Ecotools brush set "Confidence in bloom"

By Beauty junkie - 29.4.18

Makeup brushes are one of those things I never have enough. I always try to find new once and buy more for use on myself and on others. I love to find good quality brushes that have a reasonable price. Ecotools is one of those brands that have nice products eco-friendly and good pricing that will not make you rob a bank. I was in love with there Define and highlight duo so I had to try more.
This time I ordered a bigger set that is called "Confidence in bloom" that has 8 brushes and one storage tray.

Četkica za šminkanje čini mi se nikad dosta. Volim da probam različite tipove četkica, različite brendove, i smatram da po jako povoljnim cenama možete da kupite odlične četkice koje možete svakodnevno koristiti kako na sebi tako i na drugima. 
Prvi put sam kupovala sa domaćeg sajta realtechiques Srbija  koji su zastupnici za poznati britanski brend RT, ali i za brend Ecotools. 
Kako samo ime kompanije kaže, oni su ekološka kompanija koja brine o životnoj sredini i sve njihove četkice mogu da se recikliraju, nisu testirane na životinjama i napravljene od bambusa.


I really like the concept of these new sets because you can buy different sats with different trays and put them one on top of the other and that way make your own storage for brushes.
These storages are perfect if you want your brushes to stand on some table and for brushes, you use daily.
In this set, you get 8 brushes in total, 4 for face and 4 for eyes. All are super soft and flexible, and I must say some more flexible then I expected and I would like to see more dense brushes in this set but for 20$ this is such a good value. 
Ecotools has a new design and handles on their brushes now have a lighter color that I like. 
In this set you will find the next brushes:
  1. Airbrush Complexion
  2. Classic Concealer
  3. Full Setting
  4. Precision Powder
  5. Precision Shadow
  6. Blurring Shadow
  7. Micro Smudge
  8. Flat Liner
  9. Storage Tray
All brushes have the name on them but you do not need to use them as it says on the brush. Find what works for you and use them like that.
I think that in this set we miss standard blending brush that I personally use every day but overall you get some really good brushes that will make your makeup application easier.

Najnoviji dodatak mojoj kolekciji je njihov novi set četkica pod nazivom Confidence in bloom. Pakovanje je prelepo, a u setu je 8 četkica za lice i oči i jedna kutija / tacna za odlaganje četkica. 
Jako mi se sviđa sam koncept, jer postoje različiti setovi četkica sa tacnama različitih veličina koja mogu da se slažu jedna na drugu i tako da se čuvaju četkice.
U ovom svetu dolaze 4 četkice za lice i 4 četkice za oči.
Novi dizajn ecotools četkica podrazumeva dršku bele boje, dok su četkice pre imale dršku boje drveta. Dlačice četkice drži ferula koja ima bakarnu boju sa znakom EcoTools.
Svih 8 četkica je jako lepo i kvalitetno napravljeno i na većini su vlakna mekana i fleksibilna. Mogu reći da su četkice pogodne za svakodnevnu upotrebu i za profesionalnu upotrebu, ali da su možda mogle biti gušće popunjene, posebne četkice za lice.
8 četkica u setu imaju sledeće nazive:
  1. Četkica za osnovu
  2. Četkica za korektor
  3. Četkica za puder
  4. Četkica za bronzer ili puder
  5. Četkica za senku
  6. Četkica za blendovanje senke
  7. Četkica za razmazivanje senke
  8. Pljosnata četkica za ajlajner
  9. Kutija za odlaganje
Iako po nazivu možete shvatiti za kakvu su upotrebu ja sve četkice koristim onako kako meni odgovara što često ne mora da se poklapa sa namenom koju im je proizvođač dao. U setu ne postoji standradna četkica za blendanje senki što je jedna od mana ovog seta, ali svih osam četkica funkcioniše odlično i svaka će vam dobro doći.


From 4 brushes you get for face makeup application I was using 2 frequently. These are Full setting brush and precision powder brush.
The full setting brush is 5th in the tray and it is perfect for setting under eye area after you put some concealer on. I love how small it is and flexible because it can cover under eye area so good and it picks up product nicely.
The precision powder brush is in the middle of the tray and it is standard contouring brush with angle cut It is flexible and good for applying bronzers and contour powders but I would really like that it is a little denser.
Other 2 brushes are standard concealer brush, that is second in the tray and it is a classic flat brush that I use for putting eyeshadow base on eyelids and not for concealer because it is too small and it will take the whole day to apply concealer that way.
Last brush in this set is third brush in the tray and that is Airbrush Complexion brush that looks like a standard oval dense brush for applying foundation. But this brush is to small for such use so I found that it is the best for applying concealers under eyes because it is small and can fit in under eye area so good. I really like using this brush that way.

Od 4 četkice za lice dve koristim stalno, a to su:četkica za puder i četkica za bronzer. 
Četkice za puder je peta u setu kada brojimo sleva nadesno i ona je odlična četkica za setovanje korektora, jer je dovoljno mala za predeo ispod oka i dovoljno lepo pokupi puder tako da ne beži na sve strane. Ovo je inače četkica koja je odlična i za nanošenje hajlajtera, jer ja volim ovakve četkice zato što su mekane, fleksibilne i ne nanose previše proizvoda. 
Četkica za bronzer je središnja u setu i ona je koso sečena. Vlakna su vrlo fleksibilna i zato je odlična za nanošenje bronzera i kontura, jer može jako lepo da ih izblenda na koži. Mogu reći da je ova četkica nedovoljno gusta i da bih ja lično volela da ima više vlakana kako bi pokupila malo više proizvoda.
Četkica koja je u setu opisana kao četkica za osnovu je treća u setu i ovo je okrugla četkica koja je najgušća od svih osam i po meni one je suviše mala za nanošenje pudera na lice, ali je zato odlična za nanošenje korektora, tj. njegovo razmazivanje, jer je mala dovoljno za predeo ispod oka i jako lepo sjedini korektor sa kožom. 
Četkica koju sam najmanje koristila je u setu opisana kao četkica za korektor i ona je druga u kutiji. To je standardna ravna četkica za korektor malih dimenzija koju ja najčešće koristim za nanošenje baze za senku, a gotovo nikad je ne koristim za korektor, jer je mala i dugo mi treba da njom nanesem proizvod.


When it comes to eye brushes in the set you get - precision shadow brush, blurring shadow brush, micro smudge brush, and flat liner brush. 
Blurring shadow brush and precision shadow brush are the same in the shape Batman is a little bigger than the other. Precision Shadow brush is a regular shadow brush that you use for putting eyeshadows on your lids. It is small and precision and you can use It for applying shadows all over your eyelids. 
Blurring Shadow brush is the one I like more. It is bigger so it is easy to apply eyeshadow on your eyelids and because it is fluffy you can blender lines that eyeshadow creat when applying them. 
You can have your 5 minutes makeup just with this brush. 
Micro smudge brush is perfect for lower lash line and for details on the eyelids. It is super small so you can use it and for inner corner highlight. This brush is one I use the most from this set. On pictures is the first one on the right.
Last brush I'll talk about is Flat liner brush. I didn't use this brush for eyeliners, because it is too long and too soft but if you use pencil eyeliners and want to smudge them on the lower lash line this brush is great because it helps the product to blend on the lash line and underneath it. 

Četiri četkice za oči su: četkica za senku, četkica za blendanje senke, četkice za razmazivanje i pljosnata četkica za ajlajner. 
U setu nema prave četkice za blendanje, ali zato postoje dve četkice za senku koje su različite veličine, ali sličnog oblika i one su 6 i 7 u kutiji. Znala sam da će manje četkica biti odlična za nanošenje senke na predeo celog kapka, ali mi se zapravo veća mnogo više sviđa, jer pokrije veći deo kapka i pored toga jako lepo sjedini krajeve tj. ne nanosi senku tako da su prisutne oštre ivice već samu četkicu koristite za njihovo blendanje. 
Poslednja četkice u kuti je jako mala, ali odlična za detalje, za ugao oka unutrašnji ili spoljašnji, za donju vodenu liniju, za delove oka na kojima morate da nanesete senku jače ako se njena pigmentacije izgubi pri blendanju i ja nju zaista često koristim. 
Pljosnata četkica za ajlajner nisam koristila kao četkicu za taj proizvod, jer smatram da je suviše fleksibilna i nije dovoljno čvrsta, ali može da se koristi uz neki kremasti ajlajner ili ajlajner u olovci da bi ih dobro rasporedila i sjedinila sa donjim kapkom.

All brushes in the set are useful and with them, you need just one or two more brushes and a makeup sponge to get full makeup on. For 20$ you get all you need for on the go makeup and this set can be great for traveling.
I think I will buy more sets like this that have brushes and tray for storage because I really like the idea and I saw that Ecotools has a holder for brushes that is taller and can be used as storage for makeup sponges.

This is all in this post and I hope you like it. 
I really recommend this brush set because you have all in it. If you are a beginner it will be great to learn how to use some brushes, to experiment and to see what you will like when it comes to brushes.
Till next post bye...
Dunja!

Sve četkice u setu su super korisne i sve su jako lepo urađene. Zaista imate moju preporuku da kupite ovaj set ako nemate veliku količinu četkica i ako vam treba jedan set koji će vam pružiti dosta. 
Verujem da će vam možda faliti jedna ili dve četkice sa ovim setom da biste mogli da nanesete svoju šminku u potpunosti i uz to neki sunđer za nanošenje pudera ali za 2.500 RSD koliko sam ja platila ovaj set dobijete 8 odličnih četkice i kutiju za njihovo odlaganje. 
Pošto me sam koncept EcoTools sa ovim kutijama za odlaganje jako zanima ja sam sigurna da ću probati još setova u kojima se nalaze kutije - videla sam da postoji set sa jednom dubljom kutijom koja je odlična za čuvanje sunđer za puder, ali takođe mislim da je ovo odlična prilika da pored samih četkica dobijete i prostor za njihovo odlaganje i ako koristite četkice samo za kućnu upotrebu ovo je najbolja ponuda na tržištu. 

Toliko novom poslu. Nadam se da sam vam približila ovaj set četkica i ako ste se dvoumili da li treba da ih kupite sada se možda odlučite da ih probate. 
Do novog čitanja pozdrav... 
Dunja!


  • Share:

You Might Also Like

0 comments