NYX liquid suede - prvi utisci

By Beauty junkie - 2.3.16

Kada kupujete u Alexandar cosmetics samo iskustvo kupovine je nešto što mami  i privlači, i gotovo opčinjava.
Najteža stvar jeste odluka šta kupiti, koliko kupiti i kako se zaustaviti i ne potrošiti pare koje realno nemaš.
Upravo tako izgleda svako moje svraćanje u neku od njihovih radnji. Ponekad pomislim da je sreća što ih nema u mom mestu, jer ne bih izdržala da ne probam sve sada i odmah.
Pri poslednjoj kupovini rešila sam da probam relativno nove NYX liquid suede mat karmine.Ovaj post predstavlja moje prve utiske o ovom proizvodu.



Odluka o izboru boje pala je na nijansu koja je neutrala, a roza, i koju do sada nisam probala na mojim usnama. Rozikaste nijanse me često ne privlače, suviše su "girly" za moj ukus, ali moram reći da je kupovinom ovog proizvoda to donekle promenjeno.

Nijansa se zove Tea & Cookies, a nosi broj LSCL09.


Pakovanje proizvoda je izuzetno lepo, u plastičnoj tubi koja je duguljasta, sa crnim natpisom, a sam boja proizvoda se vidi na pakovanju. 

Unutar tube se nalazi 4ml proizvoda, što je manje u odnosu na standardna pakovanja tečnih karmina. Cena proizvoda je 850din, što nije malo, za ovliku mililitražu. Vrh pakovanja ima utisnut dijamantski poklopac, a celokupan utisak ovog pakovanja mene podseća na marker ili epruvetu.



Proizvod nije testiran na životinjama i ima rok upotrebe od 6 meseci.


Sam karmin se nanosi sunđerastim aplikatorom koji je pljosnatiji i širi od standardnih aplikatora NYX mat karmina.
Za moje usne, koje su dosta tanke i male, ovo ne predstavlja problem, već naprotiv vrlo lako nanosim proizvod, jer široki deo omogućava nanošenje u jednom potezu na osnovni deo usana, dok tankim vrhom ili stranicama možete lako naneti proizvod na rubove usana, i bez olovke za usne.




Proizvod je kremast i lako se nanosi, a nakon minut se suši u potpuno mat.
Potrebno je naneti samo jedan tanak sloj proizvoda, jer je pigmentacija odlična, a sama tekstura proizvoda će pri novom nanošenju naneti više štete nego koristi. U nastavku posta ćemo o svim dobrim i lošim stranama proizvoa.

Ovaj mat karmin se malo duže suši od ostalih koje imama, a i na usnama ostavlja blago lepljiv utisak gotovo sat vremena.
Baš zbog toga prenosi se na čaše ili druge predmete koje dodirujete usnama, ali samo na rubu usana i unutrašnjem delu istih.

Nakon sat vremena lepljivi utisak potpuno nestane sa mojih usana i mogu reći da se nakon toga na njima ništa ne oseti. 
Karmin nosim svakodnevno već par dana, kako bih ga testirali i napisala ovaj post, i moram reći da mi se desilo par puta da zaboravim da ga imam i da je tu. Tek kada bi se pogledala na ogledalu shvatila bih da nije nestao, nije izbledeo, što govori o njegovoj trajnosti, koja je više nego odlična.

Taj osećaj da nemate ništa na usnama i da nemate potrebu da nešto popravljate je odličan.
Iako je dosta lepljiva, teksturom ovaj karmin se neće kretati van okvira vaših usana. Iako volim uz svaki karmin da nosim olovku za usne, uz ovaj to nije potrebno.

Najveći problem koji ja imam sa ovim karminom jeste ljuspanje. Dešava se da se karmin skupi u uglovima usana, ali i na unutrašnjoj strani, koja je vlažnija od ostatka. Na taj deo usana je vrlo teško naneti proizvod, a da ostane na mestu. Već nakon 30 sekundi u unutrašnjem delu usana ga neće biti, i kao da će se skupiti i pomalo zgrudvati na samoj površini usana.
Ovaj probem je lako rešiv, ali poprilično nervira kada tek nanosite karmin.
Potrebno je samo da prstom utrljate karmin na usne i nećete imati nikakvih problema.

Ne znam da li je to slučaj samo sa ovom nijansom ili samo sa mojim proizvodom, pa mi pišite ako se i vama dešava slično ili ne dešava.

Sama boja proizvoda je prilično laskava i prijatno me je iznenadila, nije previše roza, već ima pravi balans roza i neutralnog tona. 

Evo i par slika kako sam proizvod izgleda na usnama i na koži, a videćete i kakav je po nanošenju i nakon sušenja u mat završnicu.




na ovoj slici možete videti kako se proizvod skupio na unutrašnjoj strani usana.
Na kraju da sumiramo utiske.
Ovo je jedan od onih proizvoda koji ima opcije i za i protiv. Ja ću pokušati da ih pobrojim:

ZA - dugotrajnost, pakovanje, osećaj koji ostavlja na usnama kada se potpuno osuši, lako nanošenje, velika pigmentacija, dovoljno naneti proizvod u jednom sloju, potpuno mat završnica, ne isušuje usne

PROTIV - skupljanje u uglu usana, cena i mililitraža, ne može se naneti više slojeva od jednom.

Vidite da je više odlika ZA nego PROTIV, ali da bih mogla da donesem svoj konačan sud o ovim karminima trebaće mi bar još jedna tamnija nijansa koju bih mogla da uporedim sa postojećom, jer ako su im karakteristike iste, skupljanje i ljuspanje na usnama kod tamnijih karmina može predstavljati mnogo veći problem nego kada je jedna ovako neutralna boja u pitanju.

Moja usta su u vom periodu dosta suva, pogotovo na rubovima, pa napominjem da i ovo može biti razlog za ljluspanje, i skupljanje u linijama usana i na uglovima.

Verujem da ću imati priliku da kupim i probam još koju nijansu i upotpunim svoje utiske.

Ako ste vi probali neki od novih Liquid suede karmina, pišite mi svoje utiske. 
Ako imate neku tamniju boju recite mi da li nam se iskustva poklapaju.

Do novog čitanja i novog druženja...
Pozdrav!
Dunja!!!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Divne nijanse, bas mise dopadaju ove boje :) <3 Imam Aurin mat tecni ruz i obozavam ga :) Nyx Suede sam uzela ali ih jos nisam isprobala :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se nadam da cu uspete joskoju nijansu da kupim, pa da vidim kako ce se tamnije nijanse ponasati. Ako imas Auru probaj i Golden Rose mat karmine u olovci, meni su savrseni, a kostaju samo 200din.

      Избриши