Tarte eyeliner set review!

By Beauty junkie - 21.4.18

Testing eyeliners is always trouble for me. My eyelids are too oily and a lot of times eyeliners do not work because they transfer on my lids or they just melt all over the eyes. 
In my experience, some affordable eyeliners work much better for my type of skin than some high end once. Absolute favorite of mine is from Essence and it is just 3$ but all the time I am looking for better, more matte, more black eyeliner that could work and stay in place.

Probanje ajlajnera je za mene uvek izazovno, jer su moj kapci jako masni, tako da neki ajlajneri nisu prošli dobro i ne koristim ih jer se lako preslikaju na gornji deo kapka ili se potpuno razmažu. Uvek je muka naći proizvod koji mi odgovara, a uz  to da je relativno povoljan i da se ne potroši brzo. Do sada su se češće ajlajneri iz drogerija pokazali kao uspešni, dugotrajniji i bolji od onih skupljih, pa moram priznati da sam ovaj set kupila sa zadrškom, jer nema mnogo recenzija i priče o njemu.

It is no surprise that I decided to but Tarte cosmetics eyeliner set when I saw it was on sale and that shipping is free. I liked that there are 4 shades of eyeliners and they are in mini packaging because sometimes eyeliners that have a lot of product you can't use off because they get dry and you have to throw them away.
This set costs around 23$ and it has 4 mini eyeliners and duo-sided eyeliner brush.
Every little tube has 3g of products and expiration date is 6 months from opening. You get 2 matte shades and 2 shimmery shades - and all 4 are beautiful.

Tarte cosmetics je imao sniženje na svom sajtu i besplatnu poštarinu, pa sam rešila da iskoristim priliku i kupim nešto. Ovaj set je bio 2500 dinara i za taj novac dobijete 4 mini ajlajnera i malu četkicu za ajlajner. Set mi je privukao pažnju, jer su mini ajlajner super jer mogu da se potroše - često mi se ajlajneri u teglici, sa velikom količinom proizvoda osuše i ne mogu da ih potrošim.
Ovi ajlajneri imaju 3 gr i rok trajanja od 6 meseci od trenutka otvaranja (Ovo je jedna od negativnih stvari u vezi sa ovim setom, jer je 6 meseci po meni malo da bi se potrošili ovi ajlajneri).
Dva ajlajnera su sjani, srebrni i bronzani, a dva su mat, kao ni jedan drugi koji sam probala, a boje su crna i boja vina, burgundi kako je ja zovem.


You get black and burgundy matte eyeliner and silver and bronze shimmery eyeliners. Matte once are really matte - I must say the most matte I saw so far and shimmery once ger more shimmery as they dry on the eyelids.
Tarte has special packaging for there eyeliners because every tube has a small pot on it that you can use for applying eyeliner and to be sure eyeliner will not go everywhere when you squeeze the tube.
Packaging is really practical and works. Eyeliners are gel-like texture and different in pigmentation.
Shimmery once are very pigmented and get more sparkle as they dry.
You will have to learn how to work with them but on the eyes, they really look beautiful.
Matte eyeliner - I expected them to be more pigmentated. You need to put two layers so you could get real black or burgundy color. They are easy to apply but they need to be build up so you can get the best color. When they dry they are extremely matte - the mattes I have come across.

Tarte ajlajneri imaju drugačije pakovanje od drugih koje sam sretala i probala. Ovi ajlajneri su u tubi koja na vrhu ima proširenje, kao malu posudicu, tako da proizvod neće leteti na sve strane, a ujedno ga možete razmazati na toj površini i iskoristiti proizvod u potpunosti.
Sjajni ajlajneri su jako pigmentovani i kako se suše sjaj je sve jači. Odlično su se pokazali na mojim kapcima, ali mi je potrebno još vežbe da ih savršeno nanesem.
Mat ajlajneri su pri prvom nanošenju pokazali da nemaju dovoljnu pigmentaciju i da se ne nanose jednako. Bila sam skeptična kada sam to videla, ali sam im dala šansu.
Crni i burgundi ajlajner moraju da se nadograde da bi njihova pigmentacija bila potpuna. Ja moram da ih nanesem u dva sloja kako bih dobila pravu boju. Ono što je pozitivno jeste što su gelaste, malo vodenije teksute i jako lako se nanose. Ujedno ovi ajlajneri kada se osuše su potpuno mat, više od očekivanog, i ja nisam do sada koristila ajlajnere koji su toliko mat.


On the eyes, they do not fade away and they stay put but just for 8 hours. For me, that is not enough. I want my eyeliners to last a whole day and do not transfer or smudge.
Black and burgundy eyeliner smudge on the top part of my lid. I was so disappointed when I saw this. They do not transfer much - burgundy tends to more transferer then black one - but still, 8 hours is not enough for me because I wear makeup on daily basis for 10 hours or more and I need makeup to last at least that long.
Eyeliner brush that comes with this set is duo-sided and on one side you have small angled brush and on the other side small eyeliner brush. Angle brush is too small for applying eyeliners but other side has perfect flexible small eyeliner brush and I love using it with shimmery eyeliners from this set because it is so easy to use and make a precise line.

For me, this set has hits and misses. I love shimmery eyeliners but matte once can be better. If you have normal or dry skin on your eyelids this could work for you.
Still drugstore eyeliners stay longer on my lids but none of them are so matte as these once.

Na očima ovi ajlajneri jednom naneti ne blede, i na mojim kapcima oni izdrže 8 sati, što za mene nije mnogo, jer ja na dnevnom nivou šminku nosim bar 10 sati. Ovo važi samo za mat ajlajnere, jer nakon 8 sati oni se preslikaju na gornji deo kapka.
Ovo me je baš razočaralo, jer samo očekivala više, i da će ovi ajlajneri biti pun pogodak. Srećom crni ajlajner se mnogo manje razmaže od ovog tamno crvene boje, a sjajni ajlajneri su se pokazali kao odlični i postojani. Ujedno sjajne ajlajnere je jako teško skinuti sa kapka, tako da ste sigurni da su postojani.
Četkica koja dolazi u setu ima dve strane - sa jedne strane je koso sečena četkica, a na drugoj je mala, tanka četkica za ajlajnere. 
Mala kosa četkica je za mene premala, ali je druga strana na kojoj je tanka četkica, savršena. Tanka četkica je dovoljno fleksibilna za nanošenje ajlajnete, a opet dovoljno kruta da pokupi proizvod i ravnomerno ga nanese na oči. Pravo iznenađenje u ovom setu.


Definitely, this set is not for you if you have oily eyelids, but I can't say that product is bad. Shimmery shades are just right and they do last longer than matte once. I see myself using these a lot but I need to see how they will work on sunny days and for some special occasions when there is a lot of dancing and humidity.
If you have tried this set or any Tarte eyeliners please share with me your thoughts.
Till the next post bye.
Dunja...

Na kraju za mene ova kupovina je dala 2 proizvoda koja ću sigurno koristiti dosta, jer su jedinstveni i drugačiji - sjajni ajlajneri. Druga dva, mat ajlajnera, su "hmmm", verujem da ću ih koristiti još, jer želim da vidim kako će se ponašati po jako toplom vremenu, na zabavama i mestima gde se igra i gde je velika vlažnost. Srećom, pakovanja su mini pa se nadam da ću ih koristiti dovoljno da ne bude da sam bacila pare.
Toliko u ovom postu. Preporučite mi neki ajlajner crni, mat koji može da traje na očima, a da se ne razmaže i ne prenese na gornji ili donji kapak.
Do novog čitanja pozdrav!
Dunja....






  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Izgledaju kao super proizvodi, Tarte kozmetika je inače odlična. Divan post! <3

    Vildana from Living Like V

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno za komentar. Jesu divni, ali mi je zao sto nisu postojaniji i sto su moji kapci toliko mansi da nista na njima ne stoji.

      Избриши