Colourpop single pressed eye shadows!

By Beauty junkie - 14.6.17

I think that Colourpop cosmetics is the brand that has a lot of new to offer especially thru this year. Also I know that a lot of you from Balkans have issue with orders that are wrongly packed and lost in transit.
I didn't have that kind of experience and all my orders came as I placed them and I had a track of my order all the time. 

 Ove godine brend Colourpop je sigurno imao najviše iznenađenja i novih proizvoda koje je lansirao. Najnoviji među njima su presovane senke za oči. Znam da su mnogi koji su do sada poručivali od njih, a sa područja Balkana su, imali problema oko svojih porudžbina koje su često nestajale ili bile pogrešno spakovane. Ja nisam imala ni jedno loše iskustvo do sada pa ne mogu da pričam o tome, ali verujem da su iskustva različita. 

Colourpop is famous for their single eye shadows that have wet texture and are packed in big white pots. 
Also their lip products are so good and cheep that they are all over the internet. 
This year company has made new eye shadows, pressed ones,  that are not as big as original ones and look muck like Makeup geek single eye shadows. 

Brend Colourpop je poznat po svojim senkama za oči koje su jedinstvene teksture i mekane i gotovo vlažne na dodir, a dolaze u prepoznatljivom belom pakovanju koje je dosta veliko. Poznati su i po svojim proizvodima za usne, karminima, koji su jako povoljni, a mogu da potvrdim da su odličnog kvaliteta, a posebno mi se sviđa njihova formula satenskih karmina.
Kada je brend slavio svoj rođendan i imao besplatntu poštarinu nisam odolela i morala sam da poručim njihove senke. Uzela sam 4 i sa njima malu praznu namagnetisanu paletu i uz to dobila i poklon - mini satenski karmin.


I couldn't resist so when company had free worldwide shipping I ordered 4 of them to try. Also with that purchase I took new magnetic palette and got one mini size liquid lipstick in satin finish. 
Today I'll bring you my review of these eye shadows. 
All of them come in nice cardboard packaging that has silver starts on top. It really looks like packaging of Makeup geek eye shadows but with different pattern and one small touch that makes shadows stay in place and not break on the way. Inside cardboard box there is a small plastic cover where eye shadow is placed. On the back of every eye shadow you have it's name and number.

Danas vam pišem o ovim senkama. Mnogi su pisali o njima, a mene baš zanima kakve su u odnosu na Makeup geek senke koje mnogo volim. Senke dolaze upakovane slično kao Makeup geek, sa drugačijom štampom na kartonskom pakovanju, koje je belo sa srebrnim zvezdicama. Takođe senke su unutar kartonskog pakovanja zaštićene plastičnim delom, uvijačem, koji ih drži na mestu i čuva prilikom transporta. Na polađini senke je njen naziv i broj. Jedna senka košta 5$.


The shadows are satin, shimmery and matte ones. The 4 I ordered are 3 matte and one shimmery shadow. Colors are my cup of tea and they look nice and put together like small palette. 
4 colors I ordered are: let me explain, paper tiger, cut-outs, top notch.
All 4 you will see in this post.
Under the fingers they feel soft but powdery. They have solid pigmentation that variety from one shade to another. 
Shimmery shade is the most pigmented one (let me explain)but has a fall out when you use it with brush. Also it transfers good to eye lid. Color of this is a soft ivory-gold with a lot of finely mild sparkles. I really like this color. It's prefect brow bone color and looks good on inner par of eye. 

Next color is yellow toned, mustard like color. This is the least pigmented one. This type of color I like for crease and I use them when I want to make other colors soft and blend them out.  I did expect more as it comes to pigmentation but you can work with this shade.

Next shade is cut-out. It's pink toned and not a standard color that you would find in palettes, but I love warm tones, reds lie brick and those colors that have red in them. This one is more pink then I thought but proved to be nice on the eyes as a transition color for those looks with reds. This color has fool out more then let me explain.

4th color is the one with the most pigment and the one I use every day. Top notch is perfect deep red brick color I love. This color is perfect for every day but also for intense makeup look and looks for special occasions. I love how it blends and performs on the eyes.
On to pictures and swatches:

Senke možete naći u tri završnice - sjajne (sedefaste), satenske i mat senke. Od 4 koje sam naručila jedna je sjajna i tri su mat završnice. Boje koje sam naručila su baš onakve kakve volim, a trudila sam se da zajedno čine odličnu kombinaciju. Senke nose naziv:  let me explain, paper tiger, cut-outs, top notch.
Pod prstima senke su mekane i nekako brašnjave. Imaju solidnu pigmentaciju koja varira od boje do boje. Sjajna (sedefasta) senka ima najveću pigmentaciju - naziv joj je let me explain. Kada je nanosite četkicom imaćete dosta rasipanja, ali se senka odlično prenosi na kapke. Najlepša je za predeo ispod obrve i za unutrašnji ugao oka. Boja je krem sa primesama zlatne i vidi se da je u njoj fino mleven sjaj (šimer).

Druga senka je netipične boje senfa, koja ima najslabiju pigmentaciju od sve 4. Očekivala sam više od ove senke, ali pokazala se kao vrlo korisna kada želite da umekšate linije i prelaze među senkama i da sve ublendate lepo.

Sledeća senka je rozikasta i drugačija. Senka je fino pigmentovana, ali se mnogo više truni kada pokušate da je prenesete na četkicu. Senka je odlična za tople "makeup" kreacije sa crvenim tonovima, koje ja volim, tako da je koristim za prevoj kapka kako bih dobila prelivanje senki i umekšala linije crvenih i bakarnih tonova.

Poslednja senka koju opisujem, top notch, je najbolje pigmentovana od svih i ona koju najčešće korisitm. Ova senka je prava boja cigle koja je intenzivna. Odlična je za svakodnevni "makeup", ali i za kreative lukove, kao i za one koji su za posebne prilike.
A sada prelazimo na slike i na to kako senke izgledaju na kože:

 

All the shades blend perfectly and last on the eyes for 8 to 10 hours with eye shadow base. I do like how they apply and act on the eyes, but if I compare them to my makeup geek shadows these ones are not so pigmented and not so creamy and soft.
Palette that I bought with them is beautiful and useful that I regret not buying more. Only fault on the palette is white cover that gets easily dirty.

Overall impression on theses eye shadows is 7/8 from 10. Shadows that I choose could have better pigmentation and maybe it's just these ones. I will try more of them to create complete impression of them. If you have tried Colourpop pressed eye shadows write me your experience. 
Till next time and new post...
Buy!
Dunja!!! 

Sve nijanse se odlično stapaju i na kapcima traju od 8 do 10 sati. Ja sam ih uvek nanosila sa bazom. Sviđa mi se kako se nanose na oči i ponašaju na njima, ali kada ih pigmentacija i trajnos u pitanju Makeup geek senke mi se više sviđaju. 
Što se tiče prazne palete, ona je prelepa i odlična za organizovanje senki. Jedina mana joj je što joj je gornji deo beo i što se lako prlja, ali žalim što nisam kupila više od jedne, jer su vrlo korisne.

Ukupan utisak o ovim senkama je 7/8 od 10. Senke koje sam izabrala mogle su imati bolju pigmentaciju, ali moguće je i da je to slučaj samo sa ovima. Probaću sigurno još njih kako bih sumirala i kompletirala utiske.
Jeste li ih vi već probali? Ako jeste podelite svoje utiske sa mnom u komentarima?

Do novog posta...
Pozdrav!
Dunja!!!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments