BEST FOR SUMMER / OMILJENO ZA LETO - KOZMETIKA!!!

By Beauty junkie - 14.8.16

Leto je period koji je za kozmetiku i šminkanje najlepši.
Dozvoljeno je sve, boje, kombinacije, usne u centru pažnje, florescentni lakovi za nokte, opuštene frizure i losioni za telo sa sjajem.

U današnjem postu predstavljam vam moje letnje favorite. Ono što koristim kada god se šminkam i u nezi lica, tela i kose. Većinom su proizvodi koje dugo koristim i kojima verujem, i o većini sam već pisala na blogu.
A evo šta je moj MUST HAVE za ovaj letnji period!!!


Počećemo sa omiljenim proizvodima za lice, puder, hajlajter i matirajući puder.
Puder koji najviše odgovara mojoj koži kada je leto, i kada mi ne treba velika moć prekrivanja je AVON calming effects matirajući puder.
Ovo je puder koji ima potpuno prirodnu završnicu, jedva se primeti na koži i ovo je meni zamena za BB kremu, jer je slične teksture, a drži me dugo matiranom.
Omiljeni kompaktni puder, za setovanje i matiranje je Essence all about matte, koji je svima poznat i svi ga vole zbog pristupačnne cene i odlične moći asorpcije masnoće na licu. Odličan je.
Leti se desi da ne nosim rumenilo, već samo bronzer i hajlajter, a u ovom periodu omiljeni mi je AURA hajlajter u nijansi nude shimmer. Ima nijasnu breskve, sjajno se blenda i koži daje prelep suptilan sjaj.




Sledeći su proizvodi za usta. Nekako se nametnulo slučajno da svi budu GR proizvodi, ali jednostavnost, postojanost i praktičnost je ono što biram, a ovi  proizvodi su odličnog kvaliteta, sjajne postojanosti, cene i obožavam ih. U pitanju su:
GR matte lipstick crayon, imam ih pet, nijanse su odgore nadole, 21, 18,12, 16, 07.
Omiljeni tamni ruž ovog leta je i najčešće nošen, i to je GR longstay liquid matte lipstick u nijansi 12.

 

Omiljene maskare u ovom periodu takođe su GR, Lift up & great volume, i full volume & lenght intense black. Nisam probala da li su vodootporne, ali ne razmazuju se i odlično stoje na očima, i kada je jako toplo.


Leto ne možete da zamislite bez lakova za nokte, jarkih boja koji će učiniti da izgledate lepše. Ovog leta na mojoj listi  su 4 omiljena - nežno plana, prava crvena, tirkizno plava i pink roza. Svi su trajni, postojani i ne skidaju se. 


Otaje još samo pra proizvoda. Omiljeno mleko za telo i pena za kosu koja me je oduševila, kao i omiljeni parfem za leto i par stvarčica koje svi koristimo, a koje je bitno pravilno izabrati - gumice za kosu i ukosnice.

Omiljeno melko za telo je Ziaja cocoa butter. Ovo mleko ima miris koji je neverovatan i traje na koži bar 4 sata. Ništa nije lepše nego kada uveče nanesete mleko za telo na kožu u legnete da spavate omamljeni mirisom ovog mleka. Očaravajuće i savršeno je. Pisala sam o ovom proizvodu posebno, koliko me je oduševio. Na kraju posta ostaviću linkove za sve pomenute proizvode koje sam posebno opisala.

Pena za kosu koja mojoj prirodnoj kosi daje savršen izgled, trajnost, i obožaam je, jeste Taft curl. Pena koja ne slepi kosu, već joj daje prirodan izgled, a definiše vaše lokne.

Omiljeni parfem za leto, već godinama je Moschino Funny, ovo mi je treća bočica, i u Grčkoj sam kupila još jednu, u free shop-u za smešne pare, jer ga toliko volim. Miris je svež, citrusni, i trajan, što je kod parfema jako bitno.

 
 

Za kraj priča o onim sitnicama koje uvek nosimo, kupujemo i o kojima ne razmišljamo mnogo, u pitanju su gumice za kosu i ukosnice.
Moja kosa je gusta i jaka, tako da su joj potrebne i jake gumice. U poslednje vreme u Lilly drogeriama sam pronašla gumice Glamur, kojih u pakovanju ima 10-15, i koje su okrugle gumice, izuzetno jake gume. Odlično drže kosu i na ovim okruglim gumicama ne ostaje mnogo kose.
Pored ovih gumiica za pravljenje različitih pletenica koristim male silikonske gumice, koje kupujem kod Kineza. Za tamnu kosu je bolje uzeti crne gumice, ne providne, jer se providne više vide.

Svakodnevno korisitim ukosnice za kosu, i zbog toga se trudim da biram one koje će duže trajati i koje se neće lako deformisati. Poslednjih meseci koristim Glamur ukosnice, koje se takođe mogu kupiti u Liliju. Ove ukosnice su fleksibilne i drže kosu na mestu. Imaju zaštitu na vrhu, pa neće grebati teme, a ujedno sam vrh ukosnice, deo koji prvi savljate u kosu je dosta širok, tako da vas tera da ukosnicu stavlljate na pravi način. (slika o tome kako se pravilno stavljaju ukosnice je ispod)

slika preuzeta sa interneta
Za kraj posta evo i linkova sa recenzijama proizvoda koje sam pomenula, a pri tom sam im posvetila i poseban post.

http://beautyjunkieserbia.blogspot.rs/2016/06/ziaja-cocoa-butter-body-lotion-recenzija.html
http://beautyjunkieserbia.blogspot.rs/2016/05/all-my-gr-matte-lipstick-svi-moji-mat.html
http://beautyjunkieserbia.blogspot.rs/2016/07/summer-beach-wavy-hair-with-no-heat.html
http://beautyjunkieserbia.blogspot.rs/2016/05/big-like-gr-essential-maskara-lift-up.html

Toliko za danas. Ostavite komentar ako imamo iste favorite. 
U narednom periodu čeka vas mnoštvo recenzija novih proizvoda, a obavezno posetite i deo na engleskom jeziku gde će biti drugačiji postovi namenjeni onima koji nisu sa Balkana.

Do novog čitanja...
Pozdrav!
Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Superiška izbor! ******
    GR olovka mat ruž je baš dobra a imam br.12.
    Lakovi su isto dobri a lepe su boje. Maskare ove nisam probala,pa me interesuje dali se brzo suše ?
    Što se tiče pudera ovaj Avon je čist promašaj a uopšte nije mat a i izbijaju bubuljice a gledala sam na cosdna listu sastojaka i vrlo je komedogen i izazvač akni.Mislim da je uder jedini komad šminke koji stvarno treba da bude kvalitetan po sastavu i postojan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar i info o puder. Meni matira lice ovaj puder ali me pokriva previse, vise je kao BB krema. Nisam dobila bubuljice od njega, a osetljiva sam na pudere. U pravu si za to da je jako bitno da taj deo sminle bude jako kvalitetan. Moja preporuka je AURA cover me, sad ga koristim kad sam pocrnela i bitno ke sto je nekomedogen i gust i matirajuci. Malo ima cudan miris ali je stvarno odlican.

      Избриши
    2. Dali su GR maskare one sto se brzo osuše? Koju mi preporučuješ za volumen. Jesi li probala one u pakovanjima u boji što je pskovanje žuto,zeleno,roza?

      Избриши
    3. Ove u crnom pakovanju se ne suse brzo. Ja koristim dve koje su na slici i odlicne su mi. Probala sam jednom onu narandzastu i bila je ok, ali mi se sada najvise svidja ova sa srebrnim natpisom lift up. Sa njom su trepavice preduge, odlicna je stvarno, prvenstveno daje duzinu, a zatim volumen.

      Избриши
  2. Celog leta sam koristila upravo GR Lift Up maskaru, odlicna je bila, radi sve sto treba :). Ovaj hajlajter sam imala i potrosila, ali nekako vise i ne koristim hajlajtere.. Beli Essence puder mi je takodje bio dobar, a Avonov mat tecni nije izgledao bas kul na mojoj mesovitoj kozi pa sam ga zamenila sa neuporedivo boljim Loreal Infallible. GR ruz u olovci mi se nije dopao, mislim da je bila nijansa 12 u pitanju, ali su me zato odusevili tecni mat ruzevi istog brenda. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Maskara je zaista TOP. Nemam bolji izraz za nju. Iznenadim se svaki put kolike su mi trepavice sa njom. Puderi i karmini svakom drugacije legnu, to je do koze i usana. Ja nekad tecne karmine ne mogu da nosim,jer su mi usne jako suve od sunca i soli, npr. Hvala puno za komentra Kristina. Inace i ja koristim loreal infallible, taj mi je omiljeni,ali niije trenutno u boji moje kože.

      Избриши