NEW IN MAY

By Beauty junkie - 18.5.18

Posts like this are usually the once you guys love to read the most. I buy things all the time but never had a chance to put them in one post because I always think this is not enough. 
So this time I had a lot of products bought in one week time and some of them were sent to me and now I can show to you all what is new in my makeup collection but also what new skincare items I got.

Postovi o novim proizvodima spadaju u najčitaniji na mom blogu, ali nemam svaki mesec dovoljno proizvoda za ovakve postove ili kupim par pa mislim da bi za jedan post bilo bolje imati ih više na okupu. 
U maju je situacija drugačija, jer sam sama kupila dosta proizvoda, a dobila sam i poklon od burra kozmetike. Zato današnji post posvećujem svim novitetima koji su do mene stigli. 


As you can see I both a few things and I got a package from my favorite brand here in Serbia called Burra
There is a lot of new skincare and few makeup items, but mostly this time I went wild with skin care.
I bought Burra body lotion on my own and after that, I got new set from the brand it which I found new hair shampoo, new roll-on deodorant and my favorite day cream that this brand makes.
I love all of these products and shampoo is newest one so I'll try it for sure. Cream and body lotion are my favorite and I buy them all the time. 
More skin staff is in this purple bag - those are new face masks from a Korean brand called MBeauty - inside this bag you have 3 small packs of face masks.
One more micellar water in my bathroom. This time form Balea - the brand that is DM. This bran is affordable and DM owns it and you can find some great products for low pricing in DM drugstores in Europ. I love micellar waters and buy them a lot. This one was recommended to me by my followers on IG so I had to try it. 

Kao što vidite na slici Burra proizvoda ima najviše, a ovaj mesec posebno sam kupovala proizvodi za negu kože lica i tela. Svega par proizvoda spada pod šminku, ali o svemu ću detaljno govoriti. 
U Burra paketu koji mi je stigao našla su se tri proizvoda: šampon za pranje kose protiv peruti, roll-on dezodorans i moja omiljena krema za lice. Na slikama ćete videti i njihov losion za telo koji sam kupila sama. Za sada ne postoji proizvod ove kompanije koji me je razočarao i svima preporučujem da ga probaju. Mleko za telo i dnevna krema su nešto što koristim bez prestanka od trenutka kada sam ih probala. Mnogo mi se sviđa što je ovo domaći brend i smatram da zaslužuju vašu pažnju, jer imaju proizvode koji kvalitetom nadmašuju neke strane brendove. 
Uz ove proizvode na slici ćete videti i korejski masku za lice Brenda M beauty koje možete kupiti u dm-u. Ovo je jedna od novih maski za lice i u pakovanju su zapravo tri kesice u kojima se nalazi maska tako da je ovaj proizvod 3 u 1. Pored ove maske jedva čekam da porbam ostale, jer izgledaju baš dobro iako su glinene, i ponekad su takve maske naporne za skidanje. 




Since I've been in Belgium and went back home I had issues with dandruff so I had to find a solution fast because the previous shampoo I used didnćt work. I bought Eucerin anti-dandruff shampoo and this one solved my problem just with one wash. I was amazed.
Nowadays I am up to trying new products for hair so please tell me what do you think I should try for dry hair.
Also, I tried new Fa deodorant. I always use deodorants from this brand because they are without aluminum and they last on my skin whole day. This one has tropical sent and I think I will wait for summer to use it (and I have three spares once in my bathroom but still I bought this one)
My favorite hand cream is from brand Ziaja. They are super affordable just 2$ and I love them because they are absorbed into the skin so fast and without sticky feeling to it.

Next are makeup products. I bought one new BB cream from Turkish brand Farmasi that sells true catalog as Avon or Oriflame.
This BB cream is hyped a lot in Balkan beauty community as best BB cream for oily skin and I had to try it. It is around 5-6$ and I am still testing it - soo far so good.
I bought 2 RT sponges because I really like them and use them a lot. I buy them online on site iherb.com but I must say that since they put a logo on them that part of sponge gets damaged easier than before. Also depends on product line you got because last time sponges got damaged so easily that I had to throw away two of them in 3 months.
The good thing about this is that they are affordable and costa 6$ for one and 10$ for two.
More tools in this post. I bought 2 Essence cosmetics makeup brushes. One for brows and one for the face. The bigger one, for face, is a winner because I use it every day since I got it. It has tulip shape and it is perfect for applying contour powder, blush, setting powder and highlighter. The brow brush is too big but I'll give you another shot.


And that is it. Hope you like it. Share with me if you tried some of these products and if you liked them or not. 
Till next post by.
Dunja!

Opet sam morala da probam novu micelarnu vodu. Na vašu preporuku uzela sam Baleinu micelarnu vodu i zaista mogu reći da je odlična i super za skidanje šminke. 
Kupila sam i novi Fa dezodorans koji miriše slatko i na leto, pa ću ga sigurno nositi na more. Pst imam već 3 dezodoransa u rezervi, ali bilo je sniženje u DMu pa nisam odolela
Problem sa peruti koji se javio po dolasku iz Belgije rešila sam zaista brzo, zahvaljujući Eucerin šamponu protiv peruti. Sa samo jednim pranjem ovaj šampon mi je rešio problem peruti. Pri tom je jako nežan i lep. Ima sulfata, ali u;inak je vidljiv odmah i ja sam prezadovoljna. Koštao je oko 890 dinara i ako imate perut slobodno istražite Eucerin sajt, informišite se o tipu peruti koji imate i izaberite šampon za sebe. 
Ziaja kremu za ruke naprosto obožavam. Imam uvek jednu sa sobom. Odlične su mi jer se upiju za sekund, a pri tom lepo nahrane kožu i jako lepo mirišu. Uz to njihova cena je ispod 200 dinara i mada sam probala i druge kreme Ziajine su za mene najbolje, jer ja naprosto ne podnosim masan osećaj na rukama nakon nanošenja kreme, posebno ako on traje duže od 5 sekundi. 

Za kraj posta tu su i proizvodi za šminkanje koje sam kupila ovaj mesec. 
Mislim da se posebno radujem probanju Farmasi BB kreme, jer sam više puta čitala pozitive komentare o njoj. Sam koncept kataloške prodaje mi nije stran, a Farmasi sam do sada probala par puta. Ova BB krema bi trebalo da je odlična za masnu kožu i da ima super prekrivanje. Još je testiram i sređujem utiske o njoj, a mislim da će uskoro biti i novi post na tu temu. 
Kad kažem šminka uvek mislim i na alate koji su vam potrebni za šminkanje. Četkice obožavam da kupujem tako da sam jedva dočekala da probam nove Essence četkice. Kupila sam 2 - jednu koso sečenu, za obrve i veliku četkicu oblika lale koja je odlična za konture, setovanje šminke, za hajlajter, rumenilo, ma savršena je. Trebala sam da uzmem dve ovakve četkice. Jako su mekane i prelepo dizajnirane tako da je ova kupovina bila "top".
Pored četkica opet sam kupila RT sunđere za šminkanje. Kupujem ih stalno i to sa sajta iherb.com. Volim ove sunđere i super mi je što za 10$ mogu da kupim 2, ali od kad su im teksturu malo promenili mnogo lakše se pokidaju i unište, posebno na delu gde se nalazi RT znak, ali sve jedno navikla sam na njih i obožavam da ih koristim, i uvek imam bar 3 u rezervi, za ne daj ti Bože.

Toliko u ovom postu. Pišite mi ako ste nešto od ovoga probali i kakvi su vam utisci.
Do novog čitanja pozdrav.

Dunja...

  • Share:

You Might Also Like

0 comments