Četkice za senčenje, blending brush, 1 on 1

By Beauty junkie - 6.3.16

Kupovina četkica za šminkanje može biti najzabavnija stvar koju radite, kada je šminkanje nešto što volite i što vas raduje.
Kada sam prvi put kupila četkicu koja je bila posebno namenjena za šminkanje, činilo mi se da se moj svet promenio, da sam otkrila nešto savršeno i od tada zaista iskreno uživam u traženju povoljnih, a dobrih četkica, koje mogu koristiti svakom i koje treba da imate ako šminaknje doživljavate malo ozbiljnije, ali i ako svoju kreativnost na ovaj način izražavate.

Jedna od vrlo posebnih i preko potrebnih četkica u svakoj makeup torbi, jeste, popularna "blending brush", koja je namenjena sjedinjavanju senki na očima, ublažavanju oštrih linija i postizanju savršenog izgleda.
Ovo je četkica koju morate imati, jer kada savladate neke osnove šminkanja, znaćete da je prvi postupak pri kreiranju većine "look-ova", da nanesete prelaznu nijansu na prevoj kapka (ono udubljenje kapka, kada zatvorite oči), a za to vam je neophodna baš ova četkica.

Na našem tržištu u poslednje vreme se povaćao broja proizvođača koji nude četkice za šminkanje.
U broju četkica koje nude i broju preoizvođača prednjače Alexandar cosmetics i DM drogeria.
U Aleksandru možete pronać odlične četkice brenda CALA, i brenda Blush, a u DM od skoro možete naći RT četkice, ali i Eco tools, Aura četike i dr.

Danas ću vam pisati o četkicama koje ja posedujem, koje su različitih proizvođača.
Opisaću razlike i sličnosti među njima i reći ću vam koje četkice posebno preporučujem i zašto.

na slici su od gore na dole: AURA - blending brush; CALA 311; Blush brash 14B; RT angled shadow brush (Nic's picks set četkica)

Iste četkice u krupnom planu


Sve četkice koje vidite na slikama se razlikuju po gustini, obliku, vrsti dlake, dužini drške itd.
Prvo ću vam govoriti o dve četkice koje najviše koristim i koje su deo svakodnevne rutine šminkanja.

U  pitanju su prve dve četkice sa prethodnih slika: AURA - blending brush, i CALA 311.
Kao što ćete videti na slikama Aura četkica je znatno krupnija i veća od Cala četkice. Ujedno to je najveća četkica za senčenje koju posedujem.
Njene prednosti su što ima blago zašiljen vrh, i gustu glavu, koja omogućava i precizno nanošenje senki, ali i nanošenje u manje poteza, jer može da prekrije veliku površinu. 
Idealna je za boje koje nazivamo prelaznim, i za umekšavanje linija. Dlačićce su sintetičke i neće opadati pri pranju, ni jeda jedina nije otišla u lavabo ni kada sam je prala neposredno nakon kupovine.
Mana ove četkice jeste pakovanje u kom dolazi, jer dlačice budu spljoštene, pa treba nekoliko pranja da četkica poprimi svoj puni oblik.

CALA 311 je četkica koja ima najfinije dlačice od svih. Obožavam ovu četkicu, planiram da kupim koju rezrvnu, čisto da se nađe. Četkica je od veštačkih vlakana i za razliku od Aurine ima blago zaobljen vrh. Dužinom i gustinom dlačice savršeno odgovaraju prevoju kapla. Posedujem ovu četkicu sigurno dve godine, i dalje je kao nova, ni jedna dlačica joj ne fali.

Dizajnom su obe četkice slične, i lepo prijanjaju u ruci,



Sledeća u nizu je Blush brush 14b. Ovo je četkica prirodnih vlakana koja su kraća nego kod prethodne dve, i ravnije sečena.
Razlika u odnosu na prethodne četkice jeste da zbog vrste materijala od kog su pravljene dlačice ova četkica je malo grublja i osetićete je na kapku.
Što se tiče nanošenja proizvoda na kapke i njihovog blendanja, ova četkica je najbolja za manje površine i manje ublažavanje linija. Odlična je kada želite da nadogradite boju, ili dodate tamniju nijansu u prevoju kapka. 
Sve Blush četkice imaju malo dužu dršku od standardnih, i dizajnom su drugačije, jer su potpuno crne.



Last but not the least je RT četkica za blendanje, koja ima naziv angled shadow brush. Ovo je četkica koju možete kupiti samo u kompletu pod nazivom Nic's picks o kom sam vam već pisala. Klik do posta.

RT četkica ima metalnu dršku, dosta kreću od ostalih četkica. Na kraju četkice je gumeni deo koji omogućava da četkica stoji uspravno.
Vlakna četkice su koso sečena i sintetička, vrlo mekana i najsličnija mekoći AURA četkici.
Koso sečena vlakna su pogodnija za samo blendanje senki. Četkicu možete držati na dva načina, kraćim delom koji naleže na prevoj kapka, ili obrnuto. U oba slučaja je moguće blendanje, jednostavno i efikasno, ali ako sam vrh četkice okrenete, moći ćete i da precizno nanesete neku senku, ukoliko vam je to potrebno.





Za kraj redosled mojih omiljenih četkica za blendanje je:

  1. CALA 311
  2. AURA blending brush
  3. RT angled shadow brush
  4. BLUSH brush 14B
Ovo je ujedno i redosled najkorišćeniji četkica. Cala svojom mekoćom zauzima prvo mesto, dok je po funkcionalnosti mrtva trka između prve dve četkice.

U  svakom slučaju ako ste početnik ili ako tražite povoljne četkice, CALA, AURA i BLUSH cetkice koštaju oko 300din i vredi ih probati. Verujte nećete se pokajati.

RT četkice su značajno skuplje, pogotovo kod nas, ali ako želite da ih probate najpovoljnije ponude su na sajtu iher.com, a sa desne strane bloga imate i moj kod za popust od 5 dolara.

Ako posedujete svoje favorite među povoljnim četkicama za šminkanje, pišite mi u komentarima.

Do novog čitanja i novog druženja...
Pozdrav!
Dunja!!!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!!!




  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Анониман6. март 2016. 18:50

    Odlican post! Sve je objasnjeno, fotke su super :)

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман6. март 2016. 19:05

    Imam sve ove osim RT. Najvise koristim Aurinu, njome cesto nanesem senku i preko celog kapka, brze je :), ali imam jednu zamerku - cetkica je pukla na pola ( to mi se nije desilo ni sa jednom drugom ). Cala je takodje odlicna, Blush redje koristim mada je i ona fina. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek moze da se desi neka falinka sa jeftinijim cetkicama. Meni je njihov sundjer za sminkanje (aurin) posle tri pranja otisao. Sada se skroz zgnjeci kad ga pokvasim i ne mogu da ga vratim u prvobitni oblik.

      Избриши
    2. Анониман6. март 2016. 19:59

      I meni se Aurin sundjer brzo izlizao, raspada se a kupljen je pre mozda mesec i po dana, bezveze. Kristina

      Избриши
  3. Nemam samo RT cetkicu i sve tri su mi super, zaista! Aurinu koristim za sencenje nosa, nanosenje hajlajtera, za sta stignem..Blush i Calina su mi super..Probaj onu nvu Urban Studio kolekciju od kale, cetkica je za blendanje 211, odlicna je! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super, hvala za komentar i savet. Bas sam se pitala kakve su te nove cetkice, sviđaju mi se sve, ali evo sada znam koju prvu da uzmem. :)

      Избриши