Bdellium tools Green bamboo brush set & brush egg

By Beauty junkie - 26.1.17

Having right tools for applying makeup is really important if you want to have flawless look.
On the market you have many brands that make nice brushes that are budget friendly and you get good product for money you pay.
One of the brands I heard people talking about is Belliuom tools. Their brushes are for professional use, they are company that makes Eco-friendly brushes, and some of them are vegan and Cruelty Free.
Also this month I decided to try brush egg. This stuff costs around 2$, or less. I wanted to try how it works or is it working as good as everyone are saying. 
In this post I will show you my recipe with coconut oil for cleaning your makeup brushes.

Upotreba pravih alata, tj. četkica za šminkanje ja jako bitna ako želite da imate besprekoran izgled duži period.
Na tržištu postoje mnogi brendovi koji prave četkice, a značajan je broj i onih brendova koji prave povoljan, a kvalitetan proizvod, gde za dat novac dobijat više.
Jedan od brendova za koje sam čula po stranim blogovima i YT kanalima jeste Bedellium tools. Četkice koje oni prave su za profesionalnu upotrebu, ekološke, a pojedine četkice su i veganske. Četkice iz njihovog asortimana nisu testirane na životinjama.
U ovom postu predstaviću vam njihov set četkica za oči, kao i "brush egg", jaje za čišćenje četkica, koje sam kupila u Alexandar cosmeticsu.


To start with brushes. Bdellium tools you can buy on beautybay.com or iherb.com. You can get sets of brushes, but also single brushes. This set for smokey eyes is a part of their bamboo green collection and it costs 25$, but I bought it on sale on iherb.com for 22$. They have all the time some discounts for makeup brushes and you can find Bdellium tools, Eco tools and RT brushes for really good price.

Počinjemo ovaj post pričom o četkicama. 
Bdellium tools četkice možete kupiti na sajtovima beautybay.com i iherb.com. Možete kupiti setove četkica, kao i pojedinačne četkice. Cenovno nisu najjeftinije ali na oba sajta možete naći popuste. Posebno na sajtu iherb.com. Ja sam tako set od 5 četkica kupila po ceni od 22$. Set sadrži samo četkice za oči i naziv mu je "smokey eyes", pa možete pretpostaviti kakve četkice se u njemu nalaze.
Četkice koristim već mesec dana i evo mojih utisaka o njima.


All the 5 brushes from this set you can get individually. Brushes have number on them and they have green bristles and green handle with silver ferrule. 
Brushes  have short handle, and it gets bigger, not longer as the brush itself is bigger in size.
All of them have numbesr and they come in small plastic tube, that is good for traveling.
First I will show you bigger brushes and explain how I use them, and how they perform with eye shadows. Over the last month I use them and clean them so I have formed opinion that I will share with you. Brushes are made from bamboo and they are vegan.

Three bigger brushes are made for applying eye shadows all over the lid or in crease part of it.
First of them is number 769, the biggest one in set that has angled cut bristles. These brush is dens and performs the best when you.want to apply eye shadows all over the lid as a base color for your look. This is how I used this brush. Dens fibers don't have mobility to them so this brush is not suitable to blend colors on lid or crease.

Second brush 781 is a pointed crease brush that is ideal for crease colors and blending eye shadows. It is pointed so allows you to put colors precisely on lid and crease area. I use it all the time it is great.

Third brush is classic eye shadow brush that is good for applying color on the lid, number of the brush is 777. This brush is so good with Colourpop eye shadows but also with pigments.

Četkice dolaze spakovane u plastičnu tubu, koja je korisna prilikom putovanja, ali nikako nisam mogla da je slikam i pokažem vam je.
Četkice imaju zelena, sintetička vlakna, kao i zelenu dršku napravljenu od bambusa. Četkice su veganske.
U odnosu na veličinu četkice drške su deblje i tanje, ali značajno kraće od svih četkica koje imam. Dužina čektica je najpribližnija RT četkicama za oči. 
Četkice su označene brojevima i svaka četkica iz seta može da se kupi pojedinačno.

Ja ću vam prvo pisati o tri veće četkice koje su namenjene nanošenju senki na ceo kapak ili na njegov prevoj.

Pva četkica ima broj 769, i ovo je četkica gustih, koso sečenih vlakana. Zbog gustih vlakana nije dovoljno fleksibilna, pa ne može sjajno da razmaže i blenda senke, ali je po meni odlična za nanošenje osnovne boje na ceo kapak. Mislim da bi ova četkica bila dobra i za korektora, ali nisam je još probala za tu namenu.

Druga četkica je savršena, šiljasta četkica za blendanje, br. 781. Njen "šiljasti" vrh omogućava precizno nanošenje senke u prevoj kapka, i od kada je imam koristim je svakodnevno i savršena je za ublažavanje linija između različitih senki za oči,

Poslednja veća četkica je namenjena za nanošenje senki na ceo kapak. Broj je 781, i ova četkica je savršena za nanošenje Colourpop senki, kao i za pigmente. Dužih je vlakana, ali odlično pokupi proizvod i nanese na kapak, bez previše rasipanja.


Two more brushes are left to describe.
Forth brush in set is pencil brush. This is the small pencil brush, so soft and flexible. It is perfect for lower lid area, under the lashes.

Fifth brush is the best brush in whole set. This is tiny angled eyeliner brush. It is just perfect for that sharp line of eyeliner, it is good for outlining shape of eyeliner you want, and after that you can fill in the space with bigger brush.
I am in love with this brush, and it makes eyeliner application so easy.

All the brushes act very good when it comes to cleaning them. Bristles stay put, doesn't fall off and brushes dry fast.

Dve preostale četkice su manje obimom i namenjene preciznom nanošenju senki i ajlajnera.

Prva od njih je "pencile brush", četkice za nanošenje senke u predeo ispod trepavica, služi da se boja razmaže i precizno nanese. Četkica je jako mekana i fleksibilna, i dovoljno mala da odlično obavi svoj posao.

Poslednja četkica koju vam predstavljam je moja omiljena četkica.
Ovo je savršena četkica za nanošenje ajlajnera. Jako je mala i omogućava precizno nanošenje, tj. iscrtavanja kontura za ajlajner, koje možete popuniti nekom debljom četkicom. Takođe to što je tanka omogućava da imate savršeni i oštar ajlajner, ako mu izvlačite "rep".

Sve četkice se jako lako peru bez opadanja dlačica, i brzo se suše, jer su od veštačkih vlakana.


Last review is about brush egg. You can find this type of product online, in aliexpress or ebay, and it costs around 2$.
Brush egg is a small tool that helps cleaning your brushes. It has two types of texture on it that helps to deep clean bristles.
Brush egg is from rubber and has a hole in it so you can put your fingers inside.
This tool is easy to use, and it's helpful with small eye brushes. You can clean more brushes at the same time.
When it comes to bigger, face brushes this tool is also good, but you need to clean one brush at the time, so ti could be time consuming if you have more face brushes.
For me this is a good help in days when I clean brushes, and it saves my time. Usually I make mixture of coconut oil, dish soap and regular soap which I use to clean brushes. It is great and makes everything melts so it is easy to wash out even a thick foundation, and you can use it for beauty blenders also.

Ostaje još da vam pokažem jaje za pranje četkica. Ovo je alat koji će pomoći da brže i lakše operete svoje četkice. Napravljen je od gume i ima po sebi dva tipa ispupčenja koja pomažu da dubinski isprerete proizvod iz četkice.
Proizvod je kao naprstak i tako je i opisan na sajtu Alexandar cosmeticsa. Jaje je šuplje iznutra i tu postavljate dva prsta koji će pomoći da alat ne mrda i da lako operete četkice.
Ovaj proizvod je odličan kod pranja četkica za oči. Možete oprati više četkica odjednom, a tekstura samog jajeta će pomoći da sve to izvedete jako brzo.
Kada su veće četkice za lice u pitanju, jaje će odraditi posao odlično i lako izvući sve iz četkica, čak i guste pudere. Jedini nedostatak je što morate prati jednu po jednu četkicu zbog toga što su veće i zauzmu celu površinu jajeta.

Za 195 dinara ovo je sjajan proizvod koji pomaže čišćenju i štedi vreme. Za pranje četkica ja koristim kokosovo ulje pomešano sa sredstvom za pranje sudova i sapunom. Odlično otopi sve sa četkica i brzo se operu, a možete ovu mešavinu koristiti i za čišćenje sunđera za šminkanje.


That's all in this post. Hope you like it. Write me in the comments which brushes you use and how do you clean them.
Till next time...

Buy!
Dunja!!!

Ovo je sve u današnjem postu. Nadam se da vam se sviđa. Pišite mi koje su četkice po vama povoljne i dobre, i koje alate koritite za njihovo pranje i kako ih perete.
Do novog čitanja...

Pozdrav!
Dunja!!!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!
THANK YOU FOR READING THIS BLOG!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments