Omiljeno ove jeseni!!!

By Beauty junkie - 17.11.15

Hello, hello!

Jedan novi post od mene.
Ne pišem često na ovu temu, jer ja ne menjam mnogo stvari koje volim i koje koristim. Iako kupujem dosta šminke i raznih mazalica, nisam neko ko poseduje ogromnu kolekciju preparata koji se neće potrošiti.

Volim da eksperimentišem i probam nove stvari, pogotovo pudere i senke za oči, šampone i maske za kosu... Ma sve. Ali ima i onh proizvoda kojima sam verna i koje ne bih menjala.

Pošto ne pišem mesečne favorite, jer bi vama to bilo dosadno, rešila sam da vam pokažem šta ja to volim da nosim u jesen i koji proizvodi su "pod moranje" u  mom svakodnevnom spremanju i šminkanju.
Naće se tu još po koji favorit iz drugih kategorija, pa ako ste zainteresovani ostanite na ovoj strani, i nastavite sa čitanjem bloga.

Omiljeni jesenji proizvodi na okupu izgledaju ovako:


Pokušala sam da izdvojim iz svake kaegorije po neki i da dodam par onih koji se ne odnose na "beauty department", kako bih ja to rekla.

Počećemo od onoga što najviše volim i čega na slici ima najviše - šminke ili tdekorativne kozmetike.
U poslednja dva meseca ovo su stvari koje su obavezne u mom svakodnevnom šminkanju i bez kojih ne prođe ni jedan dan.






Na slici su:

1. AURA baza za senku - proizvod koji je zaista pristojan za svakodnevnu upotrebu i  koji brzo možete da nanesete i lako koristite. I dalje stojim kod toga da ne drži dobro sjajne senke, ali sa senkama koje su na slici ispod se odlično slaže, i kako su i same senke kvalitetnije, ni sjajna se ne skuplja u kapcima uz ovu bazu.

2. Tanya Burr paleta senki - mislim da sam sve rekla o ovoj paleti u postu posvećenom kupovini ovih proizvoda (klik). Volela bih da imam i njenu Božićnu paletu senki, ali teško je do nje doći, jer se na sajtu feelunique proda bukvalno za dan.
Senke su zaista divne, kvalitetne i njihov odabir je odličan za kombinovanje i korišćenje. Uz AURA bazu za senku idu odlično i traju na očima do 8 sati.

3. Essence I love extreme maskara - ovo je proizvod koji sam zanemarila kada sam ga kupila. Svi su govorili da je odlična maskara za cenu od oko 300 din, i povukli me da je kupim. U početku nisam videla ništa specijano u njoj, ali sada, kada se malo osušila ova maskara mi je savršena. Lepo raščešlja trepavice i ne preslikava se ispod očiju, niti se truni i sl, što je slučaj sa nekim mnogo skupljim maskarama.

4. Pod ovim brojem je moj OMILJENI proizvod. Essence liquid ink ajlajner. Za 339 din dobijate savršen tečni ajlajner, koji je vdootporan i traje neverovatno dugo. Juče  je na mojim očima izdržao od 6h ujutru do 20h uveče.  Kompletna šminak sa očiju se skinula, ali on je ostao na mestu. Za ovu cenu ne možete naći bolji proizvod. Ako grešim, pišite mi šta to treba da probam.

Jesen je period kada su najlepše boje u prirodi i kada se one prenose na šminku, nokte, garderobu i drugo.
Ove jeseni jako volim da nosim tamnije lakove za nokte sa sjajnim, šljokičavim premazom. Sećam se da sam ovo radila u osnovnoj školi, pa sada opet. Na sledećim slikama pokazujem vam moja 4 favorita, koje kombinujem baš kako sam ih slikala.



Slučajno ili ne, u obe kombinacije su uključeni lakovi GR i Essence.
Na prvoj slici su GR Rich Color, nijansa 106, i Essence colour & go, nijansa 103 Space queen.
Druga slika - GR WOW lak za nokte, nijansa 66, i Essence colour & go, nijansa 176 headphones on!

Na ostalim slikama videćete favotrite koji mog podpasti pod grupu higijena i nega.
Evo i šta tu sve spada.


 




1. Kada je nega problematčne i izuzetno masne kože u pitanju  za mene je poroizvod sa prve slike nezamenljiv.
U pitanju je Ulje čajnog drveta. O nezi masne i problematične kože sam pisala dosta, pa pogledajte poslednji post koji govori i o ovom proizvodu (klik).
Probala bih nešto novo, a da je prirodna kozmetika u pitanju, pa ako imate svoj predlog, ostavite komentar.

2. Nega kose je moja opsesija, a među proizvodima koje koristim neizostavno je Macadamia ulje za kosu.  O njemu je mnogo pisano, pa ja neću dužiti. Mislim da o tome koliko ga volim govori činjenica da mi je ovo treća bočica. Ulje se sporo troši, pa meni ova bočica od 10ml traje i do 6 mesecvi, a košta 440 din.

3. Parfem koji mi je omiljen ovih meseci je John Richmond. Ne bih rekla da znam da opišem parfeme, ali ovaj je za mene savršena kombinacija oštrine, slatkastog i citrusnog mirisa. Nema poseban nazim, i prvi je parfem koji je lansiran u kolekciji John Richmond-a.

4. ovo je dezodorans koji godinama koristim - Fa pink passion. Većina dezodoransa koje koristim je iz Fa kolekcije, jer ne sadrže aluminium hidrohloroksid za koji se priča da je kancerogen. Moguće je da ovo nije 100% tačna informacija, ali nije na odmet preduprediti ovakve stvari. Miris je svež i divan, kao kod svih Fa dezodoransa iz ove mirisne linije. Cena im je vrlo pristupačna, a često mžete naći akciju gde dobijate veće pakovanje dezodoransa po standardnoj ceni.

Za kraj sam ostavila slike favorita koji su moj asesoar u ovim jesenjim danima.
Mislim da je ova jesen jedna od najlepših koje smo imali i omogućava mnogo vremena napolju i dovoljno sunca da nadomesti kratak dan, kom je kraj već oko pola 5.
U skaldu sa tim jedan od omiljenih asesoara su naočare za sunce. Moje su POLICE, i verujte mi da vredi uložiti u original naočare, jer tek kada ih stavite uvidite kolika je razlika kada je na očima staklo, a ne plastika.



Ko  me poznaje zna i da ja jako volim nakit, a posebno velike ogrlice i dobre minđuše. Ne patim od toga da mi nakit bude od zlata ili srebra, volim da nosim bižuteriju, i posebno volim ručne radove (oglice uvek kupujem takve).
Na slici ispod su dva para minđuša koje sam dobila od iste osobe, a koje pokazuju i koliko me ona poznaje. Zlatne su stigle čak iz Izraela, a srebrne su poseban poklon.
Ovih dana ih nosim često, pa su zato u ovom postu.



I to je to.
Lista omiljenoga ove jeseni je završena.
Nadam se da vam se sviđa nešto od onoga što sam slikala i predstavila.
Zanima me koji su vaši favoriti, i posebno predlozi za neki dobar ajlajner i prirodnu kozmetiku za masnu i problematičnu kožu.

Pišite mi!!!
Do novog čitanja...
Ćao!

Dunja...

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!!!


  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Potpuno se slazem za sve sto si napisala za Essence proizvode i istakla si bas ono po cemu je brend poznat i ono sto od brenda valja :) Njihov ajlajner korisim vec godinama (kupovala sam nova pakovanja da ne bude zabune) i ne planiram da isprobavam druge

    sparklygoddess.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar. Mislim da jos nisam dovoljno isprobala ovaj brend, ali evo u postu su cak tri njihove stvari - lakovi, maskara i ajlajner. Cula sam za novo pakovanje, ali i da je fornula drugacija od ovog. Iskreno se nadam da nije gora, jer ja ovaj ajlajner obozavam.

      Избриши
  2. Nakit je prelep. Essence se ne usuđujem da koristim posle njihove %otrovne olovke% koju su povukli sa svih trzista. Lakovi su prelepi. Inace za one koji se kao ja znoje ipak je delotvorniji dexodorans dove,rexona itd.
    SAVET : Za masnu problematicnu kozu najjbolja su sredstva za osetljivu kozu tako mi je dermatolog rekao.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se mnogo znojim i ovo mi jedino pomaze, ti puderasti dezodoransi ne cine nista. Mislim da treba da im das sansu. Za essence cujem samo hvale, ali dobro nje ynati i ya ove stvari i uvek biti opreyan pri kupovini.

      Избриши
  3. https://www.google.rs/search?q=essence+otrovna+kozmetika&oq=essence+otro&aqs=chrome.3.69i57j0l3.7584j0j4&client=ms-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

    EVO POGLEDAJ STO SE ESSENCE KOZMETIKE TICE

    ОдговориИзбриши