Kolekcija šminke Tanje Bur (Tanya Burr Cosmetics)

By Beauty junkie - 29.10.15

Ćao drugari.

Novi post je pred vama , a u njemu vam predstvaljam dva nova proizvoda kozmetičkog brenda Tanje Bur, britanske jutjuberke, koja je upravo u Kraljevstu vrlo poznanta i koja postavlja standarde u načinu rada i predstavljanja na YT-u. Njen kanal možete posetiti klikom ovde, ali verujem da je većina poznaje.

Tanja je prošle godine počela sa kozmetičkom linijom, koja je prvenstveno bila sačinjena od sjajeva za usne, veštačkih trepavica i lakova za nokte. Logičan početak, ako mene pitate, jer su to jeftiniji kozmetički proizvodi koje većina kupuje, pogotovo mislim na lakove za nokte i sajajeve, a trepavice su same po sebi vrlo popularne, pa ne čudi što su se našle u provobitnoj kolekciji i među prvim su proizvodima koje je Tanja lansirala.

Njen YT kanal pratim otprilike 2 godine, prvenstveno zbog akcenta koji me oduševljava, ali i zbog jednostavnosti kojom odiše kako sam koncept njenog kanala, ali i njena šminka i sve što prezentuje.

Ove godine njena kolekcija šminke je proširena, i pored novih nijansi lakova i sjajeva koji su pušteni u prodaju Tanja je lansirala i setove senki i set šminke za lice, koju čine bronzer, rumenilo i hajlajter.

Sve je upakovano u prelepu ambalažu (svaka paleta ima svoju boju - moje su rozikaste ;), koja je onako ženstvena i ljupka, i koja vas mami da probate i dotaknete proizvod.
Tanjina kolekcija je dostupna u Britaniji, a za svetsko tržište kupovina se vrši preko sajta feelunique.com.


U oktobru je ovaj sajt slavio 10 gidna postojanja, i tom prilikom Tanjine proizvode ste mogli da kupite 3 po ceni 2. Znate kako to ide. Najjeftiniji proizvod dobijete gratis.

SAVET: Kod ovakve kupovine budite pametni. Ne kupjte 3 proizvoda različitih cena, nego se trudite da 3 proizvoda budu vrlo slična po ceni kako biste najviše uštedeli. Primer: Ako kupujete senke od 5 evra, i  maskaru  u toj vrednost, potrudite se da vam treći proizvod bude ili oko 5 evra ili skupljli, 6-7 evra, jer tada jedan od prva dva proizvod koje ste birali dobijate gratis.

U skaldu sa pomenutom filozofijom kupovine i budžetom kojim raspolažem, ja sam se odlučila da sebi uzmem dve palete senki i jednu paletu za lice. Tako sam jednu paletu senki dobila gratis, a sve sam platila manje od 20e (što je i  bio moj budžet).

Pošiljka sa Feelunique sajta je stigla za 2 nedelje, što je baš brzo, uzimajući u obzir da nekada pošiljke koje čekam iz inostranstva dolaze za tri-četiri nedelje, i više.
Paket nije bio otvaran na carini, niti sam išta platila poštaru, što je bio bonus. (kada kupujem preko iherb.com, uvek platim nešto, jer biram najjeftiniji način isporuke. Na sajtovima feelunique i lookfantastc poštarina se ne plaća, a paketi se ne carine ako je vrednost manja od 50e, u mom slučaju je bilo tako, moguće da postoje i drugačija iskustva)

Da se vratimo temi bloga i predstavljanju proizvoda.

Ambalaža proizvoda je kartonska, sa magnetom, što omogućava lako i čvrsto zatvaranje. Svaki proizvod kad otvorite ima ogledalo, koje je bonus, i zaštitnu foliju i na ogledalu i na samom proizvodu, tako da ste sigurni da ga niko nije probao pre vas.
Oba proizvoda podsećaju na knjižice, vrlo su praktična i kompaktna, i odlična da ih imate uza sebe na nekom putovanju.




Pa da krenemo pojedinačno.

U manjem pakovanju je paleta senki, koju čine 4 boje.
Naziv palete je FARYTALE, i čine je 2 neutralne senke, sivo-brao sedefasta senka i klasična mat crna senka. Cena palete je bila 8,34 e. U poklopcu palete se nalazi malo ogledalo u obliku srca, a sve senke su sa srcastim otiskom na sebi.



Senke imaju nazive, koje možete videti na slici. 3 senke su mat završnice, dok je nijansa ALOHOMORA svetlucava, sa finim šljokicama, koje se ovde nisu uslikale, ali na očima izgledaju prelepo, suptilno, ne jako i taman su prelazna boja od crne do braon.

Najunosnija senka ovde, sigurno je VELVET CUSHION, koja je prava topla braon nijansa za prevoj kapka i kao prelazna nijansa za svaki izgled.

Senke su divno pigmentovane, mekane i svilenkaste. Malo se krune i ostavljaju trag na paleti, posebno velvet cushion, ali ništa bitno i problematično.

Posebno me je iznenadila crna mat senka, WITCHES CAT, koja je tako dobro pigmentovana i lepo nijansirana da može da bude multifunkcionalna, umesto ajlajnera sam je koristila, ali i kao osnovnu senku za "smokey look".

Senke sam nosila sa bazom i mogu reči da se fino stapaju "blendaju", i da je sa bazom pigmentacija senki mnogo veća.
Pokušala sam da ih nanosim i na korektor umesto baze, ali se bolji efekat vidi sa bazom. (Ja sam koristila AURA bazu za senku) Senke su trajale na očima satima, više nego druge senke koje sam koristila sa istom bazom. Evo dok kuckam ovo imam ih na očima već 8 sati, i nema skupljanja u prevojima kapka, a moji kapci su baš masni.
U celoj paleti samo najsvetlija nijansa CREAM TEA se ne ponaša na mojoj koži dobro. Ovo zavisi od same boje vaše kože. Ne primeti se na mojim očima, ali je super kao podloga, na koju ćete nanositi ostale senke i pomoći da se pravilno stope.

Ukupan utisak o ovoj paleti je 8/10.
Nedostataka nema, ali kako je ne možete kupiti u Srbiji ne verujem da će mnogo ljudi posegnuti za njom.

Kada je reč o paleti  za lice, zove se ROSY FLUSH, a izgleda ovako:





U paleti su 3 proizvoda. Bronzer, naziva BEACH BRONZE, rumenilo rozikastog tona PRETY PEONY, i hajlajter divnog imena OYSTER SHELL.

Dolazi u kartonskoj ambalaži sa magnetnim zatvaranjem i velikim ogledalom koje je odlično za šminkanje. Cena palete je 11,12 e.

Ova tri proizvoda su me posebno oduševila. Pigmentacija im je odlična, kao i sama tekstura, koja je svilenkasta i glatka. Sam dizajn je prijemčiv i lep, i vidi se da se dosta razmišljalo o ovim proizvodima, i kada je paleta za lice u pitanju, i paleta za oči.

Po bojama svi će reći da je ovo tipičan bronzer za celo lice, a ne za konturisanje. U pravu ste, ali na mojoj koži se zaista fino pokazao. Pigmentovan je dosta i nije potpuno toplog tona. Rumenilo mi savršeno pristaje, boja je pigmentovana i potrebno je nežno rukovati njime.
Hajlajter mi je možda i najdivniji. Iako sam masnokožac, i ne stavljam često hajlajter, ovaj je vrlo specifičan. Na mojoj koži ostavlja samo sjaj, u vidu nežnih šljokica. Nema boje, nije beličastog ili bisernog traga, već samo taj efekat sjaja koji je predivan.

Nažalost nisam uspela da ga nanesem na oči, kao hajlajt u uglu oka i ispod obrva, jer nema potrebnu boju u sebi.

Ukupna ocena palete: 9/10.
Priznajem da mi se malo više sviđa od palete senkica, ali i dalje je nedostupno svima, pa otud ocena manje.

Znam da očekujete da vidite kako same boje izgledaju na koži, ali ja ću vam pokazati par mojih slika i "look-ova" koje sam postigla sa ove dve palete. Nadam se da će vam se svideti, koliko i meni.


Ajlajner je u suštini crna senka iz palete.

Sjajna senka ispod obrva je iz ROSES palete od Essence...
Sjaj na obrazu, suptilan i poput prašine je hajlajter iz palete...

Obraz u centru pažnje, i sva tri proizvoda palete za lice spojena... 
Ovo mi je najlepši "look" koji sam postigla paletom senki i jedva čekam novu priliku da ga nosim...

Iskreno sam uživala noseći ove senke i paletu za lice. Mogla bih da kupim sve ostale proizvode kolekcije Tanje Bur.
Po cenovnom rangu su jeftiniji od mnogih drogerijskih brendova, poput Deborah, a vrlo su kvalitetni i lepo osmišljeni.

Ako imate mogućnost i priliku da probate nešto iz kolekicje Tanje Bur ne oklevajte, već se uhvatite za neki lep komad šminke koji vas sigurno neće izneveriti.

Lično glasam za paletu za lice, jer takve proizvode kod nas retko srećemo.

A sada o toj drugoj paleti senki, koju sam poručila.

U pitanju je još jedna paleta FAIRYTALE, koja će biti  poklonjena jednom od vas, zato ostanite uz blog i posebno FB stranicu, jer sledeće nedelje objavljujem sve informacije o givaway-u, i kako učestvovati.

Nadam se da vam se svideo ovaj post. Komentarišite i pišite, jer volim da čitam šta imate da kažete, o postu, šminki, o nekim opštim utiscima. Ako imate predloge i kritike takođe ih ostavite u komentarima...

Do novog čitanja...
Pozdrav
Dunja!!!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!



  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. Dugo sam gledala ove palete, a najviše me privukla ova za konturiranje...Ne znam zašto je nisam kupila, valjda taman kada hoću ostanem bez love :-)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Para nikad dosta to je sigurno.:) Ja sam sada snimila nove proizode koji izlaze u okviru Bozicne kolekcije gde se nalazi i nova paletica senki sa rumenilom i bronzerom i vec smisljam kada i kako da dodjem do nje, jer je ograniceno izdanje. Hvala na komentaru. :))

      Избриши
  2. Baš sam ih gledala, ali nisam htjela da kupujem dok ne pročitam poneku recenziju i sada mi je žao što ih ne kupih na vrijeme. Paleta za lice izgleda apsolutno predivno, a Alohomora je vjerovatno savršena nijansa sjenila :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jos nije kasno da ih narucis. Za Black Friday ce sigurno biti neka akcija, a to je sledeci petak mislim. Paletice su savrsene. Kao sto sam i gore rekla razmisljam da kupim i novu Bozicnu paletu, toliko mi se sve svidja. Hvala za komentar. :)

      Избриши
  3. Pakiranje ovih proizvoda je preslatko, padam na lijepa pakiranja :) Nazivi sjenila su krasni..a highlighter baš dolazi do izražaja, krasan je :)

    ОдговориИзбриши
  4. Koja od nas ne pada na slatko pakovanje? Sve smo isti slabici po tom pitanju, ali super je kada je spoljasnjost i unutrasnjost podjednako lepa i kvalitetna. Hajlajter je savrsen. Hvala na komentaru. :-)

    ОдговориИзбриши
  5. Koja od nas ne pada na slatko pakovanje? Sve smo isti slabici po tom pitanju, ali super je kada je spoljasnjost i unutrasnjost podjednako lepa i kvalitetna. Hajlajter je savrsen. Hvala na komentaru. :-)

    ОдговориИзбриши
  6. Koja od nas ne pada na slatko pakovanje? Sve smo isti slabici po tom pitanju, ali super je kada je spoljasnjost i unutrasnjost podjednako lepa i kvalitetna. Hajlajter je savrsen. Hvala na komentaru. :-)

    ОдговориИзбриши
  7. Odlican paket rumenilo ibronzer. Boje se fantasticne.
    PS Nadam se da se ne pravi u Kini :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve je sjajno i omiljeno mi u ovom trenutku. Nije pravljeno u Kini, vec u UK, piše na pakovanju. :)

      Избриши