NEW IN ČETKICE ZA ŠMINKANJE BH COSMETICS

By Beauty junkie - 17.6.16

Kada počnete da istražujete kozmetiku i upoznajete se sa novim brendom, prvi utisak je bitan, kako biste dalje nastavila da kupujet proizvode istog proizvođača, istražujete i preporučujete njegove proizvode.
BH cosmetics je brend o kom sam već pisala i posebno govorila o paletama senki koje sam kupila. Shaaanxo paleta mi je zaista postala omiljena, a kako sama kompanija ima stalne popuste na proizvode i nedeljne akcije, rešila sam da probam njihove četkice za šminkanje.

Poručivanje se vrši preko sajta BHcosmetics, a plaćanje je putem Paypall-a. Poštarina se plaća, a ako želite više informacija o poručivanju pišite mi u komentarima, i rado ću odgovoriti.
Pošiljke stižu za 10 do 20 dana, i postoji mogućnost praćenja kada imate profil na sajtu.
Ova pošiljka je stigla za 20 dana, prethodne su putovale 10 dana, i na nju sam platila PDV.
Četkice, oba seta su bila na akciji, pa sam ih kupila za 19$. U dva seta dobijate 12 četkica ( 5 za lice i 7 za oči ) tako da je cena pojedinačne četkice oko 1,5$


Četkice su sintetičke, pogodne za vegane, i nisu testirane na životinjama. Upakovane su u kartonske kutije.
Na kutijama je slika svakog seta četkica, a na poleđini je broj četkice i njen naziv. 
Kutije su zaštićene nalepnicama, i lep su dodatak kod  kupovine proizvoda, kada kompanija vodi računa o samoj prezentaciji i čuvanju proizvoda.
Veličina kutija je kao tabla čokolade.







Unutar kutije proizvodi su dodatno upakovani i zaštićeni. Svaki set je u foliji koja je kao navlaka za ceo set, a svaka pojedinačna četkica je dodatno uvijena u foliju, kako bi se sačuvao oblik četkice i sama vlakne/dlačice prilikom transporta.



U daljem tekstu predstaviću  vam svaki set, četkice u njemu i neke njihove osnovne karakteristike.
Počećemo opisom seta četkica za oči.
Na sajtu ih možete pogledati ovde. Cena im je 10$, za pakovanje od 7 četkica za oči, a posebno je zanimljivo to su ove četkice bile Cosmopolitan Beauty Awards za 2016. godinu, što bi značilo da ovaj set obećava i da je nešto što morate posedovati.
A da li je tako?

Sam dizajn četkica je lep i privlačan, drške su crne, sa brojem četkice i logoom kompanije, i zlatnim delom na kom je crni logo kompanije.
Drška je lagana, ali krupnija, najviše nalik dršci Cala četkica. Dužina četkica je tkđ. drugačija od ostalih koje posedujem, jer su ove četkice za nijasnu duže (oko 2cm).
Ovih sedam četkica zaista obuhvata sve osnove šminkanja i daje više od toga. U setu su četkice koje možemo koristiti za senke, glitere, ajlajner i obrve. Posebno je zanimljivo što ovaj set poseduje tzv. "pencile brush", četkicu koja nije uvek u standardnim setovima, i koju naknadno morate kupiti.
Prilikom otpakivanja ni jedna četkica nije izgubila dlačice, a prilikom prvog pranja samo po jedna-dve dlačice su  ispale sa ćetkice za blendanje (101) i dve četkice za nanošenje senki na ceo kapak (103 i 104).





Predstaviću vam sve četkice pojedinačno i reći ponešto o njima nakon par upotreba:
101 -  je četkica za blendanje, dugačkih, sintetičkih vlakana, na donjoj slici to je crna četkica. Izuzetno je mekana, i prijatna na očima. Namenjena je ublažavanju linija i nanošenju prelaznih nijansi, ali pošto je veća i rastresitih dlačica, nije pogodna za precizno nanošenje u prevoj kapka.
102 - je pljosnata četkica gusto raspređenih, ravnih sintetičkih vlakana, koja je odlična za nanošenje pečenih senki za oči, i glitera. Može se koristiti za korektor i nanošenje baze za senku.
103 - ravno sečena četkica za nanošenje senki na ceo kapak, mekanih i rastresitih vlakana, koja je odlična za nanošenje osnovnih boja na kapak, i za postizanje intenzivne boje.

 
104 - koso sečena četkica za nanošenje senki na ceo kapak. Kosina ove četkice nije izražena, i svojim dlačicama više je namenjena za nenošenje senke na ceo kapak i blago ublažavanje linija.
105 - je "pencile brush", mala četkica, gusto nabijenih dlačica, koje su zaobljene, a četkica je zaoštrena pri vrhu. Koristi se za predeo donjeg kapka, za ublažavanje linija, stvaranje "smokey" efekta i precizno nanošenje bilo gde na kapku.
106 - četkica za nanošenje ajlajnera, mekana četkica veštačkih vlakana, koja je namenjena preciznom i finom nanošenju ajlajnera. Izuzetno mekana i fleksibilna četkica za koju je potrebno malo iskustva kako biste naneli ajlajner bez greške.
107 - koso sečena četkica namenjena nanošenju ajlajnera ili za popunjavanje obrva. Ova četkica je jako mekana, savitljiva i tanka, tako da će se njom ajlajner naneti besprekorno. Lepo razvlači proizvod po kapku i lako se "manevriše" njom.


Drugi set sadrži 5 četkica koje se koriste za lice. Ovih 5 četkica pokrivaju sve potrebe pri šminkanju lica, od nanošenja tečnog pudera, rumenila, bronzera, do matiranja lica kamenim ili puderom u prahu i ciljanom nanošenju korektora.
Po broju kojim su četkice označene, one su logičan nastavak prethodnog seta, jer počinju brojem 108, i završavaju brojem 112. Cena ovog kompleta je 12$, a ja sam ga na sniženju našla za svega 9$.
Ove četkice, baš kao i one za oči imaju dužu dršku u odnosu na ostale četkice koje posedujem. Na ajtu ih možete neći ovde.



Prvo ću vam opisati dve najkrupnije četkice u ovom pakovanju. To su:
108 - velika četkica za nanošenje puder u prahu. Vlakna ove četkice su vrlo mekana, i savitljiva, a jedino što sam primetila kao manu ovoj četkici jeste da se dugo suši, što je posledica dugačkih vlakana, koja su dosta gusto raspoređena. Pri pranju par vlakana ove četkice se skinulo, ali ne više od dve-tri dlačice.
109 - "tvor" četkica namenjena nanošenju pudera. Po veličini i obliku je potpuno ista kao četkica kompanije AURA. Princip korišćenja je isti, i ova četkica lepo nanosi puder i ne ostavlja tragove na licu. Kao i prethodna četkica i ova se jako dugo suši, a takođe je pustila par dlačica pri pranju.


110 - je koso sečena četkica za nanošenje bronzera, za konturisanje lica. Jako mekana četkica, vlakana koja podsećaju na prirodnu dlaku. Jako lako pokupi proizvod i lako se koristi. Moram reći da treba malo veštine da bi se koristila ova četkica na pravi način. U ovom setu ovo je četkica koja se najbrže suši.
111 - je standardna četkica za nanošenje pudera, dugačkih i mekanih dlačica, koja je vrlo fleksibilna. Veličina je slična četkici koju možete kupiti iz kolekcije RT.
112 - najmanja četkica u ovom setu, koja je namenjena za nanošenje korektora na nepravilnosti. Ova četkica je mala i precizna i može se koristiti i za nanošenje baze za senku.



Utisci o četkicama još će se formirati, jer ih nisam sve probala, a većinu sam koristila tek 2 puta.

Set četkica za oči zaista zaslužuje nagradu Cosmopolitan, jer ima sve što vam je potrebno po odličnoj ceni. Ja sam baš zadovoljna. Kod prvog korišćenja bila sam neodlučna i utisci su bili tako-tako. Zato sam isti dan rešila da skinem kompletnu šminku i da opet probam da ih koristim.
Iz drugog pokušaja bile su odlične. Četkica 103 će u mnogome olakšati šminkanje, jer je velika i u par poteza lako nanosi sve tipove senki, a "pencile", četkica je savršena.
Dovoljno je reći da se radujem novom korišćenju četkica i probanju svake pojedinačno.

Set za lice je odličan odnos cene i kvaliteta, s tim što bih volela da postoji ravno sečena, nabijena četkica za nanošenje pudera, popularno nazvane "buffer brush", jer su to najbolje četkice za tečni puder. Najzahvalnije za korišćenje su velica crna četkica za puder, i koso sečena četkica za konturisanje. Ostale četkice nisam dovoljno isprobala da bih o njima pisala. 

I stigosmo do kraja posta. Kako vam se sviđa predstavljanje ovih četkica?
Pišite mi svoje komentare, i podelite sa mnom sboje omiljene jeftine četkice.
Do novog čitanja...
Pozdrav!!!

Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. Sjajan post! Vidi se da si uložila puno truda, svaka čast. :)
    Jako mi se sviđaju. Samo ne znam da li je to jer obožavam četkice inače ili samo zbog njih. :D Ja najčešće naručujem četkice sa Aliexpressa, ali imam i par Essence i Blush. :) Koliko su te koštali PDV i poštarina?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar. I ja bas volim cetkice i sve bi ih kupila. Ppstarina na sajtu je 5$ za porudzbine do 20$, nakon toga se povecava postarina sa cenom. PDV sam platila 415din. Ima akcija na sajtu kada je postarina 2,5$.

      Избриши
  2. Kako su lijepe! Baš sam u potrazi za dobrim četkicama, ako ne nađem na ebayu ništa vrijedno pažnje svakako kupujem ove! xx

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas akciju 3 dana besplatne postarine na porudzbine preko 22$, a toliko su sada oba kompleta. Ako ih želiš sada je prilika da ihh ugrabiš baš jeftino. :)

      Избриши
  3. Super izgledaju, a da su dobre znam jer već više od 2 godine koristim set od 10 četkica :) Onaj Pop Art u kojem je svaka druge boje, a s njime je došao i prugasti spremnik. Cijene su odlične i bez popusta, svakako bacam oko. Puno pristupačnije nego na Pink Pandi!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj super sto jos neko ima dobro iskustvo sa ovim cetkicama. Procitas na sajtu ti komentare, ali je mnogo bolje kada neko ovde napise nesto. Hvala sto si ovo podelila sa mnom.

      Избриши
  4. Baš si me zainteresirala i za ove četkice. Morat ću malo pronjuškati. U svakom slučaju jeftine su pa bi se mogle i isplatiti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sada imaju neke super popuste na sajtu. Trkni, pogledaj. Ako treba preporuka tu sam. Njihove veganske cetkoce su 🔝.

      Избриши