Kako negovati masnu kožu - čišćenje kože!

By Beauty junkie - 12.11.16

Pravilna nega kože je jako bitna za pravilno šminkanje. Koža je najveći organ kod čoveka, ujedno zbog veličine i različitih delova potrebana joj je razlličita nega na različitim područjima. Zato postoje mleka za telo i kreme za lice, pa i kreme za vrat i deklote i kreme za predeo oko očiju.
Koža lica je najizloženija spoljašnjim uticajima, pa joj je neophodna svakodnevna nega koja će se menjati u zavisnosti od godišnjeg doba.
Početak svake nege je čišćenje kože. koje predstavlja dobru osnovu za sve dalje korake.
U današnjem postu predstavljam vam moju negu kože, tj. njen prvi deo - čišćenje.
Ovaj post je namenjen osobama sa masnom kožom.


Moje čišćenje kože se deli u dva dela: svakodnevna nega kože i ono što ja nazivam posebnom negom kože, koju ponavljam svaka četiri dana.
Takođe, ja različite proizvode koristim za negu kože ujutru i uveče.
Moja jutarnja nega kože podrazumeva korišćenje proizvoda koji je jači, koji će skinuti sa kože višak sebuma koji se tokom noći nakupio, kao i ostatke noćne kreme.
Proizvodi koje koristim kupujem online, a neke i u našim drogerijama i apotekama.
Obično biram prirodne proizvode, organske takođe, i proveravam njnihov saržaj pre kupvine.
Svaki proizvod, čiji sadržaj možete naći online, možete proveriti na ovom sajtu.
Proizvodi koje vam predstavljam korsitim jako dugo, kod mene nisu izazvali nikakve negativne reakcije i većina njih ma potpuno prirodan sadržaj pogodan za masnu kožu, poneki i za sve tipove kože.

Za čišćenje lica ujutru i uveče ja koristim dva proizvoda -ujutru - Desert Essence tečni sapun sa uljem čajnog drveta; uveče - Dr. Hauschka kremu za čišćenje lica.


Sapune sa uljem čajnog drveta koristim preko 3 godine. Čajno drvo pomaže kod bubuljica i akni, a kada je u sapunu pomaže potpunom čišćenju kože.
Ovo je pomalo grub način da očistite kožu, ali je meni ujutru potreban. Posle ovog sapuna koža je potpuno čista, a ako imam nepravilnosti ili bubuljice za dva dana nestanu. Nakon ovakvog čišćenja potrebna je kompletna nega koja može da sadrži hidrirajući tonik za lice i neku hidratantnu kremu. Kod mene kreme koje su mnogo masne i bogate izazivaju zatvaranje pora i sitne bubuljice po licu, zato biram kreme koje su u gel formi za dan, a neke malo bogatije za veče.
Jedini problem kod ovog sapuna je sama pumpica. U njoj se sapun zadržava i vremenom zapuši pumpicu, što dovodi do prskanja proizvoda kada se pritisne.
Iako mi ovo ne smeta preterano, ima dana kada me baš iznervira. Zbog toga smatram da je nekada bolje koristiti klasičan sapun.
Sve sapune sa uljem čajnog drveta kupujem sa sajta iherb.com. Do sada je sa ovog sajta bilo moguće naručiti proizvode uz poštarinu od 4$ bez obzira na vrednost paketa. Sada, međutim, morate naručiti za minimum 40$ da biste poštarinu platili samo 4$. Nadam se da će se ovo promeniti i da neće biti uslovljavanja sa minimalnom kupovinom za manju poštarinu.
Linkove do svih proizvoda sa sajta iherb naći ćete na kraju posta.

Uveče, nakon skidanja šminke koristim poseban i specifičan proizvod, potpuno prirodan, kompanije Dr. Hauschka. Ovo je krema za čišćenje koja je namenjena svim tipovima kože. Izuzetno je hidratantna i nakon nje je koža negovana i nahranjena. Ima specifičan način primene, tako da obavezno pročitajte kako se koristi. O Dr. Hauschka proizvodima sam pisala detaljno u ovom postu.
Proizvod je savršen za noćnu negu i hidrataciju i posebno volim što je sa njim moguće koristiti topu vodu, i napariti lice, pa ga često koristim nakon tuširanja, kada su pore na koži otvorene. Ovaj proizvod smanjuje mitisere na mom licu.

Kada je reč o posebnoj nezi i čišćenju lica, u mojoj rutini se nalaze maske za lice i pilinzi. Ovo su mazalice koje trenutno koristim.


Na slici su dva proizvoda koja možete kupiti kod nas, a dva su sa već pomenutog sajta iherb.
Moj favorit u poslednje vreme je domaći proizvod koji sam do sada mnogo puta hvalila. Kupujem ga već drugi put, a reč je o savršenom K pilingu, koji pravi Lejla. Kupujete ga preko FB profila ili Instagrama i predstavlja mešavinu kafe, cimeta, žutog šećera i kokosovog ulja. Cena mu je svega 350 dinara.
Proizvod je naprosto divan, jer vrši piling kože, a ujedno hrani kožu kokosovim uljem koje sadrži u sebi. Nakon njega gotov da vam ne treba krema, a za masnu kožu je dobro da se navikne na ulja, kako bi sama manje sebuma lučila. Ako svako veče stavite na lice malo kokosovog ulja vremenom će koža da se navikne na njega kao na neku kremu i kako upija više vlage i hidratacije tako se manje sebuma luči.

Drugi piling koji koristim je ACURE brightening scrub, koji je za sve tipove kože, a pomaže u čišćenju pora organiskim materijama iz mora. Vrlo je zanimljive teksture, zelene boje i prirodnog mirisa. Obično ga držim u kupatlu, u tuš kabini, kako bih ga koristila što češće.
Ima fine grudvice, koje su na koži malo grublje, što se ne očekuje.
Potpuno čisti kožu i nakon njega je potreba hidratacija.

Na slici su i dve maske. Prva je Himalaya neem maksa za lice, koja može da se kupi u drogerijama, po ceni od 400 dinara. Maska je odlična za čišćenje pora i matiranje kože.
Ovo je moja druga tuba. I mada je malo zapostavljena u poslednje vreme, uvek je odličan izbor.

Druga maska je glinena maska u vidu pudera (powder clay mask) sa sajta iherb. Maska je namenjena svim tipovima kože, meša se sa vodom, i u zavisnosti od količine vode koju dodajete, biće namenjena masnoj, normalnoj ili suvoj koži. 
Masku je potrebno nanositi četkicom, olično skida višak sebuma i čisti lice.

Svi ovi proizvodi su namenjeni masnoj i problematičnoj koži, i zaista su pomogi u kontrolisanju bubuljica i akni na mom licu. Ne mogu reći da li se neki proizvod posebno ističe po svom delovanju, već mislim da njihovom kombinacijom i upotrebom uspevam da svoju kožu držim pod kontrolom. Naravno nikada nemam potpuno čisto lice, ali ono što sada vidim u ogledalu je daleko bolje od svega pre.
Jako sam zadovoljna svim što ovi proizvodi čine za moju kožu, i zato ih preporučujem i vama.

Ako imate dodatna pitanja u vezi sa negom kože, pišite mi u komentarima.
Pišite mi i svoje favorite u nezi kože, posebno ako mislite da je nešto zanimljivo i da bih ga trebala probati.

Do novog posta i čitanja... Pratite moj Instagram profil i FB  stranicu.
Pozdrav!

Dunja!!!

Evo i linkova do proizvoda sa sajta iherb.com

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Dunja draga, vrlo zanimljiv i koristan post. Hvala na jako dobrim savetima! Ja nemam problem sa masnom kozom, takodje se nisam susrela sa ovim proizvodima, ali nikad se ne zna do kakvih mutacija moze doci sa mojom kozom, tako da cu imati na umu sve sto si ti rekla.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Hm, ja sam baš pre neku nedelju napravila narudžbu sa iHerb, manju od $20 i poštarina je bila tih $4.25 preko Global Mail... nije bilo minimalne kupovine :/ I evo sad proverih, još uvek je tako.
    Inače, ovu glinenu masku ću definitivno morati da probam. Nisi je nikad probala umešati sa jogurtom? Kažu da je jogurt jako dobar za kožu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si, sad sam tek videla. Za porudzbine ispod 20$ je 4,25 postarina, a za preko 20$ 8,14, pa se povecava sve do 40$, i onda opet pada na 4,25$. Komplikovano svakako, pre mi je bilo lakse da sve narucim, samo dve cne postarine su bile.

      Избриши