Make up look za malu maturu!

By Beauty junkie - 19.4.16

Mala matura je period kad kao devojčica/devojka možete prvi put da eksperimentišete sa šminkom, samu sebe našminkate, i osmislite kompletan makeup za sebe.


Svakako ne treba preterivati, jer previše šminke izgleda veštačko. Prednost šminkanja za malu maturu, jeste što je koža mlada, i elastična, što diše prirodnošću i svežinom i to nikako ne treba skrivati.
Zato podloga za šminkanje ne treba da bude jaka, veštačka, puder mora da bude lagan i da ostavlja utisak prirodnosti na koži. 
Moj predlog jeste L'oreal infallible 24h matte, za one koji imaju bubuljice i masnu kožu, jer je osmi razred period kada koža može biti problematična usled promena u organizmu, i kada je generalno koža malo masnije.
Da biste kontrolisali sjaj na koži potreba je matirajući puder, a ovaj je odličan upravo za to. Na koži izgleda prirodno, matira u potpunosti i traje celu noć. Ako vas zanima više informacija o ovom puderu, pratite LINK.
Ovaj puder je odličan i za kombinovanje sa drugim proizvodima. Možete ga nositi samo na mestima koja su masnija ili imaju nepravilnosti, a na ostatku lica koristiti neku laganu BB kremu (Garnier BB kreme su najbolje među drogerijskim proizvodima,po mom mišljenju)

Kao što  je podloga za lice bitna, baza za senku je prvo što stavljate na kapke, moja omiljena je ARTDECO. Ova baza je savršena, i sa njom ste sigurni da senke neće mrdnuti sa kapaka.

Nakon baze nanosi se prelazna nijansa u predelu gde se kapak savija. Za ovaj look sam koristila toplu braon nijansu, NYX cosmetics mono mat senku, u nijansi NMS16 Dance the tides.

Nakon toga na ceo apak sam nanela brskva nijansu koja je u središtu BH cosmetics palete. Kako ovaj proizvod nije dostupan u Srbiji, moj predlog je da probate NYX prosmatic senke za oči, koje su savršeno pigmentovane, sjajne i mekane, i od skora možete da kupite senku u "pan" obliku (klik), a nijansi golden peach je najpribližnija ovoj koju sam koristila.

Sledeći korak jeste tamnija mat braon nijansa u  prevoju kapka - ovaj put sam koristila senku za obrve GR, nijansa 106, kojom sam tkđ. i obrve popunila, i nanela je u predelu donjeg kapka,ispod trepavica.
Ovo senka je  na obrvama savršena, jer daje prirodni izgled, a na očima dovoljno pigmentovana da pokaže svoju pravu boju.

Nakon toga sledi ajlajner, moj izbor GR longstay ajlajner crne boje. O njemu više na ovom linku - KLIK. A maskara koju sam nanela jeste Rimmel volume colourist, koja je jako crna i meni trenutno omiljena. Jedina mana, nije vodootporna, pa preko nje morate preći koristeći sloj bilo koje votootporne maskare.

Kada se sve sjedini, izblenda, to izgleda ovako:





Mlada koža po meni nema potrebe za konturisanjem koje bi dodalo senku na licu, ili vas učinilo starijim. Rumenilo breskva ili rozikaste nijanse će biti pun pogodak, a za dodatni sjaj hajlejter na obrazima se podrazumeva. Moji predlozi su NYX rumenilo u nijansi PB25 Pinched, i Aura hajlajter u nijansi 218 Nude shimmer.

Poslednji korak u šminkanju jesu - matiranje lica i usne.
Za matiranje lica koristila sam Essence all about matt kompaktni puder, koji je odličan za matiranje, a izuzetno jeftin. Sa L'oreal puderom se savršeno slaže. Jedina mana mu je što se lako polomi ako ga nosite sa sobom, pa nije pogodan da bude u torbici.

Moji izbor za usne su NYX liquid suede u nijansi Tea & Cookies.Ovo je mat karmin divne roza boje, za koji vam ne treba olovka za usne, jer se ne razliva van okvira usana, i vrlo je postojan. Dovoljan je jedan tanak sloj da imate punu boju i izgledate prelepo.

Ovo je konačni rezultat:


I toliko u ovom postu. Nadam se da vam se sviđa  kako je sve ispalo i da je prava doza šminke za malu maturu. Pišite mi svoje utiske o ovo postu i predloge o čemu sledećem da pišem. 

Znam da je u poslednje vreme na blogu samo šminka, ali to je moja strast  i ono što volim, što me ispunjava i opušta.
Obećavam da ću uskoro pisati i o drugim temama, a tu je  vaša pomoć dobro došla.

Do novog čitanja...
Pozdrav!!!
Dunja

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!!!

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Lijep look, doista, no ne slažem se s tim da treba da koriste puder. Shvatam da današnje generacije žele da što prije odrastu, no ne smatram da bi trebali da koriste tešku kozmetiku na licu.
    Ja sam za svoju malu maturu imala malo lipglossa i maskare, koji su gotovo bili neprimjetni. I opet sam divno izgledala usprkos blago problematičnoj koži i ne bih to mjenjala ni za šta, jer za sve postoji određeno vrijeme. Trebaju da prihvate sebe i svoj izgled dok još mogu, a ne da si nabijaju komplekse želeći da prikriju manje nepravilnosti. A puder, na tako mlado lice... nikako. Samo će da pogoršaju stanje na licu. Da su puderi namjenjeni četrnaestogodišnjacima, na ambalaži bi to bilo navedeno...
    Lijep pozdrav! xxx

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na komentaru. Ja radim u osnovnoj skoli, pa sam svedok svacemu. Za malu maturu se sada ide kod sminkera, i radi se gel na noktima. Ja bih to ublazila time sto same mogu da urade sminku. Moj predlog i jeste ako nemaju problematicnu kozu da ne koriste puder, ali ja sam ta sa problematicnom kozom, i znam kako je kada ti je to veliki problem, puder nece resiti sve, ali sakriti nepravilnosti na dan zarad toga da se bolje osecas ponekad je neprocenljivo. Mi sa problematicnom kozom najbolje znamo koliko je tesko biti sebi lep, i svakodnevno se boriti sa tim da sebe prihvatis takovog kakav si.

      Избриши
  2. Super si nasminkana sve pohvale,kao profesionalac.
    Po mom musljenju za devojcice od 14 god. Treba mnogo manje sminke a dovoljna he tonirana krema,maskara,senka i sjaj za usne.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Profi slike malo izostre i istaknu boje, mislim da se na poslednjoj slici vidi da nije toliko jaka sminka, uzivo je sve nezno i lepsavo, zao mi je sto nisam prenela slikama taj suptlan i opusten "look". Hvala za komentar.

      Избриши