Products I use for all day matte looking skin!

By Beauty junkie - 21.5.17

In today's world you see flawless looking makeup all the time and on all the pictures on Instagram, FB etc. It is hard to achieve that kind of technique so you could apply makeup in manner that will give your skin flawless look. It  is not always about expensive products that you need to use, it is about finding products that suit your skin type and that combine one to another in a good way.
In today's post I will show you products that I use to achieve fresh and beautifully looking skin that  is matte during a long time (around 10 hours)

U današnje vreme kada smo okruženi mnoštvom slika na kojima je svakodnevno prikazana besprekorna šminka, svi želimo da izgledamo tako, da prekrijemo svoje nedostatke i svom licu damo besprekoran izgled. Šminka nam u tome mnogo pomaže i omogućava da se osećamo sigurno. Ipak imajte na umu da su često fotografije koje viđate prošle mnoge filtere i fotošop, ali lepa i dugotrajna šminka je svakako moguća, a ja vam danas donosim spisak proizvoda koje koristim kada želim da moja šminka izgleda besprekorno i da traje dugo.



My skin is oily with oily eye lids and I pay a lot of attention to it. Good skin care is a must when you want your makeup  to look good and lasts all day. That's why it is important to start your makeup routine with good skin care and always use moisturizer. That is the firs step in preparing your skin for makeup. After that all the steps improve how your skin looks and feels.

After skin care firs thing that you will apply to your face is primer. If you have oily skin primer is a must. It make barrier between your skin and products you will use, but also helps to apply rest of your makeup fast and even. 
Primer I use for special occasions but also for everyday makeup is OFRA silicone primer that is the best in making my skin looks matte in more then 10 hours. This primer has good ingredients and and help makeup to stay in place for a long time. Also it will hydrate you skin so it won't make too much sebum.

Moja koža je masna sa masnim kapcima i zahteva dosta nege. Upravo je pravilna nega neophodna za savršenu aplikaciju šminke. Ako imate masnu kožu obavezna je krema za lice koja će hidrirati kožu pre nanošenja šminke.
Hidratacija kože funkcioniše tako što pomaže da koža bude vlažna u dubljim sojevima, jer inače ako nema vlage, koja daje i elastičnost koži i zdrav izgled, dolazi do povećanog lučenja sebuma i zato je koža masna. Kada pravilno negujete masnu koža ona biva pravilno nahranjena i manje se masti.

Upravo zbog toga dobra nega kože i dobra krema za masnu kožu su neophodne. Nakon toga sledi prvi korak u aplikaciji šminke, a to je prajmer. Za masnu kožu pogodni su matirajući prajmeri i oni koji umanjuju pore. Moj omiljeni prajmer je OFRA silikonski prajmer. Ovo je prajmer koji ima odlične sastojke i koji takođe pomaže da koža bude nahranjena kako ne bi došlo do lučenja sebuma. Uz ovaj prajmer sigurna sam bar 10 sati, i moja koža tokom tog perioda izgleda mat i zdravo.

You need to make sure that primer sinks to your skin. After that comes application of foundation.
In this sea of drugstore and high end foundation there is a lot to choose from. I love how Revlon Colorstay looks on my skin and how it makes my skin fresh looking , not to matte, not to flat.
I have tree shades of this foundation. When I am tan I use 340, other times 250, but I also have 150 that is palest one to mix with other two so I could have my mach foundation thru whole year.
This foundation will stay put for hours and with OFRA primer you are good to go and be sure that your makeup will be in place.

Neophodno je da koža upije prajmer i nakon par minuta možete naneti tečni puder na kožu. U moru pudera iz drogerija i kvalitetnijih i skupljlih pudera teško je izabrati onaj koji će vam potpuno odgovarati. Za mene, trenutno, najbolji je Revlon Colorstay puder za masnu kožu. Imam čak 3 ova pudera koji su različitih nijansi i koristim ih u različito godišnje doba u zavisnosti od toga koliko je tamna ili ne moja koža. Nijanse koje imam su 340, 250 i 150. Nijansa 150 je najsvetlija i odlična je jer mogu da je mešam sa drugim nijasnama i tako mi ovaj puder odgovara tokom cele godine.
U kombinaciji sa OFRA prajmerom sigurna sam da će moja šminka biti na mestu ceo dan. Ovaj puder se ne pomera sa lica, ne bledi. Ostaje jako dugo na koži i ne daje potpuno mat završnicu, već koža sa njim izgleda zdravo i prirodno, a ujedno on prekriva sve nepravilnosti.


One more foundation I use with this one when I need extra coverage is Artdeco liquid camouflage full cover foundation. This is for real full coverage in foundation. Just a small amount will cover every pore and blemish on your skin. It is long wear but it doesn't matte skin, so I do not use it all over my face. When it is use on smaler area of the face works great and skin look immaculately.

Još jedan puder koji koristim sa Revlonovim je Artdeco full cover liquid camouflage puder. Ovo je puder koji ima neverovatnu moć prekrivanja, i mala količina je dovoljna da prekrije apsolutno sve, kažu da može da prekrije i neke tetovaže :).
Ovaj puder traje na licu ceo dan, ali ne matira kožu pa ga nikada ne nanosim na celo lice. Kada se nanese na deo lica u kombinaciji sa drugim puderom izgleda savršeno i koži daje besprekoran izgled.

With foundation goes concealer. I usually use drugstore one from Catrice cosmetics -liquid camouflage in shade 20 light beige. 
This concealer is full coverage and gives your eye brighter look. Also this one is not so good for dry under eye area it is best for oily skin because on dry skin in could show all the little lines that could be found under eyes.
Best application for foundation and concealer after primer is with the sponge because it won't move primer around.

Uz puder ide i korektor posebno za područje ispod očiju i isticanje najviših delova lica, kao što su nos, čelo i brada. Ja nikako da se odvojim od Catrice cosmetics liquid camouflage korektora u nijansi 20 ligh beige. Ovo je korektor koji ima potpunu moć prekrivanja, koji se odlično stapa sa kožom i traje ceo dan. Ovo je ujedno korektor koji baš i ne odgovoara osobama sa suvim predelom ispod očiju, jer može da se uvuče u tanke linijice koje se nalaze ispod njih. Ipak, kada je masna koža u pitanju, savršen je. 

Korektor i tečni puder je najbolje naneti sunđerom, jer sa četkom može doći do pomeranja prajmera koji je prvi nanet na kožu, što će narušiti celokupan izgled šminke, jer prajmer služi kao belo platno na koje se nanosi boja.

On top of foundation and concealer goes setting powder- I do not use transparent ones or white ones but I use Rimmel stay matte in shade 03 peach glow that will matte your whole face but will not make white cast on pictures like some others do.

After compact powder like this one setting spray is a must. I love UD ones and Artdeco. UD is around 30 euros and Artdeco is a little bit cheaper around 18 euros. Artdeco is also good as a primer and sometimes I use it to bring moisture to face makeup after foundation and concealer application and before setting powder. UD All Nighter and De-slik setting sprays I use just at the end of whole process and they melt makeup one to another and give my face a flawless look.

Sledeći korek je nanošenje kompaktnog pudera. Moj verni pratilac na ovom polju je Rimmel stay matte puder. Koristim ga u nijansi 03 peach glow. Ne volim toliko transparentne pudere i one koji su bele boje, jer znaju da ostave beli trag na licu, koji se posebno vidi na slikama. Sa ovim puderom sigurna sam da će mi koža biti matirana dugo i uvek ga nosim sa sobom za doterivanje kože ako je potrebno.

Došli smo i do poslednjeg koraka u šminkanju. To je obavezni deo za one posebne prilike, ali nije neophodan za svakodnevno šminkanje - u pitanju je nanošenje seting spreja. 
Ja naizmenično koristim UD i Artdeco sprejeve. UD je skupljli, i kosta 3500din, dok je Artdeco malo jefitniji i cena mu je oko 2000 din.
Artdeco sprej može biti i prajmer i zaista je odličan na tom polju, posebno kod osoba sa suvom kožom. Sa njim šminka traje ceo dan, i besprekorna je.
UD sprejevi su među najboljima na tržištu i cena opravdava ono što rade. Za UD ih pravi kompanija Skandinavia, koja je sprecijalizovana samo za sprejeve, bilo da su za setovanje šminke ili su prajmeri. Sa UD All nighter ili De-slik seting sprejem sigurni ste da vam šminka neće nikuda pobeći i da če trajti koliko god je potrebno. Uz to ova dva spreja doprinose mat izgledu kože.  


With combination of these product that are high end and drugstore ones I get 10 hours matte looking skin that I feel comfortable with.
If you have oily skin and struggle with makeup I recommend to try these products and see how they will transform your skin and make it look flawless, healthy and natural looking.

That's all for this post. Did you like it? Write me in the comments.
Till next time...
Buy!
Dunja!!!

Kombinacijom ovih proizvoda moja koža izgleda besprekorno, sveže i prirodno barem 10 sati. 
Ako imate masnu kožu i borite se da vam šminka na licu traje ceo dan, ovo je moja preporuka. Kod šminkanja sve je individualno, pa tako možda neki od ovih proizvoda neće odgovarati baš vama. 

Ako vam se svideo post i ako imate svoje favorite za mat izgled kože podelite ih sa mnom u komentarima, značilo bi mi mnogo. 
Do novog čitanja...
Pozdrav!
Dunja!!!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Анониман25. мај 2017. 20:19

    Ooooodlican izbor pudera. Fantasticna ti je recenzija. Ne dopadami se Rimmel stay matte jer po sastavu je izuzetno komedogen a i zapusava pore svakako.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar. Narucila sam bila sa Beauty bay-a onaj RCMA no color puder, ali su izgubili posijlku ovi nasi pa moram opet da porucim, da vidim da li je zaista toliko dobar. SVakako tesko mi je da nadjem kompaktni puder koji ce mi odgovarati.

      Избриши