Not another anti haul

By Beauty junkie - 14.11.17

I really like to watch and read these type of videos and posts so I decided to make one as well. I was inspired to this because makeup and beauty industry changed a lot in these 3 years since I started writing a blog. Now makeup is made and sell by beauty influencers and I must say I am not super excited about that. Also, makeup is sold by Instagram and other social media not by reviews and experience of real people. Nothing goes from mouth to mouth like before but still really good products find a way to get the trust of customers. 

Zaista volim da čitam i gledam postove i videe ovog tipa, pa sam i sama odlučila da napišem jedan možda molo drugačiji od ostalih, jer tokom 3 godine koliko pišem blog primetila sam da su društvene zajednice promenile mnogo toga i da nam se svakodnevno servira ogromna količina proizvoda koji su predstavljani kao neophodni, čudotvorni i posebni, a često su potpuna suprotnost. Danas ću pričati o proizvodima koje kreiraju oni koji su uticajni na društvenim mrežama i koji su stekli pravo bogatstvo na taj način. Danas se šminka više prodaje preko Instagrama nego preporukom i rečju od usta do usta. Svaki proizvod danas ima recenziju (i sama ih pišem) ali smatram da nam nedostaje stav prema onome što kupujemo i često ne shvatamo da kupovina određenog proizvoda znači podrška nečijem radu ili nekom brendu i baš o tome ćemo sada.

picture from internet / slika sa interneta
Because of that influence that social media has on beauty market, I become aware that a lot of hyped products are just commercial that are shown in Instagram and YT in a really scammy manner with some familiar faces that sell them or with a review of beauty gurus.
This anti haul will be my point of view on some super famous brands and products and why I don't want to buy them. I know that some of these are really hyped product but I would like to point that buying makeup and beauty products from some brand means support for them and it is nor all about nice packaging and colors.

Uticajni na društvenim mrežama, pogotovo oni svetskih razmera često na gotovo podmukao način kroz svoje videe rpiazuju proizvode i preporučuju ih često nni ne navodeći da su za to plaćeni. Danas sve više uticajnih koristi gotovo iste rpoizvode i sve danas stvaraju svoj kozmetički brend ili sarađuju sa nekom kozmetičkom kućom. U moru tih novih proizvoda ja želim da predstavim zašto baš ove neću kupiti. Znam da će se neki iznenaditi, ali ovo je moj lično doživljaj i stav jer smatram da kupovinu ne treba shvatati olako i da treba pametno kupovati i biti informisan kupac ma gde bili i gde kupovali (na internetu ili uživo)

First product I refuse to buy are Hude beauty product specially her lashes. No one can make me sure that mink lashes are cruelty free. Minks do not give feathers for your lashes they are in farms just for it and I am shocked how many beauty gurus support that. Next level of stupidity when it comes to lashes are those made from a tale of fox or some other animal. Did you ask yourself how they got that tail? It's from a killed animal for some fur coat and I am disgusted with that. 
Only way I could support this type of lashes would be if someone will buy old fur coats and use that fur for lashes.

Ono što nikako ne nameravam da podržim i kupim jesu Huda beauty proizvodi, posebno njihove trepavice koje su pravljene od nojevog perja. Niko ne može da me ubedi da za te proizvode životinje nisu ubijane ili iskorišćene. Nojevi ne daju sami od sebe perje za vaše trepavice već se gaje na farmama samo zbog toga i to mi se lično gati. 
Ali novi nivo glupost predstavljaju nove i popularne trepavice od repa lisice ili kune. Da li se iko zapitao odakle ti repovi? Pa životinje su ubijene za neku bundu i repovi ili neki drugi delovi koji su manjeg kvaliteta su dati da se prave trepavice. Još u Srbiji pojedini domaći brendovi koji se probijaju to promovišu i vi kupujete... Zaista... Potpuna glupost. 
Jedini način da podržim trepavice ovog tipa bilo bi kada bi se pravile od krzna starih bundi i na taj način bi se krzno recikliralo. 

picture from internet / slika sa interneta
Another brand that  I will not buy and support because of all the controversy is Morphe. All the drama about Jaclyn Hill palette is just too much and I really think that she is one of those beauty gurus that has changed so much in such a bad way - from her lips to her luxury home and drama that is always around her. Also, I herd just a few weeks ago that this brand asked Stephanie Nicole to move her review of the brand from her YT channel - it wasn't nice review I can say that. But if a brand is so big and so good who cares about one bad review. 
So you will not get my money no meter how affordable your products are I just can't support in that manner brand like this, even though this palette almost ended up in my chart. 

Još jedan brend koji neće dobiti moj novac je Morphe.
Ovo može biti potpuno čudno za neke, ali ovu kompaniju nikako ne nameravam da podržim. Jedno vreme sam htela da kupim neku njihovu paletu, posebno Jaclyn Hill paletu, ali sam odustala s razlogom. Prvo - osoba kao Jaclyn Hill je verovattno jedna od onih koje su se najviše promenile usled popularnosti i novca koji imaju i tu mislim i na fizičke promene - uvećane usne i ispeglano lice, kao i skupe kuće i luksuz koji joj pruža kupovina proizvoda koje je stvorila i koji se prodaju u millionskim tiražima. Pored toga meni je ona užasno iritantna osoba koja mi se poseno ne sviđa od kada potencira u svojim mini videima na aplikaciji Snap kako se napila, govori neprimernim rečnikom, a većina njenih pratilaca su tinejdžeri kojima ona svakako ne treba da bude uzor. Njene ispade i drame na društvenim mrežama neću podržati, a kompanija Morphe mi se ne sviđa, jer su od Stephanie Nicole tražili da skine svoj YT video koji je napravila o kompaniji i koji nikako nije pozitivan. Stephanie radi u kozmetičkoj industriji i predstavnici brenda su joj prilazili lično i gotovo pretili, jer se kreću u istim krugovima - sramota. Zaista nemam nameru da svoj novac trošim na njih i podržavam takvu kompaniju ili osobu poput Jaclyn.

picture form internet
Next brand will be one related with the biggest drama queen on the YT - Jeffree Star and his makeup line. 
Just another YT celebrity who acts so over the top in the sense of drama that I can't stand all about him and his luxury life but somehow if you watch YT or look into makeup you will always have a glimpse of what he is doing as a video that YT will recommend to you or as a part of some other video.
I do not want to support his way of living with buying his makeup and by that I think all the jets and cars that he shows in his videos and it is so much for me because all the really rich people and people that really have money never show how rich they are by pointing what they wear or drive.

Kompanija čije proizvode takođe neću kupovati jeste ona koju je stvorila najveća "drama gueen" na YT Jefri Star. Ono to mi smeta kod izbora ove kompanije jeste mutna i problematična prošlost samog kreatora ove šminke, ali i činjenica da je on osoba koja svakodnevno trlja nos svima hvaleći se svojim bogatstvom koje mu je upravo omogućeno radom na YT i linijom šminke. Nažalost koliko god se trudili da ga ne sretnete online njegova slika iskače iz većine prozora kada pretražujete kozmetičke porizvode i videe. To svakako govori o njegovoj popularnosti, ali smatram da sa njom ide i neka odgovornost koju Jefri baš kao i Jaklyn Hill nemaju. O transformaciji onoj fizičkoj koju je Jefri doživeo da i ne govorim. Ja smatram da neko takav ne treba da vam bude uzor, jer ništa prirodnog i realnog tu nema, već je sve izveštačeno i prenaglašeno na način koji meni nije privlačan.
picture from internet
Buying makeup and supporting that way some bran says about you as much as what you didn't buy. 
In this time and place when makeup is so available and you can find products and buy them all over the world it is important to know what are you buying and who do you support.
I'm trying to buy just cruelty free makeup so I am not buying Makeup forever and I try not to buy MAC cosmetics because in that way I do not give money for testing makeup on animals. 
For me, I respect and admire every person that has attitude and stays true to her thoughts, morals and way of thinking. Do not take makeup for a joke. Buying makeup or skincare you give your money to brands that makes them but be sure to know to whom you are giving your money and what will company do with them - do you support drama, do you support people you like and admire or do you give money for testing on animals.

This is just my opinion and you should have yours and stay true to it. Share your thoughts about this topic with me and say if you would buy some of these products or what you wouldn't buy.
Till next time...
Buy!
Dunja!

Kupovina šminke za mene jeste igra i strast, ali i mnogo više od toga, posebno jer želim da se ozbiljno bavim njom. Smatram da to šta kupujem ili ne kupujem govori o meni podjednako. Jako mi je bitno da biram šminku i kozmetiku kompanija koje podržavam i koje ne testiraju svoje proizvode na životinjama. Zato nećete videti kako kupujem i koristim Makeup forever, a MAC sve manje, jer smatram da ne želim svoj novac da dajem za nova testiranja i nova ubistva zečeva, majmuna i drugih životinja. Takođe lice koje se krije iza jednog brenda govori o njemu mnogo i mislim da ni to ne treba da zaboravite kada kupujete. Biti informisan i odgovoran kupac danas je lako uz sve recenzije, videe i forume. Informišite se pre kupovine, birajte pametno i podržite ono u šta verujete i što oslikava vaš stav.

Naravno ovo je samo moje mišljenje koje delim sa vama. Verujem da svako ima svoje koje može biti slično mom, ali i ne mora. U svakom slučaju volela bih da mi pišete u komentarima šta vi mislite o ovoj temi i koji brend vollite i podržavate i zašto.
Do novog čitanja...
Pozdrav!
Dunja!



  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Apsolutno se slazem sa tobom. Mislim da je veliki broj brenova, a posebno high end brendova isforsiran i od strane nasih blogera i jutjubera, a niko ne zagrebe malo ispod povrsine. Sjajan tekst, zaista.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno za komentar. I nasi poznati sa YT moraju malo da isfiltriaju svoj sadržaj i pokažu stav prema brendu ili nekome ko ga stvara.

      Избриши
  2. Odlican post! Nisam vidjala post na ovu temu, mada je ovaj odlican. Za poslednja dva pasusa tj za jefree-a i ovu devojku iznad za koju nikad nisam ni cula uopste nisam razumela, mada se za prvi potpuno slazem! Mada, Jefree se zaista odlicno sminka tj. Ima taj talenat ali - Boze moj svako od svog lica radi sta hoce, svako kupuje ono sto hoce, mi tu nr mozemo nista. Svako ima i svojr misljenje i naravno kritike, to je normalno. Cula sam da tipa Mejbilin testira svoju sminku na zivotinjama, kao i mnoogo ostalih brendova sto je uzasno... Ovo treba spreciti! Poucan post :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno za komentar i ovo sta nisi razumela probacu da preformulisem da bi bilo razmuljivije. Mnogi drogerijski brendovi testiraju na zivotinjama, i Revlon i L'oreal i drugi, ali i ekskluzivni, kao Este Lauder itd. Ja bih volela da pazljivije kupujemo i probamo tako da promenimo samo industriju.

      Избриши