RECENZIJA - Aura COVER ME tečni puder

By Beauty junkie - 24.8.14

Kao što sam i obećala NOVI POST.
Recenzija COVER ME pudera od AURE.
Opis i slika proizvod na FB stranici AURA ( klik ) su me jako zainteresovali i odmah sam kupila nijansu 103 Sand i testirala proizvod.





Evo kako je proizvod opisan:
Cover Me tečni puder - hipoalergena formula koja odlično prekriva sve nepravilnosti kože uključujući tamne kolutove oko očiju, akne, pege, staračke pege, sitne ožiljke...Vodootporna formulacija, postojana do 24h! Sadrži zaštitni faktor 20 i predstavlja odličnu zaštitnu od štetnog sunčevog zračenja. Kremasta formulacija omogućava laku i ravnomernu aplikaciju za postizanje savršenog tena. Ne zatvara pore! Za sve tipove kože. Pogodan za svakodnevnu upotrebu.  
(Slika i opis su preuzeti sa zvanične Facebook stranice kozmetičk kuće AURA)

Na slici vidite kako je proizvod pakovan. Crna tuba je elegantna i praktična, a proizvod dolazi u pakovanju od 30ml, i ima zaštitni faktor 20.
SPF je obično nepogodan za masnu kožu poput moja, ali ja sam svakako ovaj puder uzela kako bih videla njegovu prekrivajuću moć, jer zbog bubuljica i akni ne koristim prozirne pudere. 
Na čepu proizvoda je nalepnica sa brojem nijanse, koju sam ja skinula, ali koja vam je pokazatelj da li je proizvod korišćen. U Lilly-u mu je cena 639 din, a dolazi u 5-6 nijansi koje uglavnom imaju žuti podton, što meni baš odgovara. 



Opis proizvoda i njegov sastav se nalazi na pozadini tube i jasno vam govori da je ovo proizvod na bazi vode, što je za nas "masnije" pozitivno, da traje 24 sata, prekriva nedostatke na koži i da je namenjen svim tipovima kože.


Moram priznati da domaće proizvode sve više volim. Pistupačni su i vidi se da kompanije konačno ulažu  u marketing i prezentaciju proizvoda.
Znam da će većinu iznenaditi što sam kupila samo jednu nijansu, ali kad testiram proizvod tako radim, da na kraju ne bih završila sa dve ili više tuba proizvoda koji mi ne odgovara.

Nijansa 103 odgovara mojoj boji kože kad nisam preplanula, probala sam je na unutrašnjoj strani ruke i evo kako to izgleda:


Vidite i ožiljak od pegle, koji je došao veoma koristan kako bih vam pokazala prekrivajuću moć pudera.
A ovo je moja trenutna boja:


Razlika u nijansama je značajna, ali vrat i lice su mi već mnogo svetliji od ostatka tela, zbog umivanja, i ova nijansa proizvoda se sjajno stopi sa kožom na tim mestima.
Ako mi treba malo boje, tj. tena, koristim bronzer i moje tajno oružje - NYX Stay mat but don't be flat kompaktni pudet u nijansi 09 TAN. Ovaj puder je sajajan, jer daje boju koži, a ujedno ima matirajući finiš koji je meni neophodan.

Da se vratimo Aurinom puderu.
Već od prvog korišćenja bilo mi je jasno da ovaj proizvod ide od srednje ka poptpunoj prekrivenosti.
Malo proizvoda je dovoljno, jer se lako razmazuje, i po meni za to je bolje koristiti četku, nego ruke, jer je tekstura gušća, i proizvod se brzo fiksira.
Jedan sloj je sasvim dovoljan, jer je puder malo teži, i ako ga budete nanosili u više slojeva biće jako primetan.
Puder morate dobro stopiti sa kožom lice, da ne bi izledao veštački i kao maska, upravo zbog gore navedenih svojstava. Znači "blendaj, blendaj" što više.
Od pudera na bazi vode obično se očekuje da su ređi, ali to nije slučaj sa ovim proizvodom.

Puder sam nosila sam, ali i sa NYX puderom kao finišem. Divno se ponaša na koži. U oba slučaja nije skliznuo sa lica.
Daje prirodan izgled i blago matira. Ako nemate masnu kožu možete da ga nosite samostalno. Više je za zimske dane, ali ja sam ga i ovih dana nosila i dobila komplimente kako mi je lice čisto, a zapravo je samo puder bio nov. ;)
Evo i slika kako prekriva nedostatke, tj. moju opekotinu. Spremite se da budete oduševljeni :)


Vidite da je opekotina jedva primetna i ovo je svima nama sa aknama, bubuljicama i ožiljcima neophodan proizvod. Da je matirajući, bio bi prihvatljiviji za moj tip kože, ali i ovako ću ga koristiti.
Ako poredimo Aurin proizvod sa nekim drugim, rekla bih da je u rangu sa RIMMEL Stay Mat puderom, samo je Aurin bolje teksture, lakše se nanosi i stapa sa kožom (blenda), i ima prirodniji  izgled.
Ja sam probala i da mešam ovaj puder sa BB kremom, i to funkcioniše odlično.
Čak sam ga i na trening nosila, kako bih osetila kako se ponaša pri velikim vrućinama, a pošto sam dugo igrala folklor (gde ste ful našminkani za scenu), zanimalo me je kako bi se ovaj puder ponašao u toj situaciji.
Rezultati: puder je ostao na licu, tapkala sam lice maramicama, pa ga nisam skinula. Koža je disala bez obzira na sve, tako da pore nisu bile zatvorene, što nam kompanija naznačava na ambalaži.

Puder sam nosila najviše nekih 6 sati i nije mrdnuo sa lica, ali ja ga za svaki slučaj fikiram NYX sprejom, pogotovo ako se šminkam za izlazak ili neko večernje dešavanje.

Jedina "mana" ovog proizvoda je miris. Malo je jači i osetićete ga na koži nekoliko minuta. Kasnije se valjda nos privikne ili miris ispari, ne znam.

Da sumiramo utiske:

ZA

  • Pristupačan proizvod odličnog kvaliteta
  • Velika prekrivajuća moć
  • Prirodan izgled, završnica
  • Postojanost
  • Nije težak na licu, ne zapušava pore
  • Stapa se sa kožom
  • Pogodan za sve tipove kože

PROTIV
  • Treba se navići na miris proizvoda
  • Morate dobro da ga "ublendate" u kožu, kako ne bi izgledao veštački

Nadam se da vam se svideo post.
U koliko ste probali ovaj puder pišite koji su vaš utisci i šta vam se sve sviđa od Aurinih proizvoda.

Do sledećeg posta,
Pozdrav!
Beauty junkie Dunja

HVALA ŠTO ME PRATITE!!!





  • Share:

You Might Also Like

29 comments

  1. Drago mi je da je ostavio pozitivan utisak na tebe, ja sam ga dobila pre neki dan i jedva cekam da ga probam :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ako volis full cover pudere, za neke posebne prilike, ovaj je starno dobar, a pistupacan. Hvala na komentaru :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jako mi je drago da Aura ima novitete koji su vredni naše pažnje a uz to pristupačne cene! Misim da ću ovaj puder preskočiti jer mi ne treba neko veliko pokrivanje ali nikad se ne zna :) Super recenzija u svakom slučaju! Lidija

    ОдговориИзбриши
  4. Auru bas volim,a posto radim u jednoj nasoj firmi,uvek se odlucujem za nase brendove!! Imam jedno 4 pudera,ali bih i ovaj probala!! :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Coko i ja sam za domaće, a ovaj puder je vredan pažnje ukoliko treba da prekriješ nepravilnosti na licu. ;)

      Избриши
  5. Odlična recenzija, mislim da ću probati ovaj puder. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Baš gledam reklame i razmišljam da li je neko probao ove pudere :) Nego ne znam što je čudno kada neko kupi jedna puder,pa koliko vam je potrebno? Ja kupujem po jedan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ema nije cudno, naprotiv, ali sad kada je leto zbog boje kože jedna nijansa pudera ne može odgovarati, pa je potrebno mešanje, uz to ako se boja brzo skida tamniji puder će biti potpuni promašaj i nećeš ga mnogo koristiti.

      Избриши
  7. Moja koža je izuzetno svetla i lako izgori tako da se ja stalno štitim od sunca i teško dobijam boju.Čak i kad pocrnim retko ko to primeti,to me je nerviralo celo detinjstvo-stalno su mi govorili kako sam bela,a došla sa mora.Dobra strana svega ovoga je da ja ne moram da menjam nijanse pudera :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jos jedan dokaz da sve ima svoje prednosti i mane. :)

      Избриши
    2. Nije nikome cudno ako ti imas jedan. Ali zaboravljas da nismo svi kao ti, i da neki od nas pocrne i trebaju vise pudera. Pored toga postoje puderi razlicitih finisa- neki su mat, neki daju efekat zdravog sjaja, ne volimo uvek da stavimo isti. Kao blogerka bi to morala znati.
      U vezi recenzije- ako je slican Rimmel Stay Matte tecnom puderu sigurno ga preskacem jer je taj puder skupio sve same lose kritike.
      Zasto slikas tubu sa blicem i dnevnim svetlom- to je samo pakovanje, nema razlike. :)

      Избриши
    3. Meni je Stay matt dobar za jacu, vecernju sminku, jer me matira do 6 sati. Govorila sam o gustini pudera pri poredjenju i prekrivajucoj moci. Prednost dajem Auri, jer ja lepsi, prirodniji finis i hipoalergentski je i nema sanse da dobijes bubuljice od njega.
      Hvala na komentaru.;-)

      Избриши
  8. Lepa recenzija,bas me zanimalo kakav je puder.Pre neki dan sam ga probala na ruci u jednoj radnji,gust je i lepo prekriva,medjutim,izvini sto necu upotrebiti eufemizam,ali ovaj puder - smrdi.Ne mogu da kazem da neprijatno mirise vec upravo ovako,steta,ovako mi se dopao.Jesi li probala drugu liniju Refresh Me? Laganiji je od prethodnog ali cini mi se da svetle nijanse bas vuku na zuto. Kris

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si za miris, ali meni ne smeta,nije toliko strasan. Druga verzija pudera, Refresh me, je suvise prozirna za moju kozu. Ja ne osetim miris vec posle 5min, ali moj decko kaze da ga je on osetio na meni. Mislim da sve zavisi koliko je ko osetljiv.

      Избриши
  9. Pa ovo ga je meni prodalo! Bas me je zanimalo kakav je, a od jednog obicnog brzinskog swatch-a u radnji nisam mogla bas da zakljucim mnogo osim toga da je gust. U dm-u je 699 rsd. Odlicna recenzija, hvala puno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se svidja recenzija. Ja evo svaki dan koristim ovaj puder i extra je. Nije tezak, a vremenom se stopi sa kozom. Kao sta sam vec rekla dobijam komplimente da mi je lice lepo kad-god ga stavim

      Избриши
  10. Kako pokriva leleleleleleeeeeeeeeeeeee!
    Bice moj cim pre!

    ОдговориИзбриши
  11. Htela sam da ga kupim, ali se bojim da je prejak, da ce biti previse vestacko kada ga nanesem. Dugo vec koristim afiniton, ali cini mi se da su ga malo iskvarili, kao da je tekstura drugacija. Htela bih da probam nesto novo. Ne znam sta da radim. Sta kazes?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja ga koristim svaki dan. Iskreno afinitone nisam probala pa ne mogu da poredim. Nije tezak, na prvih mah ce izgledati da ga imas mnogo na kozi, ali se jako lepo stopi sa licem za 5min. Mora da se nanosi cetkicom da bi se dobro izblendao. Mala kolicina je dovoljna, a ja ga prvo stavim na lice u tackicama pa "blendam". Evo danas sam i dremala sa njim i nisam ga popravljala. Super je. Miris postoji, ali su mi iz kompanije javili da je to normalan miris, jer u smesu nije dodato parfema i sl,kao kod drugih pudera. Od mene sve preporuke.
      I da danas mi je 10 sari na licu i nepravilnosti se jedva vide.

      Избриши
  12. Devoje ukoliko želite da vidite puder na koži, jevite mi, pa mogu da slikam kako izgleda na licu po nanošenju i posle par sati nošenja. :)

    ОдговориИзбриши
  13. da li ovaj puder ima neke stetne sastojke?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam strucnjak za sastijke. PR kompanije AURA me je podsetila da je puder hipoalergentski, ali na pakovanju ne pise i prirodan,bez silikona ili drugih komercijalnih sastojaka, koji imaju vecina pudera koje kupujes u drogerijama. Ja imam jako problematicnu kozu,ali mi ovaj puder odgovara 100%. Koristim ga vaki dan od ovog posta i nemam nikakve reakcijena licu.

      Избриши
  14. Jeste odavno postavljen post ali moram da kazem da me bas nervira kad u recenzijama za puder nema slike pudera na licu pre i posle.To je prava recenzija a ne slika ambalaze koju mozemo videti svuda po netu.Ovako je post nepotpun.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar. Shvatam ga kao konstruktivnu kritiku, pa ću ubuduće razmisliti i o tim slikama koje predlažeš.

      Избриши
  15. Da li bi ovaj puder bio prikladan za školu, ali u manjoj količini?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako si ucenik nije prikladan, pretezak je. Ako je puder potreban da se prekriju bubuljice i druge nepravilnosti na kozi pogledaj post o L'oreal puderu infallible matte. On je lagan, prirodan, prekriva sve i matira. Aura puder je bolji za izlazak.

      Избриши
  16. Zdravo dame. Ja sam resila da probam puder,inace imam mesovitu kozu...prvi put sam nanosila prstima a drugi put beauty blenderom(i nekako lepse izgleda na licu) ali je moje bore na celu i te kako naglasio mozda cak i previse,kao dva kanala se vide na celu. Nos i izmedju obrva mi je dosta suvo nekada se i ljuspa pa se i to vidi iako sam imala i primer pre pudera... Moram da pohvalim nijansu 102 ivory koja je bukvalno bas za mene jer sam svetla dosta. Da li imate neki savet za mene mozda,bila bih zahvalna?! 😊

    ОдговориИзбриши