Farmasi BB krema 7 u 1 recenzija

By Beauty junkie - 24.5.18

Proizvodi za lice, bilo kreme ili šminka su sigurno nešto što moju pažnju najviše okupira. Kada imate masnu kožu jako je teško naći pravi proizvod za lice i šminka na masnoj koži teško traje ceo dan. Upravo zato svaki put kad probam neki dobar, a povoljan proizvod želim da svoje utiske podelim sa vama.

U letnjem periodu ne želim teške pudere na licu, sem za posebne prilike, tako da rado probam BB kreme ili neke druge proizvode ispod kojih mi neće biti prevruće. Mada je nega kože ključ za izgled šminke, u letnjem periodu masnu kožu je teško držati pod kontrolom, jer često zaštita od sunca doprinosi većem lučenju sebuma, a SPF je leti obavezan, jer ako i postoji SPF u puderu ili BB kremi on nije dovoljan ako temperatura prelazi 28 stepeni.

Uravo zbog toplijeg vremena rešila sam da testiram BB kremu o kojoj sam čula brojne pozitivne komentare. Za ovu kremu drugi su govorili da ima najbolju moć prekrivanja, da traje dugo na koži i da koža ostaje potpuno mat.
Jedina BB krema koju sam koristila pre ove, a da je za masnu kožu jeste Garnier BB krema, ostale me nekako nisu oduševile i brzo sam ih se zasitila. (ni koža lica mi nije bila u najboljem stanju pa sam morala da posežem za proizvodima koji mi pružaju veću moć prekrivanja)
Danas je moja koža u mnogo boljem stanju i mogu da se pohvalim dobrim izgledom kože, pa mi i manja prekrivna moć odgovara i sve češće nosim malo šminke i pobornik sam "no makeup makeup look" trenda na dnevnom nivou.
Upravo su sve ovo razlozi da probam novu BB kremu i odlučila sam se da to bude Farmasi BB krema u nijanisi lajth to medium.
Farmasi kozmetiku kupujete putem kataloga, i ja sam svoju BB kremu kupila na sniženju, po ceni od 699 dinara.


Krema dolazi upakovana u kutiju belo plave boje unutar koje je tuba sa 50ml proizvoda. Tuba je dosta mala u odnosu na druge koje imam, ali ima više proizvoda od standardnog tečnog pudera.
BB krema obećava ujednačen ten, prekrivanje, sjaj kože, hidrataciju i zaštitu kože. Proizvođač navodi da se unutar ove kreme nalazi ulje makadamije, vitamin B3, proteini zobi, ekstrakt svile, kolagen i arganovo ulje, a uz to ima i zaštitni faktor SPF 15.

Krema je srednjeg tona i dosta žuta, ali se lepo i jednako nanosi na kožu, i ujednačava ten.
Tuba ima mali otvor, ali proizvod može da izađe nekontrolisano. Najčešće je nanosim na lice u tačkicama, a zatim utapkam u kožu sunđerom za šminkanje. Krema je srednje gustine i nema jak miris koji bih osetila na licu.
Pokrivenost kreme je srednja i ako želim veću moć prekrivanja mogu da stavim dva sloja kreme, ali to neće biti dovoljno da pokrije nepravilnosti na licu, pa često posežem za korektorima, kao što su Maybelline fit me, ili neki drugi koji će ciljano prekriti bubuljice.
Ovaj proizvod se odlično nanosi na prajmer, a u letnjem periodu i sada kada je toplo prajmer mi je često nepohodan kako bih držala sjaj lica pod kontrolom.
Koristila sam kremu sa The Ordinary silikonskim prajmerom i mojim omiljenim prajmerom za masnu kožu, Ofra silikonskim prajmerom, ali i samostalno.


Uz Ofra prajmer ova krema zaista traje ceo dan na licu bez prosijavanja, sa The Ordinary prajmerom trajnost joj je jako dobra, ali prosijam se nakon nekoliko sati, mada ne izgledam strašno masno kao što zna da se desi sa pojedinim puderima. (u ovom letnjem periodu maybelline 24h super stay tečni puder mi nikako ne odgovara, jer lako prosija i izgledam jako masno na kraju dana)
Samostalno ova BB krema mi ne daje dovoljno mat izgled, ali probaću je sa još nekom matirajućom kremom da vidim kako će se tada ponašati, ali ono što mi se jako sviđa jeste postojanost kreme, prirodnost koju daje i celokupan izgled lica koji imam kad je koristim.
Prednost je i to što se ne oseća na licu ni nakon 8 sati nošenja, ali na mojoj masnoj koži zna da se skupi u predelu između obrva.
Obzirom da od kada sam je kupila posežem samo za ovom kremom mogu reći da mi je izbor bio više nego dobar i da za malo novca dobijate odličan proizvod koji radi ono što je rečeno.

Ne, neće ova BB krema biti ista kao puder i neće biti mat, jer ni ne obećava to, već naprotiv jedna od odlika joj je "illuminates" što znači da daje sjaj koži.
Ono što možete da očekujete jeste prirodan izgled, dobro / srednje prekrivanje, dugotajnost i prijatan osećaj na licu.
Veruje da će osobe sa normalnom ili suvom kožom više uživati u ovom proizvodu od mene i da će im mnogo bolje izgledati na licu posle nekoliko sati nošenja, ali ja uživam u ovom proizodu, mešam je sa neki puderom za bolje prekrivanje, i manje masnog sjaja na koži, ali za svaki dan nanosim samo nju i osećam se opušteno, jer neću biti "greasy mess" do kraja dana.


Ako ste probali ovaj proizvod obavezno mi pišite da li vam se sviđa i šta volite ili ne kod njega. Ako ipak želite da vidite i kako ova BB krema izgleda na mojoj koži pogledajte ovu sliku na FB stranici. Koristila sam samo Farmasi BB kremu, Colourpop korektor i Rimmel stay matte kameni puder kao osnovu za kompletnu šminku.

Toliko u ovom postu. Do novog čitanja pozdrav.
Dunja!

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Sjajna recenzija i fotografije! Čitam tvoje utiske i razmišljam ''ovo je baš ono što mi treba''. Trenutno koristim Bioten CC kremu, light verziju. Odgovara mi, ali promeniću je nakon potrošene bočice, da probam nešto novo. Imam osećaj čudne teškoće na licu posle 3-4 sata, jer je napolju sve toplije, a tako mi je i na licu.

    Novi post :) | Instagram

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na komentaru. Meni CC kreme nikako ne odgovaraju, ali zato BB kreme su mi super jer nekako nisu teske i traju, a kad nanesem CC imam osecaj neke maske, ne znam zasto.

      Избриши
  2. Анониман31. мај 2018. 17:14

    Imam cc Farmasi i ne pravim razliku izmedju bb i cc njihove kreme u sustini iste su mi...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da to cujem, ali i ja sam imala CC ali nekako je bila skroz drugacija, a ova mi je bas odlicna.

      Избриши
  3. Одговори
    1. Mogu se kupiti samo preko kataloga, morate poznavati nekog ko vrsi katalosku prodaju.

      Избриши