AVON extra lasting liquid foundation - prvi utisci!!!

By Beauty junkie - 22.11.15

Nedelja je vreme za još jedan post.

Danas vam donosim moje prve utiske o puderu iz AVONA koji sam skoro kupila.
Reč je o AVON extra lasting tečnom puderu.
Ovo su bukvalno prvi utisci, jer kuckam post, stavljajući ovaj puder tek treći - četvrti put.

Kao potvrđeni masnokožac rešila sam da probam ovaj puder, jer sam u potrazi za novim puderom za masnu kožu, a u katalogu AVON-a koji je trenutno aktuelan piše da je ovaj puder za normalnu do masne kože.
Do sada su se kao dobra opcija mom tipu kože pokazali AURA cover me i BOURJOIS flower perfection puder. Nažalost Bourjois više ne proizvodi ovaj puder, pa trenutno čuvam ovaj jedan kojim imam, koji se i polomio, ali sam uspela deo proizvoda da sačuvam.

AURA je moja sigurna zona i zaista volim da ga koristim, ali takođe volim da probam nove stvari i pristupačne proizvode.

Ovaj Avon puder trenutno košta 599 din. Dolazi upakovan u kartonskoj kutiji, u kojoj je staklena bočica sa 30ml proizvoda. Bočica ima crvenu pumpicu sa izuzetno malim otvorom, koji omogućava lako doziranje. Sa ovom pumpicom je nemoguće istisnuti previše proizvoda, što je vrlo bitno i korisno, ako niste uhodani sa nanošenjem pudera na kožu, ili ako često žurite kada se šminkate.




Evo i šta proizvođač kaže o ovom proizvodu:
Dugotrajni tečni puder za blistav i postojan ten.
Comfort Wear kompleks štiti pigmente i čini ih otpornim na uticaje spoljnih faktora tako da šminka duže ostaje sveža i besprekorna. Hidrira uz upijanje viška masnoće.
Za normalnu do masnu kožu, srednja do visoka prekrivenost, SPF 12.
Pruža prijatan osećaj i postojanost i do 18h.*

Kao šta sam napomenula ovo su prvi utisci, i smatram da nisam dovoljno koristila puder za neku potpunu recenziju, ali ako se pokaže dobar za moju kožu sigurno će se naći u nekom sledećem postu.

Iako su slike proizvoda i pakovanja slikane za vreme ovih lepih jesenjih dana, dok je temperatura napolju bila preko 20 stepeni, slike proizvoda na koži nastale su kasnije, pa nisu možda dovoljno jasne i svetle.

Nijansa koju sam ja uzela je natural beige, što je jedna od 5 nijansi koje se nalaze u katalogu. Ja sam prirodno malo tamnija, ali moram reći da ovo nije idealna boja za mene, pa planiram da naručim i svetliju, kako bi ih kombinovala i dobila ton koji odgovara mojoj koži.


Na poleđini proizvoda piše da ga treba promućkati pre upotrebe, što ja prva 2 puta nisam uradila.


Mislim da to nije uticalo na samu teksturu proizvoda, jer kada sam puder istisnula pumpicom, nisam primetila da postoji razdvojesnost supstanici, tj. delova pudera.

Sledeći puta sam ga promućkala i tekstura se nje promenila, samo je meni bočica ispala.
Srećom, nije se polomila, mada je komšinica dole garant dobila šlog, od zvuka pada staklene bočice po pločicama. Iako se vrh pumpice odvojio, lepo sam ga namestila i sve radi normalno.
Nauk za sledeći put je  - ne maži ruke kremom pre nego staviš puder.

Puder sam nanosila prstima, četkom i sunđerom.
Po mom mišljenju ovaj puder se najbolje nanosi četkom za puder. Prsti su sledeća opcija, a sunđer poslednja. Sam puder je dosta kompaktan i srednje gustine, nije težak, niti ga je teško razmazati. U odnosu na AURA Cover me, je mnogo tečniji, pa sunđer nekako pokupi previše proizvoda, iako ga ja uvek stavim na lice, pa zatim pređem mokrim sunđerom.

Ako imate podlogu na licu, trebaće koji trenutak da se osuši i smesti na koži. Ako ga, pak, stavljate na lice koje nema podlogu niti neku kremu u toj funkciji brzo će se osušiti, i poprimiti polu-mat završnicu.

Iako volim mat izgled kože, i trudim se da ga svakodnevno postignem, moram priznati da sam bila prijatno iznenađena ovakvom završnicom i izgledom na koži. Nije bilo suviše mat, a opet nisam izgledala masna, već je sve bilo potpuno prirodno.

Moguće ga je nadograditi, a sa jednim slojem dobijate od srednje do potpune pokrivenosti kako je i sam proizvođač naznačio.
Moć prekrivanja zavisi i od načina i sredstva kojim nanosite proizvod. Sa četkom i prstima se dobija mnogo veća pokrivenost, dok sunđer ostavlja srednju pokrivenost na koži.
Sastav proizvoda je utisnut na pakovanju, i evo kako izgleda:

Osnovni sastojak je voda, što je za sve nas sa masnom kožom jako bitno.

Nošenje ovog proizvoda ostavilo je na mene različite utiske, evo i zašto. 
Prvi put kada sam ga nosila nisam setovala puder nekim drugim puderom u kamenu ili u prahu kako obično to radim. Htela sam da vidim kako funkcioniše sam po sebi.
Utisak je bio odličan.  Posle 3 sata na mojoj masnoj koži je izgledao isto, kao i kada sam ga stavila.
Nakon toga sam ga setovala sa kamenim puderom i dovršila šminku, jer sam na licu imala samo ovaj proizvod radi testiranja, vikend je, pa nisam želela da se mučim sa šminkanjem.

Nakon setovanja i kompletnog šminkanja, puder je nakon samo 3-4 sati prosijao na mom licu, a na pojedinim delovima bronzer i rumenilo su se izgubili. Tačno sam mogla da vidim razliku na koži gde je bilo puder i gde je skliznuo sa kože.

Bilo je vreme izlaska i zbog čitave situacije usledilo je novo šminkanje, i korišćenje istog proizvoda.

Postupak isti, ponovo setovanje, ali drugim puderom, i odlazak u grad.

Povratak u 4h ujutru me je iznenadio, jer sve je bilo na svom mestu. Puder nije skliznuo sa lica, rumenlo i bronzer su bili tu, ali slabijeg intenziteta, i sve je izgledalo ok.
Nisam bila prterano masna,standardno prosijavanje se videlo, nije me uzbudilo.

Nakon ovog dana i pomešanih utisaka i sledeći dan nosim puder na licu i evo kako se sada ponaša.
Ovaj dan sam i slikala sve promene na licu da i vi vidite kako se situacija razvijala.
Slike su bez filtera, ali nisu najbolje rezolucije, jer fotoaparat nikako nije uspeo da uhvati delove koje sam htela, dok je kamera sa telefona odradila posao kako treba, ali manje rezolucije.

Prva slika je samo sa puderom. Na kožu sam nanela dnevnu kremu, i puder nakon nje, bez baze tj. prajmera.


Puder izbliza, vidite da postoji razlika u boji proizvoda i moje kože, vidljiva na mom vratu...
Jedina slika fotoaparatom koja je uspela. Vidite da je ton kože ujednačen i prirodan sa ovim puderom. 
Osnovna šminka na licu - puder, bronzer, rumenilo, maskara i senka za obrve...
Provera šminke i pudera nakon 4-5 sati nošenja,

Iako se boja tena razlikuje na gornjoj i donjoj slici, uživo se ništa nije promenilo. Ovo  je posledica različitog osvetljenja zbog doba dana kada je slikano.

Šta se promenilo?

Čelo se izmastilo, standardno. Promena na obrazima nema.
Jedino sam naslanjala levi obraz na ruku, tako da tu postoji manje skidanje rumenila i bronzera, ali samo mojom krivicom.

U nastavku dana nisam imala nikakvih problema sa puderom. Nosila sam ga od 11h do 18h.
Puder je ostao na licu, boja tena je ujednačena. Nakon prvog prosijavanja prešla sam još jednom kamenim puderom preko sjajnih mesta i narednih par sati sam bila mirna.

Sve u svemu zaista lep puder i prijatno iskustvo u nošenju i korišćenju istog.

Evo i onih crtica ZA i Protiv:

ZA:
  • Puder namenjen normalnoj i masnoj koži koji pruža prirodan izgled.
  • Polu-mat završnica pudera.
  • Mogućnost nadogradnje, tj. nanošenja više slojeva pudera.
  • Srednja do velika moć prekrivanja u odnosu na način nanošenja.
  • Postojan na licu.
  • Ujednačen ton kože nakon nanošenja.
  • Brzo fiksiranje.
  • Nije težak na licu, nemate osećaj da išta nosite.
  • Često je na sniženju u katalogu, pa mu je cena tada od 599 do 699 din.
  • Ne oksidiše na koži i ne menja boju. 
  • Blago se prilagođava boji vašeg tena.
  • Lako se razmazuje i nanosi.
PROTIV:
  • Pakovanje - ja lično ne volim staklene bočice, prečesto mi ispadaju.
  • Originalna cena pudera je malo veća - 970 din.
Verujem da će biti potrebno još neko vreme da sredim utiske o ovom proizvodu, ali za sada mi se zaista sviđa.
Ovo je novo za mene, jer većinom nosim potpuno mat pudere, a ovaj daje prorodniji izgled kože, koji ne ističe sjajne delove lica, ili sam tip moje kože.

Verujem da ću uživati noseći ovaj puder, i svakako treba da razmislim da kupim i svetliju nijansu, koja će mi više odrgovarati i duže trajati, jer sledi period godine kada je moja koa najsvetlija.

Da li ste vi probali ovaj puder? Pišite mi koji su vaši utisci?

Gledajući trenutni AVON katalog mnogo stvari mi se svidelo. Za sada sam kupila 3 proizvoda, ali prlaniram da ih kupim još, tako da možete da mi pišete šta vi smatrate dobrim u AVON-u i na šta treba da obratim pažnju.

Nadam se da vam se svideo post.
Do novog čitanja...
Pozdrav!!!

Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!!!



  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Koristila sam calming effect za masni tip koze i prosijam se za sat vremena a pokazao se komedogen i izazivao je bubuljice. Po sastavu i ovaj puder je komedogen takoda se ne bih usudila da probam.
    Bolje je ipak kupiti i malo skuplju npr. Bourjois 123 koji je favorit :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super sto si pomenula taj Bourjois, jer ja ne znam koji njihov da uzmem za mastan tip kože, rekoh već, ovaj koji imam više ne proizvode. Nisam stručnjak za sastave, i zato hvala što si to pomenula. Ovo su prvi utisci, pa cu videti kako će se pokazati na duže staze po pitanju bubuljica i slično. Ja imam užasnu reakciju na L'oreal pudere, a svi ih toliko hvale. :(
      Hvala za komentar.

      Избриши
  2. Detaljni utisci, opisala si ga realno, svaka cast. Probala sam ga (kao i vecinu Avonovih pudera) i zaista nije los ali nisam ga kupila jer mi ocigledno nesto tu fali..Ja svaki tecni puder uvek, bez izuzetka, setujem puderom u kamenu/prahu iako mi lice nije masno vec samo celo. Prosijavanje mi se manje-vise uvek desi i na to sam se navikla, a Avonovi puderi su inace takvi, laganiji, fini, ne guse kozu, meni je recimo (da se nadovezem na komentar gore) Calming Effects Mattifying bio izvanredan, i nikakve bubuljice mi nije izazvao, divan je puder, sve je individualno pa tako taj komentar uzmi sa rezervom. Avon ima super stvari, topla preporuka za ruzeve ( Bold linija,3D linija, daj sansu i kremastoj liniji Indulgence), Glimmerstick olovke za oci su odlicne, rumenila, cetvorobojne True Color senke, Planet Spa maske za lice, itd. Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kristina hvala za komentar, i za sve preporuke. Uzela sam katalog, pa cu taman da pogledam sve navedeno.

      Избриши
  3. Meni je onaj loreal true match mineralni u prahu izaxivao svrab i peckanje. Taj Bourjois 123 je odlican za masnu kozu i sve pokriva.

    ОдговориИзбриши
  4. Mogla bih ga isprobati,ja sam isto masnokožac hehe.Trenutačno koristim od catrice nude illusion i super radi svoj posao :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U trenutnom katalogu i u sledećem je na popustu, pa proveri ako želiš. Danas sam ga nosila ceo dan i utisci su još bolji. Izgleda da kada radim ne čačkam lice i ne diram ga, pa su rumenilo i bronzer bili na svom mestu kao i kada sam ih nanela, A samo mi je čelo prosijalo. Dodajem ja sam bas, bas masnokožac. Hvala za komentar!

      Избриши
    2. Definitivno hoću ako bude u katalogu,meni je jako teško naći puder koji neće samo skliznut sa lica ovi catrice mi odgovara,a za toga ćemo vidjet :)

      Избриши
  5. Predlog
    DEBORAH 24 I COMFORT MATTE

    ОдговориИзбриши