak. Moje mišljenje je iskreno, a svi utisci su moji lični. Moguće je da se vama ovaj puder neće toliko svideti ili vam na koži neće sesti tako dobro kao što je meni.

Toliko u ovom postu.
Nadam se da vam se sviđa.
Ako ste probali ovaj puder, pišite mi svoje komentare.

Do novog čitanja...
Pozdrav!!!
Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!!!



  • Share:

You Might Also Like

19 comments

  1. Анониман29. март 2016. 22:03

    Nisam ni sumnjala da je odlican, uostalom i njegov naziv sve govori. Kupicu ga cim potrosim True Match, koji je takodje jako dobar puder. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma odusevice te. Meni True Match izaziva bubuljice, ali ovaj ne. Ne diram lice vvbise kako njega nosim, i cel dan prodje da ne pomislim da mi se lice sija. Olaksanje.

      Избриши
    2. Da li ovaj puder oksidira u narandzasto i kolika je pokrivna moc kada je u pitanju crvenilo i pokoja bubuljica. I mozes li mi reci da li si probala Aura-Cover me puder. I sta mislis o njegovoj pokrivnoj moci i da li oksidira? Negdje citam da je ok, a negdje i negativne komentare. A u dilemi sam da li da uzmem ovaj Loreal puder ili Aurin. I mozes li mi ti predloziti puder koji lijepo pokriva i ujedno ima prirodan izgled na licu. Hvala :)

      Избриши
    3. Ovaj puder ne oksidira. Za bubuljice potrebbno je samo da na njih naneseš još jedan tanak sloj pudera i neće se videti. Aurin puder mi je omiljen i ima veću pokrivnu moć od ovog pudera, i malo je teži na koži, a ovaj se ne oseti uopšte.
      Ako hoćeš prirodan izgled probaj ovaj, posebno ako imaš bubuljice. Aurin ljudi ne vole zbog mirisa, meni ne smeta.

      Избриши
    4. Hvala na odgovoru. I jos samo, da li mislis da oksidira Aurin puder? Negdje sam procitala da da. I da li imas iskustvo sa Max factor 3 u 1. Citala sam da on ima dobru pokrivnu moc? :)

      Избриши
    5. Aurin tkđ. ne oksidira, ne na mojoj koži. Max factor nisam probala, tako da ne mogu da ti prenesem iskustva.

      Избриши
  2. Анониман29. март 2016. 23:17

    Pakovanje mi je odbojno nekako socijalno kao nekad Golden Rose. Ako je ovako zaista dobar učinak onda zanemariti pakovanje. Pitam se kako bi se naneo sunđerom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni pakovanje ne smeta, jer su mi staklene boce vrlo lose, jer mnogo proizvoda ostaje u njima ako nisu dobro osmisljene. Za sundjer ne znam, jer je moj unisten, a i kod drugih stranih blogera i YT-era se pominje nanosenje cetkicom.

      Избриши
  3. Probala sam ovaj puder i stvarno odradi svoj posao kako treba.Meni se dopada i odličan je za moj posao,pošto ja radim u kancelariji..Cena i nije preterana,ali ja iskreno bih preporučila da se puder nanosi četkicom jer onda se manje vidi da imate puder i izgleda skoro pa prirodno..Odličan post...Pozdrav,Milica :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milice skroz si u pravu. I ja ga nanosim četkicom i efekat je odličan, ceo dan sam matirana, a izgledam kao da nemam ništa na licu. Neverovatno je koliko prirodno puder izgleda na koži. Hvala za komentar, pozzz. :)

      Избриши
  4. Анониман16. мај 2016. 21:06

    Ovaj puder nanosim sundjerom, podjednako je dobar kao i kad se nanese cetkicom. Sve pohvale!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман6. јун 2016. 22:55

    Puder je zaista odlican,danas sam ga kupila u Liliju,imam masnu kozu,kada sam se nasminkala kada sam stigla kuci pocela sam kao ludaca od srece da skacem sto sam konacno pronasla puder koji mi matira kozu,pri tom prikriva sve,posle par sati koza mi se nija izmastila,koristila sam i odgovarao mi je maybelline stay mat,ali ga nazalost nema vise u prodaji,mada sa njim mi se posle par sati izmasti koza ali bar tih par sati drzi,za ovaj dajem ocenu cistu desetku,pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj znam osecaj. Ja i danas kada posle posla dodjem kuci, iznenadim se kako nisam masna. Stay matt u Srbiji ima da se kupi, a ako imas mogucnosti probaj essence all about matte koji jako jeftin a lepo matira

      Избриши
  6. Htela sam samo da te upitam, tog puta kad si izašla u grad i na svojoj koži imala ovaj puder, da li si preko imala neki puder u kamenu? Da li je tako nešto i potrebno posle nanošenja ovog mat pudera? Hvala unapred, baš sam tražila ovakvu recenziju, da vidim da li je vredno kupiti ga. I da, cena u Lilly i Dm drogerijama je sada, ako se dobro sećam, 1.375 dinara... :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za cenu si u pravu, ali cesto imaju snizenja na kojima je cena oko 1000din. Ja uvek nosim kameni puder preko svakog pudera, jer je moje lice jako masno. Ipak sa ovim puderom kada je hladnije nemam potrenu da ga setujem, jer sam po sebi odlicno matira i izdrzace mi radni dan, bez problema. Pozz
      Hvala za komentar.

      Избриши
  7. A poredjenje u odnosu na always fabulous bourjois?

    ОдговориИзбриши