The Balm voyage palette - review!!!

By Beauty junkie - 3.11.16

Buying eye shadow palette is one of my passions. I just love to buy them, and try them.
It's easy when you have money to buy good eye shadow palette. When your budget is thin, and you have to take care hove much money you spent, it's really  good to read reviews, and find out what's the best price for your money.
I got chance to try and buy The Balm Voyage palette. It's one of those palettes that have everything, like bronzer, blush, highlighter, eye shadows and lip balms.

Jedna od strasti koju imam pri kupovini šminke sigurno je kupovina paleti senki za oči. Obožavam da ih kupujem, probam, koristim, ali lako je kupovati palete senki kada imate dovoljno novca. Izazov je kupiti kvalitetnu paletu, po pristupačnoj ceni, posebno u državi Srbiji.
Kompanija The Balm, je konačno došla na naše tržište, i možete njihove proizvode naći u Lilly drogerijama, ipak, postoje načini kupovine koji će vam omogućiti manju cenu, i jeftiniju kupovinu.
Jedan od način je kupovina online, i najjeftinije je na sajtu lookfantastic.com. Postoji i još jedan način, a to je kupovina preko nekoga. 
U Srbiji je mnogo onih koji prodaju jeftinu kozmetiku, kopije original proizvoda. Jedan siguran način kupovine, kako sam i ja kupila ovu paletu, jeste preko @jovic.mi (instagram profil) koji nabavlja kozmetiku preko posrednika iz Švedske, Britanije itd, i koji uskoro otvara svoj sajt za prodaju. 
Šminka je originalna, dobija se i račun, sarađuje sa šminkerima, i nakon ove kupovine uverila sam se da poznaje svoj posao, i da ništa nije kopija.




Palette is super cute, and has two magnetic caps to hold two parts of palette. It has sleeve in which comes and it's so thin that you can barely see it. Packaging is cardboard, thin and very colorful, vintage looking.
As I said palette is divided in two sections. With first part you open eye shadows and highlighter, bronzer and two blushes, Second part is reserved for lip balms.
Real The Balm palette will have very precisely cut top part, that combines in millimeter, and all corners are nicely done, with no harsh line.
Palette is made like this and called Voyage so it can be your only palette on the trip or holiday.

Paleta The Balm Voyage je prva koju probam ovog brenda, i nakon ovog iskustva jasno mi je čemu tolika frka oko njihovih proizvoda. U nastavku posta videćete i zašto.  
Paleta dolazi upakovana u tanku kartonsku foliju, sa istim printom kao i sama paleta. Jedva je vidljiva. Paleta je nevelika dimenzijama, i moguće manja od onoga što sam ja očekivala videvši slike. Cela paleta je od kartona, tanka je, i jako lepo dizajnirana, u standardnom The Balm retro fazonu.
Original The Balm paletu prepoznaćete po jasnim ivicama, lepo upakovanu bez grubih linija, pakovanje koje nema ni jednu manu na prevojima ili na sastavima.
Paleta je podeljena u dva dela, kao što vidite na slici gore. U većem delu su senke za oči, hajlajter, bronzer i dva rumenila. Manji deo je rezervisan za balzame za usne.
Paleta je koncipirana tako da vam samo ona treba kada idete na putovanje i odatle i sam naziv palete i ambalaza koja je prepuna retro razglednica.



I will talk about product itself. For 40$ or less if you find it on the sale you will get nine eye shadows, divided in three rows. Two of them are matte, other are shimmery ones, some of them have big glitter in it. Colors are not everybody's cup of tea, but I quite enjoy them.On all the shades is written word "welcome" in different language. This way of naming is followed true whole palette.
All the shadows are beautiful  pigmented, and soft and easy to blend and work with them.
First row has tree shades. First one is ivory, and it's matte shade, suitable for all over the lid, as a base color.
Second one is a mixture of shimmery rose color, and beautiful gold. When you put it on the lid, you get the best pigmented gold color, that is stunning  and it's my favorite color.
Third one is olive green color with a lot of gold sparkles. This is one of those shades that are good when you want one shade all over the lid, and fast and easy makeup look.

Da započnemo priču o samim proizvodima, senkama, bronzeru, rumeniima i hajlajteru.
Paleta sadri 9 senki za oči, jedan bronzer, jedan hajlajter i dva rumenila.
Od devet senki dve su mat, dok su većina sjajne, a poneka u sebi poseduje i prave šljokice. Boje su malo drugačije od onoga što jedna paleta od 9 senki obično nudi, i neće se svideti svima, ali ja maksimalno uživam u korišćenju ove palete, i većine boja.
Na svim nijansama napisano je ime, koje predstavlja reč "Dobro došli" izgovorenu na svetskim jezicima. Ovaj način obeležavanja palete ispoštovane je u celosti, a čak se i reč "Dobro došli" našla na jednom rumenilu.

Senke u paleti su podeljene u tri reda. Na donjoj slici videćete prvi red.
Prva nijansa u ovo redu je potpuno mat, i u pitanju je boja koja nije potpuno bela, već poput boje slonove kosi. Odlična je kao setujuća nijansa za ceo kapak, ili ispod obrva.
Druga nijansa je meni jedna od omiljenih u ovoj paleti, iako nikako nije po mom ukusu na prvi pogled. Ovo je rozikasta nijansa, koja u sebi ima zlatni sjaj. Na očima ova senka postaje prava zlatna, koja je toliko lepa da ne verujete da je to boja koja je u pakovanju. Oduševljena sam ovom senkom, mislim da je dovoljno reći toliko.
Treća senka ja maslinastozelene boje, sa dodatkom sitnih zlatnih šljokica. Ovo je jedna od onih senki sa kojima možete da postignete jednostavan i brz "makeup look", koristeći samo nju.



Second row starts whit pretty pink color. That can be very nice on lid, or even on the crease, like blending color.
Next one is another matte color, that is great as transition color on the lid area very soft and nice to blend color, that has enough pigment in it. As you can see on the pictures below it has red tone in it.
Tird color is super cool, and I really like it. It's blue, dark blue, with green sparkles. It's real beauty of this palette.

Drugi red palete započinje pravom, sjajnom pink roza nijansom, koja može jako lepo da izgleda na kapku, ili kao boja sa ublažavanje linija tamnih senki, poseno crne.
Druga nijansa je prava nijansa za prevoj kapka, prelazna nijansa, boje cigle, ali dosta svetlija, mutirana, lepo pigmentovana i jako laka za blendanje. Ujedno ovo je druga mat nijansa u paleti.
Treća nijansa je još jedan favorit ove palete. Tamnoplava nijansa, koja u sebi ima svetlije šljokice zelene i tirkizne boje. Savršena senka zaista.


Third row has the shades that I use the most. All three are glittery, dark, and beautiful.
Firs one is bronze shade, that is always a good choice to have in any palette. It's shiny and pigmented. One more color that can be one eye shadow makeup look.
Next one is my favorite among dark colors. It's dark brown with gold glitter. Beautiful  color for smokey makeup look. I just love it.
Last one is black eye shadow, also with gold glitter, and one more eye shadow for bold smokey makeup look.

Treći red sadrži meni omiljene nijanse, i  one koje najviše koristim u ovoj paleti.
Prva nijansa u nizu je prava bakarna boja koja je potrebna uvek, takođe je jedna od onih boja koje su vam dovoljne da postignete potpuni "makeup look" koristeći samo nju.
Druga nijansa je moja omiljena. U pitanju je tamnobraon nijansa, koja ima krupnije zlatne šljokice. Senka je prelepo pigmentvana, laka za korišćenje i odlična za kreiranje "smokey" izgleda na kapcima.
Treća nijansa je crna, sa zlatnim šljokicama. Odlična boja za "smokey" izgled, lepo pigmentovana i laka za korišćenje. Obe nijanse imaju šljokice prošarane kroz senku, ne nalaze se samo na površini, i ne primete se na očima toliko, ali daju poseban izgled.


When it comes to bronzer, blushes and highlighter this is the best part of palette. You gat all you need.
Bronzer is cool toned, and very pigmented. You just need to be careful because pan is small and black eye shadow is on top of it so it can get messy.
Bronzer stays on the skin for so long. I wore one time makeup for 11 hour, an face products for this palette were on even after that long period of time.

Blushes are different in texture. Left one is matte pink with peach under tone and has a lot of fall out.
Right one is pink with shimmer very soft and so,so pigmented. You need to be careful with these ones when you apply them.

Highlighter is soft, beautiful and not so intense. You wont get real pigmentation on firs hand you need to take of the first layer of highlighter, and then you get shiny one, that is so flattering on the skin.

Kada su u pitanju bronzer, rumenila i hajlajter reći ću vam da mi je ovo omiljeni deo palete.

Bronzer je savršeno pigmentovan, lako se blenda i ima hladan podton koji je odličan za konture lica.
Sva tri proizvoda imaju odličnu trajnost. Nosila sam ih na licu 11 sati  i nisu se pomerili sa kože. Nisam verovala kada sam se pogledala u ogledalo, i shvatila sam zašto njihove proizvode za lice svi toliko vole.

Rumenila su u dve nijanse i teksture. Sa leve strane se nalazi rumenilo boje breskve, koje je potpuno mat i koje se malo truni kada ga dodirnete četkicom. 
Sa desne strane je roza rumenilo, sa sjajem. Oba rumenila su ekstra pigmentovana i traju na koži. Savršeno su mekana i lako se radi sa njima.
Ipak kada koristite četkicu ne preterujte, jedan blagi dodir je dovoljan da prenesete na obraze pravu količinu rumenila.

Hajlajter je vrlo suptilan, fin i laskav na licu. Pri prvom korišćenju nije odavao takav utisak, ali potrebno je da se koristi par puta i sa njega skine površinski sloj, kako biste dobili pravu pigmentaciju.


When it comes to lip balms they are really pigmented and have color to it. They are not greasy, not slippery but don't last long on the lips. Still this is a nice bonus to this palete.

Kada su u pitanju balzami za usta, oni su vrlo pigmentovani i imaju boju u sebi. Nisu masni i ne klize sa usana, ali se takođe i ne zadržavaju dugo na njima.


In the end I must say that this is one great palette that I will be taking with me on trips. It has everything I need and I just love it.
It's a perfect 10 for me.

That's all. Till next post...
Buy!!!

Za kraj reći ću da je ovo jedna savršena paleta, koja ima sve što vam je  potrebno. Obožavam je.
Od mene ima čistu 10 i znam da ću je nositi svuda sa sobom kada budem putovala.

Ovo je sve od mene. Do sledećeg posta...
Doviđenja!

Dunja!!!

INSTAGRAM and FB!!! Folow me!

THANK YOU FOR READING THIS BLOG!!!
HVALA ŠTO PRATITE BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Really good post.

    http://thestoryofagothic.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Paleta je pravo malo savršenstvo, stvarno sadrži sve što ti je potrebno. :) Super i iscrpna recenzija, uživala sam čitajući.
    Iva

    ОдговориИзбриши