New BH cosmetics brushes!

By Beauty junkie - 10.6.17

Hello all. This new post is a review of BH cosmetics Asley Tisdale brush set that I got few days ago.

Još jedan novi post je pred vama. Danas vam donosim recenziju seta catkica koji je nastao kao saradnja Asley Tisdale i brenda BH cosmetics. 



When it comes to brushes you know on the first touch and swipe is it going to be good one or not.
Good brush for me means flexible and soft bristles that can pick up product and spread it around your face and eyes.

Kada su četkice za šminkanje u pitanju već pri prvom dodiru i korišćenju znate da li su dobre i da li će vam služiti. 
Dobra četkica za mene je ona koja ima fleksibilna i mekana vlakna koja mogu da pokupe proizvod i prenesu ga na lice ili oči. 

I bought this set just because I needed more large face brushes. This set has 8 brushes that could be used for face and eyes and it costs around 15$. Brushes look beautiful and I am a sucker for that so I bought it without reading how they perform. On BH site you will see a lot of positive reviews but online and on YT opinions are mixed. I must say that after using them for a few days my opinion is also so-so.
Without the doubt this is beautifully made brush set that comes in cardboard box and all the brushes are safe and put one by one in foil. Handle of the brushes is well made, sturdy and nice in the hand. Ferule is also nice rose-gold like and really gives the luxury feel to whole set.

Kupila sam ovaj set jer su mi bile potrebne četkice za lice u većem broju i nekako se činio lep i prikladan, jer za 15$ dobijate 8 četkica. Ovo je bila impulsivna kupovina o kojoj nisam mnogo mislila i nisam mnogo pročitala recenzija o njima. Na YT su kritike pomešane, a i nakon par dana korišćenja i moje mišljenje je je podeljeno.
Bez razmišljanja mogu reći da je ovaj set prelepo napravljen. Četkice imaju čvrstu i masivnu dršku koja izgleda prelepo, i ferulu boje roza zlata. Dolaze upakovane u kartonsku kutiju koja ima dizajn kao i svi Asley Tisdale proizvodi, unutar kutije četkice su pojedinačno spakovane u foliju koja ih štiti prilikom transporta.


All the brushes can be divided into two categories - face brushes and eye brushes. 
When we talk about  big face brushes in this set you get 4 of them.  They have numbers from 1 to 4. 
First one is the biggest one -  powder brush. All the names of brushes are found on the box. I don't mind that they don't have names on handle because you use every brush the way you want. 
The biggest one has very soft bristles that are flexible. Brush is not to dense and people are saying that this is a fault this brush has but I don't  think so. 
Brush is perfect for putting powder all over the face. You get thin layer of product that is spread evenly. I love how soft it is. This is not brush for baking it's to soft and flexible also I think this could be nice brush for bronzers when you need touch of a glow and color to your face. 

Sve četkice možemo podeliti u dve grupe sa po 4 četkice. U prvu grupu bi spadale četkice od broja 1 do 4 koje su namenjene za nanošenje proizvoda za šminkanje lica. 
Četkice su obeležene brojevima, ne nazivom, što meni lično ne smeta, jer svaku četkicu možete da koristite na način na koji vi želite, a ako vas zanima kako koristiti ove četkice njihovi nazivi se nalaze na poleđeni kutije. 
Četkica sa brojem 1 je najveća četkica u setu. Ovo je velika četkica za kompaktni puder. Ima veoma mekana i fleksibilna vlakna. Četkica nije preterano gusta, što joj neki zameraju, jer ne možete mnogo proizvoda naneti njom, ali meni je odlična. Dovoljna je da nanesete puder u tankom sloju i prekrijete ga u samo par poteza. 


Next brush that has number 2 is standard stippling brush. I must say that I do not like that almost every set that BH makes has one brush like this. It would be much better to put one dense short bristles brush that could be used for foundation application. This brush is good when you have to put thin foundation on or if you need less coverage. 
I find that these brushes come handy when you apply blush or want to soft out contour powders or to blend bronzer and blush together. I haven't used this brush. 

Druga četkica u setu je standardna "stippling brush" koja je namenjena nanošenju puder. Ovo je četkica kojom nanosite puder tapkajući, i ona je najbolja kada želite prirodna izgled na koži i ne preveliko prekrivanje. Takođe ovo je četkica za tečnije pudere i za nanošenje bronzera ili rumenila. Ako imate jako pigmentovan bronzer ili rumenilo ovo je četkica koja ih najlepše izblenda i sa kojom izgledaju prirodno.
Kako imam mnogo ovakvih četkica ovu nisam koristila. Ujedno mislim da BH cosmetics treba u svoje setove da ubaci gušću četkicu, kraćih vlakana koja će biti za nanošenje pudera i za dobijanje "full cover " izgleda. Vidim da su u nekim novijim setovima mogu pronaći i takve četkice što me vrlo raduje.

Third brush is blush brush that has long handle and shape like standard flat foundation brush but bristles are longer, soft, flexible.
This become my favorite brush so far. I use it for highlighters. It is perfect for cheeks and to lightly put highlighter to bridge of nose and upper lip area.
I think this brush is also good for those highly pigmented blushes.

Četkica sa brojem tri mi je ujedno i omiljena. Ovo je četkica za rumenilo, ali ja je tako ne koristim. Ovo je četkica koja imam jako dugačku dršku i oblikom podseća na standardne ravne četkice za puder, ali su joj vlakna mnogo mekša i fleksibilnija i rastresita. Savršena je za nanošenje hajlajtera na obraze, ali i na vrh nosa i iznad gornje usne. Mislim da bi ova četkica bila odlična i za rumenila koja imaju jaku pigmentaciju.

Last face brush is No 4 and it's angled bronzer brush. It's like all the others. I like how it performs on skin and how nicely applies product. These brushes are so soft and that's the best think about them and the biggest impression I have.

Četkica broj četiri je koso sečena četkica za bronzer. Sviđa mi se kako se ponaša na koži i kako lako nanosi svaki proizvod. Koristila sam je i za bronzer i za rumenilo i u oba slučaja nanosi proizvod jednako, a meka vlakna ga odlično blendaju.

Other brushes are made for applying products on eyes. There are 4 of them in total. They should be all you need for full eye makeup. They have numbers from 5 to 8.
In the set you get gig fluffy blending brush. Like all the other it's super soft and has a long bristles that are tapered on the tip. These type of brushes are perfect for crease color and blending all the edges in every makeup look.



Ostale četkice su za nanošenje proizvoda na oči. Ove četkice su osmišljene tako da omoguće kreiranje kompletnog makeup look-a sa njih 4, tj. sa svih osma četkica koje su u setu.
Četkice su numerisane brojevima od 5 do 8 i istog su dizajna kao i prethodne. Tirkizna drška zaista daje poseban izgled ovom setu i zbog toga je lako uočljiv.
Četkica sa brojem 5 je velika, lepršava, mekana četkica za blendanje, koja se sužava pri vrhu. Ova četkica je odlična za nanošenje i blendanje senki u prevoju kapka. Svojim vrhom prcizno nanosi senke, a okolnim dlačicama senke se lako blendaju. Ovo mi je takođe jedna od omiljenih četkica iz seta.

Second brush is large shading brush. This brush is the one I think it's not good enough. It's nicely dense but bristles are to soft to pick up the product and apply it on the eyes.
With shorter bristles this is would be nice brush for low eye lid, that could blend all shadows.

Sledeća četkica, broj 6, je standardna ravna četkica za nanošenje senki na ceo kapak. Nažalost ovo je najlošija četkica u setu. Ona je dosta gusta, ali vlakna nisu dovoljno nabijena i predugačka su, zbog čega je gotovo nemoguće naneti proizvod ovom četkicom. Da su vlakna kraća ovo bi bila odlična četkica za predeo donjeg kapka.

Next it smudge brush that is perfect for blending under eye area. Also, bristles on this brush are flexible enough to blend eye shadow in eye lid area and to put product in outer corner of the eye. I do like this brush and use it all the time.

Sledeća četkica u setu je čekica za "razmazivanje" - smudge brush. Ona je namenjena za blendanje i sjedinjavanje senki u predelu donjeg kapka. Četkica je gusta sa mekanim i nabijenim vlaknima. Odlično razmazuje krejon i senku, a može se koristi i za nanošenje senki u prevoj gornjeg kapka i za precizno nanošenje na spoljni deo kapka.

Last brush i a smallest one. It's angled liner brush that has the same design as all the others. Bristles are little bit longer but I really like this kind of brushes because they are flexible enough to use them with gel eyeliners.

Poslednja četkica je mala koso sečena četkica za ajlajner. Ovo je mala četkica, izuzetno tanke drške koja ima malo duža vlakna od regularnih četkica ovog tipa. Meni je ova četkica odlična za nanošenje gel ajlajnera, jer ja volim četkice dužih vlakana, jer us fleksibilnije i imaju veću mogućnost manipulaciju i pokretljivosti. 

To conclude I do like this set. Most of the bushes I use daily and I like that bristles doesn't fall out from them. Also brushes are super soft and I love how they feel on the face and eyes. Blush brush and big tapered blending brush are my favorite. 
If you need affordable, nice looking and super soft brushes these one I do recommend.

Na kraju mogu reći da mi se ovaj set sviđa. Većinu četkica koristim dnevno i posebno mi se sviđa što su vlakna na četkicama jako mekana, ostavljaju prelepi osećaj na licu i vlakna ne ispadaju pri pranju, što je dodatni bonus. Rekla sam vam koje su moje omiljene četkice, i one bez kojih ovaj set može da prođe, ali ukupni utisak je odličan. Preporučila bih svma koji žele povoljne, a kvalitetne četkice da probaju BH cosmetics. 

Have you try them? Write me your answers and comments about post and blog because I just love to read them. 
Till next time... 
Buy! 
Dunja!!!

Da li ste probali BH četkice ili ovaj set? Kako vam se sviđaju? Ostavite mi svoje komentare, jer zaista volim da ih čitam.
Do sledećeg posta...
Pozdrav!
Dunja!!!




  • Share:

You Might Also Like

0 comments