Jeftine maske za kosu Kallos i Serical

By Beauty junkie - 8.1.16

Dobar dan svima.

Pisala sam već post o  jefitinim šamponima za kosu i obećala još postova iste tematike.
U skladu sa obećanim danas vam donosim post o dve jeftine i kvalitetne maske za kosu koje redovno koristim i koje su promenile moje mišljenje o preparatima za kosu.

Kupovina skupih šampona ili maski za kosu nije jedino dobro i moguće rešenje za vašu oštećenu, suvu i problematičnu kosu. Ponekad jeftiniji proizvodi donose bolja rešenja i brže rezultate.
Maska za kosu je tretman koji pružate svojoj kosi i ona može biti i skupa i jeftina, važno je da daje efekat na vašoj kosi i da vam odgovara.

Dve maske koje mojoj kosi prijaju, i od kojih je ona u odličnom stanju i pored peglanja i upotrebe fena i prese za kosu jesu Serical maska za kosu sa voćnim kiselinama i Kallos Cherry maska za kosu.


Ovo su maske koje imaju veliko pakovanje - 1000 ml - i traju dugo, dugo, dugo. Ne sećam se kada sam kupila Serical masku, moguće da je imam već godinu dana, i imam sigurno još uvek oko 300 ml.
Kada kupujete ove maske za kosu mililitraža je pozitivna stvar, ali morate uvek imati još jednu masku kako biste ih menjali, jer nakon nekih 5-6 meseci, stalne upotrebe kosa može da se navikne na jedan proizvod i da izgubi osećaj i svojstva koja je prvobitno imala. Tu nije reč o samom proizvodu, on se ne menja, već se promeni vaša kosa, koja postane prezasićena određenim sastvojcima.
Upravo zato ja imam ove dve maske i koristim ih naizmenično.
Povremeno ubacim i teću masku, neku od onih u kesicama, čisto da malo promenim, da dobijem drugačiji osećaj na kosi i da osetim neki novi miris.

Serical maska sa voćnim kiselinama je druga maska ove vrste koju koristim.
Možete je nabaviti u manjim parfimerijama, ali i na pijacama. Cena joj je od 350 do 500din, zavisi gde je nađete.
Ima voćni miris i srednju gustinu. Miris se ne zadržava na kosi, a nakon njenog korišćenja kosa je glatka i izgleda nahranjena. 
Ja masku na kosi držim svega par minuta, ali ponekad, ako imam vremena, ostavim je na kosi do pola sata. Ja to smatram dubinskim tretmanom, koji treba dodatno da nahrani kosu i poboljša njeno stanje.

Nažalost sve manje sam u mogućnosti to da koristim, jer sam počela i da treniram, pa posle treninga nemam vremena da držim masku pola sata na kosi, a obzirom da treninge imam tri puta nedeljno ispada da kosu moram češće da perem nego pre, što mi se nikako ne sviđa, jer suva kosa ne podnosi prečesta pranja. Bar je sa mojom taj slučaj.

SASTAV: Aqua, Ceteryl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Parfum, Methoxy PEG/PPG-7/3 Aminopropyl Dimethicone, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Citric Acid, Sodium Lactate, Methylchloroisothiazolinone, C.I. 14700, Glycerin, PCA, Methylisothiazolinone, Glycolic Acid, Lactic Acid, Malic Acid, Pyruvic Acid, Tartaric Acid.

Kopirajte sastav ove maske i pogledajte karakteristike svakog pojedinačnog sastojka na ovom linku - KLIK.






Maska broj dva koja spada u jeftine proizvode i po mililitraži je ista sa Serical maskom, 1000 ml, a ja sam je platila samo 320 din je Kallos Cherry maska za kosu.
Ovo je brend koji dolazi iz Mađarske i od prošle godine je na našem tržištu.
U poslednje vreme sam pored maski za kosu videla i njihov šampon, slatkog pakovanja, pa ga možda uskoro i probam, a na njihovoj FB stranici spazila sam da će biti još mnogo noviteta, kojima se radujem.

Od dve pomenute maske moram reći da mi se ova više sviđa, samo zbog svoje teksture i gustine, ali i mirisa. 
Kallos maske dolaze u mnogo mirisa i dodataka. Mnogi blogeri su pisali o njihovoj maksi sa keratinom, ali ja sam želela da probam nešto drugačije. Ujedno je ovo maska za oštećenu kosu kakva je moja, pa me je i taj opis privukao da je kupim.
Miris maske se ne zadržava na kosi, ali kada otvorite pakovanje miris višnje vas naprosto zapahne i neodoljiv je.

Nakon korišćenja ove maske kosa je premekana i glatka. To je osećaj koji ne očekujete, pogotovo od proizvoda koji je jeftin. U odnosu na Serical masku sastav je mnogo kraći i to po mom iskustvu znači da je proizvod bolji. Kada vidim sastav koji je na polovini ambalaže, uvek me odbije, jer to obično znači da ima mnogo veštačkih dodataka i suviše reči koje ne razumem. (nije da sam stručnjak za proizvode, tj. sastojke u njima, ali proveravam većinu sastava proizvoda koje kupujem, pogotovo ovih za kosu, pa već poznajem određene koji su dobri za kosu i koje treba koristiti, kao i one koji ne treba da se nađu u sastavu, niti na vašoj kosi )

SASTAV: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Prunus Avium Seed Oil, Parfum, Citric Acid, Cyclopentasiloxane, Dimeticonol, Propylene Glycol, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Kao i kod prethodne maske za kosu samo prekopirajte sastav i ubacite u polje analiza kozmetike na linku koje je dat gore i videćete da sem poslednja dva sastojka maske, svi ostali su vrlo dobri za kosu i obeleženi su zelenom ili žutom bojom!





Već sam rekla da je Kallos maska za kosu ona koja mi se više sviđa, ali oba brenda i njihovi proizvodi zaslužuju vašu pažnju.
Verujem da bez obzira na tip kose možete naći proizvod za sebe. Ovo su maske koje odnosom cene i kvaliteta mogu dobiti najveće ocene 10/10.

Nadam se da vam se svideo ovaj post.
Pišite mi o svojim jeftinim proizvodima za kosu koje koristite ili o Kallos proizvodia koje ste probali, a da nisu maska za kosu.

Pošto se dvoumim oko teme sledećeg posta trebaće mi vaša pomoć, pa mi recite šta biste više voleli da čitate:
Nega masne i problematične kože u zimskom periodu
ili
5 osnovnih četkica za šminkanje - vodič za početnike

Do novog druženja...
Pozdrav!

Dunja!

HVALA  ŠTO  PRATITE  MOJ  BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

7 comments

  1. Serical maska je odlicna a ove Kallos nisam probala,ali balzami i samponi obog proizvodjaca bas maste kosu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam videla u prodaji u mom mestu balyame, ali jesam jednu varijantu sampona. Hvala za komentar i upozorenje.

      Избриши
  2. Nega masne i problematicne koze a mogla bi i neka tema o podlogama i puderima

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislila sam da pisem o dve podloge koje imam, a kako sam stalno u potrazi za dobrim puderom verovatno ce se i nesto sa tom tematikom naci. Hvala za komentar.

      Избриши
  3. Odlican post, ja sam koristila masku sa kreatinom i imam samo reci hvale,kupila sam je po preporuci svoje frizerke i zaista je odlicna,trenutno imam kallos color teksture je ista ,osim sto sa kreatinom mirise daleko bolje i lepse ,pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar i sto si mi rekla kakva je ta maska. Ja svakako opet kupujem neku Kallos masku, jer su zaista odlicne, a vise nego pristupacne.

      Избриши