Kozmetika koju nosim na put

By Beauty junkie - 31.7.14

Ćao svima!
Ovog meseca sam vredna.
Peti post u julu.

Sa 1. avgustom putujem u blisku nam Crnu Goru i biću odsutna 2 nedelje. Ovo putovanje me raduje, jer idem da posetim drugarice, a ujedno i putujem kolima, ja vozim, pa će sam put od tačke A do tačke B biti avantura.
Pakovanje za put kod mene počinje mnoooogo ranije.
2 nedelje pred put pravim spisak stvari koje ću poneti. U narednim danima na spisak se dodaje ili oduzima šta je potebno/nepotrebno. Kada se sve svede na papiru počinje pakovanje. U ovom postu ću vam pokazati koje kozmetičke proizvode za kosu, lice i telo nosim, kao i šta nosim od šminke sa sobom.



Odlazak na more za mene znači i posebnu negu kose. Moja kosa se sjajno ukovrdža od morske soli, ali baš zbog soli zna da bude suva i ne mogu da je kontrolišem. Ovo su proizvodi koje nosim sa sobom. Neki će reći da je mnogo. Nikad ih ne koristim sve odjednom, osnovna nega je šampon, maska za kosu, live in krema i ulje za kosu. Sve ostalo dolazi kao dodatak ili pomoć u stilizovanju kose.


1. maska za kosu SERICAL - placenta; 2. Sprej za zaštitu kose od toplote; 3. Šampon za kosu Still; 4. AMIKA live in krema; 5. AMIKA presa za kosu; 6. Silikonske gumice za kosu u pastelnim bojama; 7. Gumice za kosu; 8. Dodaci za pravljenje punđe - crni je kupljen, a krem napravljen od najlonskih čarapa; 9. Šnale za kosu, neophodne na plaži; 10. Ukosnice za kosu, braon boje ( DM drogeria, najbolje su ); 11. TAFT lak za kosu za volumen; 12. AUSSIE 3 min. miracle maska za kosu; 13. MACADAMIA ulje za kosu

Verovatno će većina vas negodovati što nosim presu za kosu. U letnjem periodu ne koristimm je na celoj kosi. Zbog visokih temperatura ne volim da nosim puštenu kosu, uvek mi je mnogo vruće pod njom, pa je uglavnom podignuta. Presa mi služi da ispeglam samo rep. Kosu vežem u rep, naprskam je malo spejom za zaštitu od toplote i ispeglam samo rep, a na krajeve stavim ulje za kosu. Na moru efekat toga je kratkotrajan, jer kosu perem svaki dan, ali ako to radim u normalnim uslovima rep će mi biti ravan bar 3 dana, bez potrebe za doterivanjem. ;)

Kada je šminka u pitanju na sledećoj slici videćete šta se nalazi u mom neseseru. Na put uvek nosim i osnovne četkice, samo par njih i sve alate koji idu sa šminkom, a potrebni su za njeno uklanjanje.


1. Ganier BB kreme - Pure active i za masnu kožu; 2. NYX palete senki - gornja je ADORABLE, donja je kupljena u Berlinu prošle godine iz kolekcije RUNWAY i vidite da je dosta korišćena; 3. NYX stay matte but not flat puder u kamenu; 4. Meybelline fit me korektor; 5. AVON krejoni - braon i sivi; 6. NYX rumenilo, nijansa Peach; 7. Senka u prahu ORIFLAME ( imam je 100 godina, ali je od skora koristim ); 8. Essence ajlajner - vodootporni; 9. Maybelline maskara GO extreme; 10. Essence olovka za obrve; 11. SEPHORA podloga za senku; 12. RIMMEL bronzer ( bez njega ne mogu ); 13. Essence matirajući puder; 14. NYX fiksator za šminku.

Kao što vidite ovo su osnovne stvarčice za laganu letnju šminku ili za jaču večernju šminku.
Kada pocrnim BB kreme ili bilo koji tečni puder ne koristim. NYX puder u kamenu je taman, pa samo stavim njega. On prekriva nedostatke na koži, a nije jak i gotovo se ne primeti, bar je tako u mom slučaju. Podlogu za senke i fiksator koristim samo ako se posebno sređujem za neki izlazak, ali zato svakodnevno koristim bronzer, rumenilo, ajlajner i maskaru.

Na plažu NIKADA ne idem našminkana i ne nosim nikakvu šminku u torbi. Ne vidim svrhu toga, a često mi je pod šminkom vruće na suncu i ne može dugo da stoji na mojoj masnoj koži. Ujedno blago izlaganje suncu, morska voda, so i jod u njoj poboljšaće kvalitet vaše kože pogotovo ako je problematična, kao moja.
PREPORUKA - na moru kupite ulje crvenkaste boje, ne sećam se od čega je, koje prodaju obično duž plaže ili na njoj. Odlično je za uklanjanje fleka i  ožiljaka od bubuljica. :)

Ovo su  četkice i dodaci koje nosi.


1. Micelarna voda Garnier; 2. Tuferi; 3. Četkice za šminkanje - s leva na desno prve 4 četkice su za nanošenje senki, peta četkica je kosa četkica za obrve, najveća četka je za rumenilo, a mala ljubičasta za bronzer.

Sigurna sam da većina vas nosi sredstvo za skidanje šminke i tufere ili vatu kao pomoć u tome. Ovi tufer su moj trenutni izbor, najviše volim one iz DM-a, ali kako nemam DM u mestu stanovanja, već idem za BG, kupim ponekad ono što mi je pri ruci. Ovo je malo pakovanje, pa je samim tim pogodno za putovanje. Pored šminke oni će imati namenu i za letnjim maikir i pedikir. ;) Za skidanje šminke koristim micelarnu vodu i MANNA sapun ebanovina.
Četkice koje vidite su ujedno i moje oiljene. Najmanja bela četkica je iz DM-a, i kupila sam je kao prvu za svoju kolekciju. Ni danas joj ne ispadaju dlačice, savršeno je mekana i zbog nežnih vlakana koristim je za svetle senke da je ne bih prala baš često. O ostalim četkicama možete čitati OVDE.

Ostaje još da vam pokažem kako negujem kožu tela i lica preko leta. Nema tu ništa spektakularno. Sve ste već videli. Na moru ću kao dodatak kupiti maslinovo ili orahovo ulje i crveno ulje ( koje sam gore pomenula ) kako bih dobila lepu boju i izlečila pojedine delove kože koji su skloni bubuljicama.


1. Manna sapuni - crni ebanovina i beli sa ljem čajnog drveta, koristim ih i za umivanje i za tuširanje; 2. Marseillais gel za tuširanje ( probam ga prvi put, bio je na sniženju u Lilly-u kad sam kupovala, miriše na sveže, limeta i mandarina :) ); 3. Fa pink passion dezodorans, omiljeni; 4. Garnier AMBRE SOLAIRE krema za sunčanje SPF 30 - za problematičnu kožu je najbolji faktor 50, i ja bih trebala da ga koristim, ali onda ne pocrnim uopšte, što mi smeta, pa je faktor 30 najmanje što koristim 5. DOVE mleko za telo - koristim samo Dove mleka, jer nisu premasna i brzo se upijaju, a imaju i divan miris, ovo je miris badema; 6. Lilly kremica za problematičnu kožu, za ciljano nanošenje ( isprobavam je tek ); 7. Grožđana mast Agatha Ruiz de la Prada - kupuju se na aerodromima, nema ih kod nas i sjajno mirišu, ovo je pasion fruit miris; 8. Labello, must have; 9. Blistex za usne - ukoliko ga niste probale OBAVEZNO, odličan je ako su vam usta jako suva, ima ga u DM-u; 10. Manna ulje čajnog drveta za negu lica i 11. Moja literatura za leto, plažu  H. Hosein - A planine odjeknuše

Slika uvećanih proizvoda od broja 6 do 10. Malo sam promenila raspored, ali vide se svi.


Uz sve kozmetičke proizvode koje nosite da biste zaštitili kožu i kosu na plažu je OBAVEZNO nositi Naočare za sunce i Šešir. Obe stvari mogu upotpuniti vaš izgled i biti divan asesoar kojim ćete se istaći na plaži i privući poglede, ukoliko to želite.

Nadam se da vam se svideo ovaj post.
Do sledećeg kuckanja uživajte u letu, sunčanju i kupanju.
Pišite mi koje proizvode vi nosite sa sobom na more i ima li nešto što bih trebala da probam, a do sada nisam.

Veliki pozdav!
Dunja!!!
HVALA VAM ŠTO ME PRATITE!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Dala si mi ideju sta da spakujem, prekosutra putujem a nista nisam smislila! :D Sve bih ponela ali ne moze bas sve da stane! :) I ja ne mogu bez Rimmel bronzera, isto se vidi da sam ga puno potrosila kao i kod tebe! :D Neverovatno je i to da dugo , dugo traje! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Anja u pravu si za kolicinu. Ja nosim poseban neseser sa sminkom kad putujem kolima, a kad idem avionom to je druga prica. Nosim vise kozmetike nego garderobe obicno.;-) Drago mi je da sam ti pomogla.

    ОдговориИзбриши