What is beauty!?

By Beauty junkie - 4.11.17

Beauty products and beauty do not have that much in common as you would though.
Beauty is a way you see yourself, how you treat yourself and others and the confidence you have and show around you. Beauty products should enhance your best features and show your outside like it is a perfect match to your inside.
No product can put beauty into you it can just make you feel better about yourself.

Proizvodi za negu i šminka nemaju nikakve veze sa rečju LEPOTA. 
Lepota je način na koji gledate sebe, kako se ponašate prema sebi i drugima, kao i samopouzdanje koje pokazujte i imate.
Proizvodi za negu treba samo da istaknu ono najbolje na vama kako bi se unutrašnjos i spoljašnjost poklapale. Ni jedan proizvod vas ne moze uciniti lepom preko noći, može samo da utiče da se osećate bolje. 

picture for the internet / slika je preuzeta sa interneta
I had a long journey till I learned what beauty and beautiful is. Long time I looked around myself and thought about what others think beautiful is and how they describe beautiful people. We live in the world where physical beauty is important and all first impressions comes from your physical beauty but no one will remember that if your outside doesn't match your inside.

Meni je trebalo dugo da naučim šta je lepo i da shvatim šta je lepota. Duga sam lepo tražila oko sebe i slušala kako drugi opisuju šta je lepo i šta smatraju lepim. Živimo u svetu gde je fizička lepota jako bitna i gde je svaki prvi utisak zasnovan na fizičkom izgledu, ali niko se neće sećati samo spoljašnjosti, ako se ona ne poklapa sa onim što je unutra. Koliko puta ste samo čuli: "Ona je lepa, ali..." Upravo se pamti sve ono posle fizičke lepote i zato ona treba samo da bude odraz vaše unutrašnjosti.

Beauty product should be just part of you not the new you.
One of the most inspiring speeches I have heard recently was this one. It so good to see that beauty brands think this way and think about every and each one of us when making products. Girls on commercials and even the biggest influencers are not just ordinary people and they changed over the time because of the money they have. And we can't judge them. When you have money you will want bigger things you will spend a lot more but that also means more responsibility to your audience.
Usually they disregard this part of their influence. If people and special kids look up to you you must be aware of your impact on them and most of the time these beauty influencers are not.

Jedan od boljih govora sa temom lepote i industrije lepote koja oblikuje tržište jeste ovaj. Iako ovaj govor prati mnogo kontraverzi, moramo odati priznanje što se o ovoj temi, na ovakav način, govori pred kompanijama koje stvaraju proizvode za negu i koje smišljaju reklamne kampanje u kojima predsavljaju ideal lepote.
Lepota nije ono što viđamo na reklamama ili od poznatih i uticajnih ličnosti sa YT ili drustvenih mreža. Kako vreme prolazi čini mi se da svi strani YTeri i bloger nemaju dodira sa stvarnim životom i običnim svetom. Ne znam tačno kada je i zašto postalo tako popularno da se stavljaju fileri u usta, da se promoviše botoks i druge estetske korekcije. Lepota ne bi trebala da bude to, a ni ti tkz beauty influencers ne bi trebali da promovišu sve što im se ponudi i trebalo bi da imaju bar neki stav kog će se držati. Mislim da me nedostatak stava, onog ličnog, najviše nervira u današnjoj bjuti zajednici posebno zato što se danas mnogi ugledaju upravo na te ljude i u njihovom životu vide šansu za uspehom. 



If you look up to them be aware of that. They are just people but also people who choose to have this type of life, people that impacts others and should make commitment to that and try to be best they can. But not in the sent that they will show you how much Botox or lip fillers they get. Beauty influencers should learn us what beauty really is. But somehow nowadays it's not like that and beauty has become just exterior, surface and not a part of you.

Znajući sve to svaki pojedinac koji izabere bilo koju društvenu platformu da mu bude profesija mora da bude svestan svog uticaja i ne sme da dozvoli sebi velike ispade, upravo zbog onih koji svakim svojim klikom pune njihov budžet. A danas,  čini mi se,  to nije tako i zato ne verujem da ti ljudi treba da određuju i promovišu lepotu kao takvu, jer lepota ne treba da bude površinska ona je toliko više od toga.

That is why you always have to look at you and find out what is beauty for you.
Beauty comes from smile and kind words and beauty means working on yourself, learning about you and the world around you. Beauty also means using beauty products to enhance beauty that you already have - it means nice hair and nice face, proper makeup and manners. I have learned how to feel beautiful now and it was a long journey because all the imperfections on my skin and body made me feel not beautiful. But over the time a learned how to make my skin feel better and immediately I felt better. I practice and learned how makeup will be good to my skin and would cover thing I want. All the beauty products are my tools to feel better about myself they are not me they are just my passion.

Možda vam moje reči izgledaju grubo, ali na ovu temu mogla bih da budem mnogo oštrija, jer smatram da niko od poznatih iz ovog sveta nema odgovarajući odnos prema ljudima koji ih slušaju i podržavaju. Sve je postalo šou i jedna velika šarada u kojoj neki objavljuju knjige, a neki se hvale svoji avionima, limuzinama i slično, gubeći potpuni kontakt sa stvarnim svetom i ljudima koji ih prate, a koji često ne žive tim životom, već mnogo skromnijim. 
Zato lepotu treba da tražite na drugim mestima, retko na društvenim mrežama, YT ili Instagramu. Lepota se vezuje za vas same i za to kakvi ste vi kao osoba, a ne samo vaša spoljašnjost.  

picture fro the internet / slika je preuzeta sa interneta
If you need to change something about yourself to feel better I respect that but you can't tell me that lip injections are must or Botox should be done for looking younger. 
People can age beautify and I always think about lead actress of Gray's anatomy when speaking about age. You can see how she changes over the years right in front of you and you can see her smile lines and few line around her mouth but still she looks just like that girl that we met in season one.
I just love how they show their beauty in every move and every look without to much makeup and those injections or surgery that can change your look completely.

Ja verujem da je moguće lepo stariti, i često kao primer toga uzimam glavnu glumicu serije Gray's anatomty. Iz sezone u sezonu možete da vidite kako se pred vama menja i kako dobija neke crte na licu ili bore oko usana, ali sve to izgleda toliko lepo i prirodno i uvek u njoj vidite istu glumicu, devojčicu iz prve sezone. U seriji njena lepota je uvek naglašena bez mnogo šminke. 
Ako svakako na sebi želite nešto da menjate ja to podržavam, ali ne može niko da me uveri da su Botox i fileri u usnama postali obavezni deo onoga što se zove "lepo". Lepota je u nama kako god okrenete i nju ne mogu zameniti ili ispraviti korekcijie. Ona je toliko više od toga i neophodno je da lepota znači odnos prema sebi, drugima i svetu - stav koji imate i vašu priču koju gurate i negujete. Budite samouvereni i svesni sebe i uvek ćete biti lepi.

This is why I must repeat that beauty is in you; not in the eye that looks towards you. Beauty is not everything that is shown on YT or on blogs. Beauty is not picture in the magazine. It's your inner strength to be what you are and be proud on that. It's hard but do not allow anyone to full you or make you feel ugly or bad about your looks. 

This is all in this so different post. I just had to share my thoughts about this topic. To tell the truth. I would use much harder words but I don't want this post to be about all the wrong things on social networks and YT. This post should make you feel better and help you believe in yourself. 
Hope you like this post and find it helpful...
Till next time...
Buy!
Dunja!!!

Toliko od mene u ovom postu. Znam da je "malo" drugačiji od svega što ste do sada čitali, ali nadam se da vam se svideo i da ćete svoja razmišljanja podeliti sa mnom. Mnogo bih volela da sa vama pričam o ovoj temi i čujem različita misljenja...

Do novog čitanjna...
Pozdrav!
Dunja!!!

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Post je super rado citam samo tako nastavi.
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/11/04/muke-zvane-studentski-dom/

    ОдговориИзбриши
  2. Šta god rekla biće suvišno, a opet nedovoljno da opiše moje iskreno divljenje prema tebi i tvojim rečima koje si uputila i podelila sa nama. Slažem se u potpunosti. Divnan post.

    New post is on my blog.
    Visit me, Maleficent

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na ovakvom komentaru. Znaci mnogo kad ga cujes od nekoga ko sa tobom deli slatke muke blogovanja. :)

      Избриши
  3. Predivan post. Ovakva razmišljanja i pogled na pojam ljepote smatram da dolaze sa zrelošću. Što smo zreliji to smo svjesniji unutarnje ljepote koja naspram vanjske ne blijedi nikada.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno za komentar. Potpuno si u pravu godine te nauce da drugacike razmisljas.😀

      Избриши