Sleek palete Originsl i Del Mar Vol II (recenzija)

By Beauty junkie - 26.1.16

Pozdrav!!!

Još jedan post ovog januara o novim paletama koje sam kupila na sajtu sleekmakeup.com.
Prošli post je bio posvećen ovoj kupovini i šta je novo u mojoj kolekciji šminke, a danas je pred vama recenzija dve palete - Sleek Original palette i Del Mar Volume II palette.

Palete su potpuno drugačije po tipu senki u njima, ali ispostavilo se da su koloritom vrlo slične i da se savršeno dopunjuju i mogu da se kombinuju.

Na slikama ćete vedeti kako izgledaju jedna kraj druge, ali i sve boje u paletama poređane na mojoj ruci.

Od kada su stigle koristim ih svakodnevno i uživam u njima. Neke boje su mi favoriti, druge manje, ali zajedno daju mogućnost mnogih kombinacija.

Sleek palete su vrlo popularne, a mislim da o kvalitetu senki, pigmentaciji i svemu što kompanija nudi u svom širokom asortimanu najbolje govori to što ih je Wayne Goss na svom YT kanalu okarakterisao kao najbolje senke drogerijskih brendova u 2015. godini. (klik)

Evo i prikaza paleti koje sam kupila, i opisa pojedinačnih senki.



Original paleta
Paleta Del Mar Vol II
 Prvo ću vam predstaviti Original paletu, koja sadrži 12 senki, od kojih su 11 sjajne, sa gliterom (šimerom, sjajem), a samo je crna senka potpuno mat boja.

Senke su vrlo pigmentovane i sjajne. Odlično se nanose na kapak, ne miču se sa njega i boje su divne, baš kakve su u pakovanju, takve su i na kapcima.
Najbolje se nanose prstima, jer tada se dobija najveća pigmentacija, i najviše sjaja, a ako želite to da uradite četkicom koristite pljosnatu četkicu veštačkih vlakana, koja može dobro da pokupi proizvod i da ga prenese na kapak.

Najtamnija boja, crna, je ekstremno pigmentovana, ali i vrlo brašnjava i mnogo se truni.
Čini mi se da će se jako lako potrošiti, jer kao da će se slomiti ako je jače dotaknem četkicom.

Ostale senke su izuzetno mekane i svilenkaste. Sam prva boja, cream tea, ima malo krupniji sedef, koji se pod prstima oseti.
Boje se jako malo trune, i to samo kada se nanose četkicom.

Boje u paleti su podeljene u dva reda. Donji red čine boje koje su pogodnije za svakodnevno nošenje, rozikastog i zemljanog tona, koje se odlično "blendaju", i izgledaju vrlo laskavo na očima.

Gornji red su senke zelenih i plavih tonova, uz jednu jarko ljubičastu, koja se nažalost jako teško nanosi na kapke. Ovo je jedina senka kod koje nisam mogla na kapcima da postignem boju koja je u samom proizvodu, iako je na ruci boja identična.
Znam da se ljubičasta boja bolje pokaže uz crnu bazu za senke, pa ću svakako probati da je nosim na ovaj način.

Za nonšenje ovih boja potrebna je veština kombinovanja i hrabrost, jer plavi tonovi ne stoje svakom, ali prva plava senka do ljubičaste ima prelepu tamnoplavu boju, koja mami da je nosim, i sigurno ću probati da je nekako ukombinujem u neki nosivi "look".

Primetila sam da se sjajne boje teže nanose jedna na drugu, i da je potrebno malo više truda da se npr. preko svetlije nijanse nanese neka tamnija, šimerasta boja.
Uz bazu za senku trajnost ovih boja se ne dovodi u pitanje. Ne gube na pigmentaciji i sjaju, i traju i više od 8 sati na očima.
Ukupan utisak o ovoj paleti je zaista odličan i svima bih preporučila da je probaju i uvrste u svoju kolekciju šminke, jer može jako lako i lepo da se kombinuje sa drugim senkama.



  


sve senke su na ruku nanošene sa AURA bazom za senke


Druga paleta koju vam predstavljam je paleta Del Mar Volume II, koja je tipična paleta letnjeg kolorita, Predstavlja limitirani proizvod i to je dodatno naznačeno na pakovanju.

Sve sleek palete dolaze u elegantnom crnom, mat, plastičnom pakovanju, koje se lako zatvara i u kom su vaše senke sigurne. Na ovoj paleti, pored standarnog sjajnog logoa imamo i beli štampani tekst da je ova paleta iz limitirane kolekcije.

Paleta ima 12 senki različite zavšnice, ali preovlađuju mat senke, jarkih tonova.

U ovoj paleti pigmentacija senki je raznolika i varira od boje do boje, i to ćete videti na "svočevima" na ruci.
Neki opšti zaključak je da su mat senke one sa najviše pigmentacije, zatim sedefaste senke, pa na kraju senke sa krupnijim šljokicama.

Ova paleta je lepo balansirana, jer poseduje više nijansi braon boje koja može biti prelazna nijansa na kapcima, i koja je kod korišćenja ovako jarkih boja neophodna da bi se napravio blagi prelaz i smirio kolorit senki.

Mat senke su vrlo puderaste i lako se truse, ali to ne uzimam kao veliku manu, jer im je pigmentacija savršena, i neočekivano dobra. Lako stapaju, "blendaju", i lako kombinuju i dopunjuju.

Kod ove palete javlja se problem što na mat senke ne možete lako naneti sedefaste senke. Jednostavno ih ne primaju, i potrebno je mnogo truda da na mat osnovu nanese senke sa šljokicama iz jedne ili druge palete.








Ove dve palete su odlična dopuna jedna drugoj, jer se neke boje u koloritu poklapaju, a poseduju drugačiju završnicu.

Paleta Del Mar Volume II je po kvalitetu senki ispod Original palete. Ovo nije paleta koju će svako koristit, jer boje koje poseduje nisu za svakoga i ne mogu se svima svideti. Ali... Ako biste da eksperimentišete i probate nešto drugačije onda je ovo paleta za vas.  

Svakodnevnim korišćenjem ove dve palete uspela sam da postignem brojne zanimljive "look-ove", kako jarkih i vedrih boja, tako i one klasične, koji pristaju svima i mogu da se nose svaki dan. Na slikama je par njih.
Sve senke su nanete na kapke sa Artdeco bazom za senke, a ajlajner koji sam koristila je Sleek ajlajner koji sam kupila sa ovim paletama.







Kako vam se sviđaju palete i celokupan post?
Koje sleek proizvode ste vi probali? Pišite mi obavezno svoje utiske, jer ih uvek rado čitam i iščekujem.

Do novog posta i novog druženja...
Pozdrav!
Dunja!!!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Blago vama devojke, kakva vam je prekrasna sminka dostupna... Ove senke izgledaju tako lepo i bogato pigmentovane sto pozalim sto nisam mladja ... U moje vreme je Samantha bila "vrh", pa smo se dovijale na razne nacine. Mada, kad dobro razmislim, nesto iz te prve paletice bi moglo da igra i kod "highlandera" kao sto sam ja :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Godine i šminka nemaju granice. Moja mama i u 62. godini se šminka i kupuje šminku, tako da slobodno, samo napred u probanje novih i zanimljivih stvari. Hvala za komentar. Original paleta prijala bi svima bez obzira na godine.

      Избриши