Vichy liftactive specialist peptide - C ampule za lice

By Beauty junkie - 23.5.21

Dugo nisam pisala na blogu, jer društvene mreže, posebno IG, postaju mesto na kom dobijate brze informacije o proizvodima.

Moram reći da mi nedostaje stari način pisanja, i detaljnog objašnjavanja proizvoda, jer me je sam proces pisanja smirivao i činio srećnom. Zato se danas vraćam toj staroj traidciji i pišem post o proizvodu koji ne viđam online i čini mi se o njemu se ne govori, a trebalo bi.   

U pitanu su ampule vitanim C brenda Vichy koje imaju stvarno dugačak naziv, a sastav im je krajnje jednostavan i jako su učinkovite i lake za upotrebu. Tako da bez daljeg razmišljanja predstavljam vam Vichy liftative specaliste peptid C ampule za lice. 

Vichy brend u svojoj ponudi ima 2 tipa ampula za lice koje su namenjene posebnim potrebama kože - jedne sadrže 10% glikolne kiseline i zovu se Glyco-C 10 ampule, dok je proizvod koji sam ja kupila naziva Peptide-C ampule. 

Pakovanje ampula je jako sllično, jedina razlika između ove dve verzije ampula je na donjem delu kartonska ambalaže gde imate crveni ili plavi deo. Nemojte da vas zavara to što na obe imate deo sa slovom C samo crvene ampule zaista sadrže vitamin C i namenjene su ujednačavanju tona kože i usporavanju znakova starenja.

U pakovanju je 10 ampula što je dovoljno za 20 tretmana.
Ampule su staklene i jako lako se polomi vrh ampule tako sto je stavite u peškir i sa obe ruke držite - jednom rukom lomite gornji deo, a drugom držite ampulu čvrsto. Stvano nisam imala nikakvih problema sa tim i nakon polomljene prve ampule sve je išlo baš lako. U kutiji uz 10 ampula dobijete i mali plastični nastavka koji stavite na ampulu kako biste je lakše dozirali i istisnuli u ruku, i kako biste sačuvali drugu polovinu ampule za sutradan.

Pošto je vitamin C nestabilan sastojak i lako se pokvari ove ampule su idealne za korišćenje, jer imate 10 ampula, 20 tretmana i lako doziranje i sigurno ćete ih potrošiti pre isteka roka trajanja. Kada se otvori jedna ampula najbolje ju je iskoristiti u roku od 48 sati.
Sve ovo su bitne stvari kod  korišćenja vitamina C, jer za razliku od drugih proizvoda vitamin C ne može dugo da stoji otvoren i mora da se potroši pre isteka roka, jer inače gubi svojstva, a često promeni boju, pa i tako možete da primetite da proizvod ne valja. 

Ampule su tečne i ja sam ih istiskivala u ruku i tapkanjem nanosila na lice i vrat. Koristila sam ih većinom uveče, iako je bolje koristiti ih ujutru, jer je u mojoj rutini negee lice to bila bolja opcija.
Zbog bubuljica koristim kiseline koje ne treba da se mešaju sa vitaminom C, pa imajte i to na umu ako se odlučite da koristite ovaj proizvod.
Ako koristite kiseline - ne mešajte ih tj. ne koristiti vit C u isto vreme - možete npr. kiseline nanositi ujutru, a vit C uveče ili obrnuto. 

Nakon 20 dana korišćenja efekt je zaista vidljiv. Moje lice uvek ima neke flekice i crvenilo zbog bubljica koje mi se javljaju i konačno sam videla poboljšanje u tom pogledu. Neki crveni delovi koji su dugo tu su sada nestali, ujednačio se ton kože i mislim da mi koža nikada nije izgledala bolje.
Još da mogu da izbegnem onaj PMS period sa bubuljicama bila bih presrećana, ali znamo svi da je to gotovo nemoguće.
Nakon ampula nanosila sam serum - često Hada Labo hidrator i kremu za lice. 

Pošto sam uvela vitamin C u negu SPF je postao moranje. Ja ga svakako koristim svakog dana, ali sa vitaminom C je obavezan, da ne bi bilo kontra efekata i rekacije na sunce, jer je vitamin C aktivan sastojak i u dodiru sa suncem može da izazove reakciju kože i crvenilo.

Iako seu "beauty" svetu javlja spomama i za vitaminom C i za retinolom i drugim aktivnim  sastojcima, jako je bitno znati kako se oni koriste i zašto ne može svaki sastojak da se meša sa svakim, već postoje pravila i načini nanošenja, čuvanja i trajnosti svakog aktivnog stojka.

Ja nisam eksper u tom polju i kada su proizvodi sa aktivnim sastojcima u pitanju uvek se vodima pravilom - manje je više i tada je moja nega kože jednostavna i učinkovita bez mnogo slojeva za koje nisam sigurna kako će međusobno reagovati.


Jako sam zadovoljna ampulama i kupiću ih opet, čim počne novi mesec i ovaj put ću da porbam da ih koristim tokom dana. 
Cena ampula je oko 2600din, ali često možete da ih nađete na sniženju. Ja sam moje kupila na akciji u Benu apoteci i tada su bile 2000din, i trenutno su isto na Benuu na akciji i cena im je oko 2300din, a poštarina za porudžbine preko 2000 din je besplatna. 

Baš sam srećna što sam pronašla učinkovit, jednostavan za upotrebu i dobar vitamin C za koji neću potrošiti bogatstvo, koji može pomoći da moja koža izgleda mlađe i lepše.

Ako ste kojim slučajem probali ove ampule pišite mi svoje utiske.

Pozdrav, Dunja.


  • Share:

You Might Also Like

0 comments