PROIZVODI KOJE SAM VOLELA OVE 2018. GODINE

By Beauty junkie - 31.12.18

Kada pogledam prethodnu godinu čini mi se da sam probala manje proizvoda nego u 2017, a ova godina je po pitanju novih brendova, novih proizvoda sigurno bila jedna od najuzbudljijvijih jer je mnogo toga proizvedeno i mnoge kompanije su se utrkivale za kupce.
Možda je baš ta prezasićenost tržišta kozmetičkim proizvodima učinila da dobro razmislim pre svake kupovine i pre nego što neki proizvod preporučim vama.
U 2018. proizvodi koje sam kupila su me baš oduševili, neke kupujem stalno i baš zbog toga želim da ih podelim sa vama.


Na mom blogu nećete naći negativne postove i priče o proizvodima koji mi nisu odgovarali, jer ih ne pišem često, i ne delim sa vama takve postove, ali zato svaki post na koji kliknete biće moje iskreno mišljenje, uvek ću proizvod testirati duži period pre nego što vam ga  preporučim. 
Proizvodi koje ću danas pomenuti su non stop u mojojo rutini šminkanja i mislim da vrede svakog dinara koji sam na njih potrošila. 
Videćete i da je ovde dosta drogerijskih i proizvoda koji su pristupačni, jer nekada cena ne znači kvalitet i obrnuto. 

Proizvodi koji su definitivno najvoljeniji ove godine jesu Juvia's place palete. Imam ih čak 5 i svaku volim i koristim. Ako bih birala od njih 5 dve koje najviše volim to su svakako Warrior 1 i 2. O Warrior 1 paleti sam već pisala, a čeka vas uskoro post i o Warrior 2 paleti, koji bukvalno koristim svaki dan od kada je došla u moje ruke. 
Sve Juvia's place palete su neverovatno pigmentovane i pristupačne. Ne nasedajte na prodaje na profilima na IG ili FB gde se ovakve palete prodaju i za 4600din. Na sniženjima ove palete možete naći i za 10$ - samo na zvaničnom sajtu. Poštarina je uvek 10,5$ ali kada su palete na popustu, to i dalje ispada duplo jeftinije nego što ih prodaju po profilima u Srbiji.
Warrior 1 ima prelepe sjajne nijanse koje možete videti na slikama na mom IG profilu ovde.
Warrior 2 je baš brzo postala moja omiljena paleta, koju koristim bukvalno svaki dan. Ako treba da preporučim samo jednu Juvia's place paletu, to bi bila upravo ovo, posebno ako volite mat nijanse. O ovoj paleti spremam poseban post i videćete pseban set slika gde je ona korišćena, i nadam se da ću u 2019. imati dovoljno vremena da uradim sve što sam planirala za ovaj moj mali blog.


Dva proizvoda kompanije Golden Rose su sigurno obeležila ovu godinu, a činjenica da sam jedan kupila ponovo, a drugi imam čak u dve nijanse dovoljan je sam po sebi da shavtite da su ovo proizvodi koje sam jako volela i koje planiram i dalje da koristim.
Prvi proizvod imam jako dugo, i proputovao je sa mnom mnogo. Ovo je savršena kontur paleta za svakoga, jer su u njoj tri prelepa prroizvoda - bronzer, rumenilo i hajlajter i sva tri su pogodna za ljude svetle puti, ali i tamnije.
U pitnaju je Metals kontur paleta o kojoj sam pisala ovde i koju sam dobro potrošila, a sada i novu kupila. Jednostavno ovo je kompaktna mala paleta koja ima ogledalo i savršena je za putovanja. Ima najlepši hajlajter koji imam i zbog tog hajlajtera uvek dobijam komplimente. Sve boje su dobro uravnotežene, rumenilo je jako pigmentovano i nije mat, a bronzer je idealne nijanse - ni topao, ni hladan previše i jako lepo izgleda na licu. Nemam nameru da ovu paletu menja uskoro.

Drugi GR proizvod je tek par meseci kod mene, ali je jako voljen i svakako jedan od najboljih proizvoda GR koje sam probala. U pitanju je kompaktni puder iz njihove HD kolekcije koji imam u dve nijanse - banana i translusent. Odlični su za setovanje područja ispod očiju, jer ono nikada ne izgleda suvo, nisu mat, već satenske završnice i preporučila bi ih svima.


Još jedan favorit kada je šminka u pitanju, svakako je Maybelline Fit me korektor, i uvek biram dve nijanse 15 i 20. Za mene ovo nije potpuno mat korektor, mislim da lepo izgleda na različitim tipovima kože, bila ona suva ili masna. Jako se lepo kombinuje sa bananan kompaktnim puderom koji sam pomenula gore i mislim da je uz Catrice camouflage korektor ovaj jedan od najboljih kod nas na tržištu.

Ove godine htela sam da vam u jednom ovakvom postu pokažem samo one proizvode koji su bili posebi i koje sam jako volela i koristila.
Dekorativnu kozmetiku sam opisala kroz ova 4 proizvod - ima još tu onih proizvoda koje iznova volim, ali ne bih da se ponavljam.
Kada je kozmetika za negu lica i kose u pitanju, tu se izdvaja više proizvoda, posebno ovih zadnjih meseci kada moram mnogo više računa da vodim o nezi kose i kada joj posvećujem više pažnje nego inače.
Kada je nega lica u pitanju proizvod koji sam najčešće i najviše koristila je svakako Hada Labo hidrator, koji je savršen kao prvi korak u nezi kože, posebno u ovim hladnim zimskim danima. Takođe najčitaniji post na blogu u poslednjih par meseci je upravo o ovom rpoizvodu, a koliko ga ja volim govori i to što koristim već drugu bočicu.
Još jedan razlog zašto je ovaj proizvod meni neophodan jeste to što sa ovim serumom mešam svoj vitamin C u prahu o kom sam pisala u ovom postu.
Pored ovog proizvoda, posebno mi se sviđa tonik sa kiselinama, bilo to The Ordinary ili Lipo kozmetike. Oba sam jako volela i pretežno ih koristila za negu kože tela, tj. problematičnih zona na mojoj koži gde imam bubuljice i akne. Trenutno koristim The Ordinary Glikolnu kiselinu, ali podjednako je dobar i lipo kozmetika tonik sa 5% voćnih kiselina.
U mojoj nezi kiseline su postalne nezaobilazni deo nege i lica i tela i jedini period kada ih ne koristim je leto. 


Hidratacija mi je jako bita i leti i zimi, i shodno potrebama kože moja nega se prilagođava godišnjem dobu. Večiti favorit za negu kože lica, leti ili zimi jeste Burra dnevna krema. Leti je ona zapravo krema koju nanosim noću da nahranim kožu, a zimi je ona jedino što može da spreći da vetar isuši moju kožu tokom dana.
Ni jedna druga krema ne može da je nadmaši i još nisam pronašla neku koja mi više odgovara od Burra kreme.

Letos sam otkrila i prelepu i posebnu SPF kremu za lice, za nas sa masnom kožom - eucerin Oil kontrol je savršena ako imate masnu kožu i bojite se da će vam regularne kreme za zaštitu od sunca zatvoriti pore i napraviti haos na licu. Ova krema je kao gel i koristim je stalno, ako je sunčano napolju ja ću nositi ovu kremu, ali takođe ako koristim uveče voćne kiseline na licu ili vitamin C ujutru je SPF obavezan.


Nega kose kod mene se svodi na odabir dobrih proizvoda koji će je štititi, hraniti i smanjiti njenu bujnost.
Na blogu Zdrava kosa, otkrila sam masku za kosu koja me je oduševila i koju planiram uvek da koristim. U pitanju je Tigi Catwalk oitment & honey maska za kosu, koja je naprosto čarobna. Razlika u osećaju pod prstima i u ukupnom izgledu kose kada koristim ovu masku ili neku drugu je naprosto neverovatan.
Trudim se da je ne koristim pri svakom pranju, jer je jaka, i ne tako pristupačna, ali je stvarno vredna svakog dinara.
Pored ovog proizvoda jedan od ponovo otkrivenih dragulja iz drogerija, koji je jako povoljan i dostupa jeste Balea mleko za kosu sa mirisom manga. Ovo je proizvod koji koristim pre svakog sušenja kose, kao "Leave in" tretman i koji značajno pomaže da se moja kosa smiri i ne budem "ovca style" svakog dana. Cena mu je oko 350-400din i miriše prelepo i mojoj kosi stvarno odgovara.

Poslednji proizvod za koji ću reći da mi je omiljen u 2018. jeste sapun za pranje četkica, koji pravi domaća kompanije NC kozmetika. Ovaj sapun košta smao 400din, a odličan je za čišćenje četkica i sunđera za šminkanje. Svakako proizvod koji ne smete propustiti ako imate četkice i stalno ih koristite, jer ovaj sapun mnogo olakšava čišćenje četkica i drugih alata za šminkanje, a od kad ga imam ja češće čistitm svoj proibor za rad i više mi to nikako nije mučenje, jer sve završim brzo.

Toliko u ovom postu. Pišite mi šta ste vi voleli u ovoj godini. Sledeć post koji vam spremam je na temu kako je za mene izgledala ova godina i šta očekujem u sledećoj.
Želim vam svima SREĆNU NOVU GODINU i nadam se da će vam doneti mnogo smeha i lepih dešavanja, da ćete biti zdravi i zadovoljni sobom.
Do novog čitanja u 2019. godini pozdrav.

Dunja.


  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Te palete sam bas dosta gledala i rado bi probala neku medjutim nekako me smara to porucivanje, mozda mi ova godina donese da budem azurnija i po tom pitanju :D Lepi su ti favoriti, volim kada su u postu konkretni komadi a ne gomila, mada je nekada tesko odluciti kada svasta probamo...

    SRECNA NOVA GODINA ♡

    Novi post ~~~~>>>

    http://xbeautyplace.blogspot.com/2018/12/i-revolution-violet-chocolate-paleta.html?m=1

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno za komentar. Mislim da sam se ispraksala i sad mi je mnogo lakse da odvojim one proizvode koje volim i potpuno suzim njihov broj.
      Sve najlepse u novoj godini.

      Избриши
  2. Da li možeš da mi ostaviš link sajta sa koga si naručila paletu? Inače, divna si! ❤️❤️

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno za komentar. A evo ga link, to je zvanicni sajt Juvia's place brenda https://www.juviasplace.com/

      Избриши