Bettle of micellar waters / Borba micelarnih voda

By Beauty junkie - 14.7.16

Jedan drugačiji post od mene.
Dugo se krčkao i kuckao, ali je konačno pred vama.
Slikanje za ovaj tip posta je bio pravi izazov, ali mislim da sam uspela slikom i rečju da prenesem moje utiske o tri micelarne vode koje ću vam predstaviti.

Pa da počnemo!!!

Pred vama je prava borba tri proizvoda drogerijakog ranga. Sve tri micelarne vode su pristupačne, dostupne i testirane na isti način.
U pitanju su: 
  • Garnier micelarna voda za osetljivu kožu, 
  • AVON micelarna voda i 
  • Mixa micelarna voda protiv nepravilnosti, za kombinovanu i masnu kožu

Ove micelarne vode su pomalo drugačije po tome kom tipu kože su namenjene, i pomalo drugačije u sastavu, ali im je svrha ista - čišćenje kože, skidanje šminke i nega.
Sve tri vode testiraćemo na isti način - koliko su efikasne kod skidanje šminke, a kao proizvod koji će posluiti za ovaj test koristiću GR crni gel ajlajner, jer je jedan od težih za skidanje sa očiju.

Predstaviću vam svaku vodu posebno i navesti neke njene karakteristike.
Prva je voda koja je u najmanjem pakovanju, od 200ml - Avon micelarna voda sa Active Seed Kompleksom, namenjena svim tipovima kože, bez sapuna, parabena i boja, dermatološki testirana. 
Voda je providna, blagog mirisa koji se skoro ne oseti, ali je čudnjikav i ne mogu da ga definišem, pomalo je zemljani, što je verovatno posledica prisutnih semena i bobica.
Ovaj proizvod kupujete ili preko Avon sajta ili putem osoba koje rade katalošku prodaju. Na snženjima ovaj proizvod možete kupiti za 250 dnara. 


 

Evo i samog testa. GR ajlajner je nanet četkicom u jednom potezu, a na njega sam stavila tupfer sa micelarnom vodom, ostavila da deluje par sekund i probala u  jednom potezu da skinem proizvod sa ruke.

Isti postupak sam koristila sa svakom vodom, i pri tom sam menjala ruku na koju nanosim ajlajner i čekala da se prethodni proizvod upije i nestane kako ne bi uticao na novo nanošenje ajlajnera i sledeće skidanje proizvoda.

Rezultate testa sa ovom vodom videćete na slikama.




Kao što slike pokazuju ovim proizvodom je zaista teško skinuti šminku koja je postojana, poput ovog ajlajnera.
Pri korišćenju ove vode primetila sam da potrošim mnogo više proizvoda i tupfera, i samim tim pakovanje od 200ml mi baš kratko traje.
Ova voda ne suši kožu, ne ostavja trag na noj, i ne peče oči, ali ja se posle svakog skidanja šminke umivam, iako je  kod svake od ove tri vode navedeno da nema potrebe za ispiranjem sa lica.

Druga po redu testirana micelarna voda je - Mixa anti-imperfection voda za kombinovanu i masnu kožu.
Ova voda je u mom posedu, jer je namenjana koži lica kakvo je moje, masna koža sa nepravilnostima.
Voda dolazi u pakovanju od 400ml, i cena joj je oko 500 din. Mixa micelarna voda ima PH vrednost 5,5 i sadrži cink, koji je pogodan za matiranje masne kože.
Kao i većina proizvoda za problematičnu kou Mixa voda ima poklopac zelene boje, koja je u drogerijama simbol za proizvode namenjene masnoj i kombinovanoj koži, i miriše na krastavce, što je još jedna odlika proizvoda za ovakav tip kože. Miris je blag i osvežavajući i ne oseti se na licu.
Voda nema paradena, alkohola, i hipoalergentska je.

 

Evo i testa same vode. Napominjem da sam malo okretala ruku i nisam baš vodila računa o položaju kada sam slikala, dok sa sa druge dve vode o tome posebno mislila.

 
 

Rezultat je kao što vidite odličan. Nakon par sekundi držanja tupfera na mestu gde je nanet ajlajnet ova voda je gotovo sve skinula u  jednom potezu. Ono što je primetno kod skidanja proizvoda jeste da je voda ostavila male grudvice na koži, koje je bilo potrebno naknadno skinuti, ali u svakom slučaju to ne umanjuje učinkovitost proizvoda.
Pakovanje od 400ml uz ovakvu učinkovitost dugo će trajati, proizvod ne peče oči i ne suši kožu, mada nisam primetila ni da matira masno lice kao što je na pakovanju naznačeno. Iako možda ne stoje tvrdnje o nezi masne i problematične kože moram reći da ova micelarna voda odlično obavlja posao skidanja šminke, čak i one najupornije.

Treća voda na ovom testu je - Garnier micelarna voda za osetljivu kožu.
Ovo je proizvod koji je do sada dosta hvaljen. Dolazi u pakovanju od 400ml, cena mu je oko 400din, i često možete da ga nađete na sniženju.
Proizvod ima specifičan roza poklopac, koji je oznaka proizvoda za osetljivu kožu. Kako proizvođač kaže namenjen je svim tipovima kože, ima visokotolerantu formulu i dermatološki i oftamološki je testiran.



Evo i samog testa.

 
 

Slike su dokaz učinkovitosti ovog proizvoda. U samo jednom potezu je skinut ajlajner. Iskreno ovo mi je treća boca ove vode i do sada me nikada nije izneverila.
Odnos cene i  kvaliteta je odličan, i ova voda je po meni pobednik testa.
Iako Mixa voda ima istu učinkovitost i mililitražu, ona je  najskuplja od sve tri koje sam vam predstavila, pa eto male prednosti za Garnier proizvod.

Toliko u ovom postu. Kako vam se sviđa? Meni je bilo jako zanimljivo da slikam i pišem na ovaj način, a ako imate predlog za neki sličan post ostavite u komentarima. 

Do novog čitanja...
Pozdrav!!!

Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. Jedino sam probala Garnierovu i na njoj sam se i zadrzala. Koristim je mesecima i odlicna mi je. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I moj je izbor, ali sam uzela i druge čisto da uporedim. Mixa voda je tkd. dobra, alli je i skuplja, tako da Garnier prednjaci u mom izboru.

      Избриши
  2. Isto koristim Garnier micelarnu vodu. I stvarno mi je ok, nemam zamerki. Odlican ti je tekst. Javi kad budes testirala ovu novu Garnier micelarnu sa uljem, bas me zanima kakva je.

    ОдговориИзбриши
  3. Trenutno koristima Balea za suvu/osetljivu kožu i zaista lepo radi. Imaju i za kombinovanu kožu. Cena joj je takođe pristupačna. Kada potrošiš zalihe baci pogled. :)

    ОдговориИзбриши
  4. Meni Avon micelarna ne odgovara,uzasno me pekla za oci i miris joj je kao miris hlora.Garnierova me nakon nekog vremena pocela peci za oci jer mi je isusila kozu oko ociju...mixinu jos nisam probala,ali uskoro budem.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moja Avon voda stvarno mirise onako blago i čudno, nedefinisano, svakako je za svaki tip kože, pa je moguće da nekima neće prijati. Garnier koristim već treću bocu i nikada me oči nisu pekle od nje. Proveri obavezno kada sledeći put budeš uzimala micelarnu vodu da li je oftamološki testirana i uzmi onu za osetljivu kožu, Mixa ima više varijanata vode, moždapronađeš nešto za sebe.

      Избриши
  5. Анониман16. јул 2016. 20:33

    Probala sam micelarne vode raznih proizvodjaca, iz ovog posta konkretno Garnier i Mixu. Garnier nikad vise, dva puta sam joj dala sansu, bila je vrlo agresivna za moju kozu ( pece, isusuje.. ), a sve Mixine su mi bile odlicne. Upravo sam potrosila Baleinu za suvu / osetljivu kozu ( moja je mesovita ) i bila je jako dobra. Sve je to individualno Dunja, ali ipak sam htela da ostavim komentar, da se cuju razlicita misljenja. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru Kristina. Zato i volim kada pisete, da cujemo drugacija misljenja, jer je svacija koza drugacija i drugacije reaguje na proizvode.

      Избриши
  6. Анониман18. јул 2016. 22:26

    Mleko za skidanje sminke je zakon! Od njega ne peku oci a plus hrani kozu i skida sminku. Micelarne su zlo za lice.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam masnu kozu i masne kapke. Mleko za lice nisam nasla da je za moj tip kože. Nakon njih mi je lice strasno masno, i kože mi ne diše i ne može da upije. Ako imas neki predlog, rado bih probala.

      Избриши
    2. Анониман19. јул 2016. 13:05

      Imam i ja masnu kozu ali tonik posle toga balansira. Mleko od kog provereno ne peku oci a nije masno i fino skida je balea od kajsije. Fora je da mleko naneses prstima na oci i lice i blago trlhas i onda sve skines vatom. Probaj! Micelarne su hemija na kvadrat i ne znaci da ako su popularne da su dobre.

      Избриши
    3. Super. Hvala na preporuci, probaću obavezno.

      Избриши
  7. Isprobala sam Garnierove micelarne, Byphasse, L'Oreal, Eveline, Ziaja, Avon, Balea. Od svih najviše kupujem i koristim Byphasse zbog velike militraže i niske cijene. Avonova mi nije nikako odgovarala, užasno me pekla za oči i baš sam ju brzo potrošila, baš i nije isplativa. Baleina me također pekla za oči iako je korektna micelarna. Želja mi je isprobati razvikanu Bioderminu ali zasad sam vjerna Byphasseovoj.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sve gledam tu Biodemma, ali uvek ima precih stvar za kupiti, ali nadam se da ce i ona doci na red.

      Избриши