Carli Bybel 21 color eyeshadow & highlighter palette - review!!!

By Beauty junkie - 28.5.17

This is probably one of the most expected orders I had for a long time.
This palette stole my heart first time I saw it. It looked so beautiful. I got my hands of it last week and I have been using it since first day it arrived. 
Today I'll write about my impressions about BH cosmetics and Carli Bybel palette... 

Ovo je sigurno porudžbina koja je nestrpljivo iščekivana. Paleta koju vam danas predstavljam mi je ukrala srce već na prvi pogled. Izgledala je prelepo i morala sam da  je poručim. U moje ruke je stigla prošle nedellje i od tada je koristim svakodnevno. Danas vam pišem o njoj - BH cosmetics i Carli Bybel paleti senki i hajlajtera.

I order a lot from BH and I'll probably bother you with pictures of this palette and all the things I've order from their site. I like that they have cruelty free products and really good products at reasonable price. 
This palette is a deluxe 21 eye shadow and highlighter palette that is made in collaboration with Youtuber Carli Bybel. This is second palette they've made and comparing to the first one this is the new and improve one with more products in it. 

Veoma volim da kupujem sa sajta BH cosmetics. Iako im je poštarina skočila u odnosu na prošlu godinu ponude koje se svake nedelje javljaju na ovom sajtu su neverovatne i omogućavaju da kupite sve njihove proizvode po super cenama. 
Ova paleta je druga koju su napravili u saradnji sa Carli, poznatom jutjuberkom, i predstavlja noviju i unapređenu verziju prvobitne palete. 
Koliko je iščekivana ova paleta najbolje govori činjenica da sajt BH cosmeticsa nije moga da izdrži protok koji je bio na dan lasniranja palete, pa je potpuno pao.
Njihovi proizvodi su kvalitetni i povoljni, a uz to nisu testirani na životinjama, što je jako bitno za sve nas koji kupujemo šminku, pišemu i razmišljamo o njoj.

Palette is highly expected and whole BH site crashed first day it launched. Palette costs just 19.5$ and it is perfect in the way how it is organized and how much thoughts are put in it. 
You can choose between 15 eye shadows and 6 highlighters. They are put together in marble/cushion looking big palette that is made from cardboard and has magnetic cover. 
It comes in sleeve that has the same look as the palette itself. Top of the palette is like cushion with buttons in it. It has rose gold lettering and all the information on the back of it. Sleeve has on it's back side picture of eye shadows and highlighters.
Inside of the palette is marble looking and it has a big mirror that has quote in the bottom - Aspire to inspire.

Paleta košta svega 19,5$ za 15 senki i 6 hajlajtera. 
Sve je upakovano u paletu koja spolja podseća na jastuk, a unutra je dizajn mermera. Vidi se da je paleta dobro osmišljenja i da se razmišljalo o dosta stvari prilikom njenog kreiranja.
Paleta ima uvijač koji je istog dizajna kao poklopac same palete. Na poleđini uvijača je i slika kako paleta izgleda iznutra i koje su boje pojedinanih senki i hajlajtera. Slova koja su utisnuta su boje roza zlata. Paleta je napravljena od kartona sa magnetskim zatvaranjem i sa velikim ogledalom na poklopcu ispod kog je citat - Aspire to inspire.
Sam dizajn palete je zaista prelep, a u nastavku posta saznajte i kakvi su proizvodi unutra.


Palette is optical divided in two parts. Firs you have 15 eye shadows placed in three rows. Every row has it own color scheme. The shades are mostly worm toned but middle row has a cool tone purple as a base color. 
In every row you have matte and shimmery shades. 
First row has orange as a base color so every shade has it. The most interesting and eye catching color is for sure 4th one that has beautiful rich rose and orange vibe to it. This shade is shimmery and has mix of rose, pink and orange sparkles in it.

Second row has cool toned purple as a base for every color. This is row I just love. All the colors are perfect on the eyes and do not look like you have bruise. You have tree matte colors in this row.

Third row is brown toned one. I must say that some of the shades here are the most pigmented ones in this palette. First color in this row is not so pigmented but rest of them are perfect.
Second eye shadow is the perfect gold color, so pigmented an nice.
But wait for swatches where you will see all the colors and I will explain some of the colors.

6 highlighters are divided in two segments. New highlighters are the bigger highlighter on the right side and first two in the bottom row.

Paleta je optički podeljena u dva segmenta. U gornjem delu su senke za oči, dok su u donjem hajlajteri.
Senke su podeljene u tri reda i svaki od njih ima jednu osnovnu boju koja se može pronaći u svih 5 senki iz istog reda. Iako paletom preovlađuju topli tonovi, drugi red senki kao osnovnu boju ima ljubičastu boju hladnog podtona.
U svakom redu nalaze se mat i sjajne senke.

Prvi red kao osnovnu boju ima narandžastu, koja se nalazi u svuh 5 senki. Najupečatljivija nijasna je svakako četvrta, koja je mešavina pink roza boje i narandžaste. Ovo je ujedno jedna od onih boja koje mame i koje su posebne.

Drugi red je hadnog tona i ovdesu čak 3 mat nijanse. Ljubičasta je osnova svih boja, a sam izbor nijansi je dobar, jer na očima ne izgledaju modro, kao da se dobili batine, već imaju ljubičast ton koji se provlači i suptilan je.

Treći red nosi tipično tople nijnase. Prva senke u redu je standardna mat beičasto-krem nijansa, koja služi kao osnova na koju se nadograđuju sve druge boje. Druga nijansa je prelepa zlatna, sjajna bboja, koja je najjača po pigmentu od svih u paleti.

6 hajlajtera je takođe podeljeni u dva reda u koima su dva hajlajtera pravouglog oblika i 4 četvrtastog oblika sa utisnutim ornamentom. Neki hajlajteri su stari (kao poslednja dva u donjem redu i veći hajlajter sa leve strane), ostali hajlajteri su novi.


Here are all the swatches.
I must say that pigmentation of shimmery shades is unbelievable. They are so soft and so nice to work with them. It is best to apply them with fingers but brush will do a good job also.
Matte shades are easy to blend and they have nice pigmentation that is not to much so they can build up pretty good.

I really think that this palette is so,so good. I just love it and can't take my eyes and hands off it.
In every row you have crease color, base color, over the lid color but also you have deeper one that can be used in outer par of the eye or all over the lid. Also you have those shades that can be used like one color full makeup look. Those shades are the best when you are on the go and don't have time for makeup. One of shades that can be one shade makeup look is 4th one in the second row, but also 4th one in the third row.
Also I like that the deepest shades are not to pigmented and not to dark so they can blend perfectly and you do not need to fear that you will put to much.

Evo i kako senke izgledaju na koži. Svi "svočevi" su pravljeni bez baze za senku u jednom potezu.
Pigmentacija senki, posebno sjajnih je savršena. Mate senke su mekane i lako se stapaju i misllim da cela paeta ima ujednačen kvalitet. Ujedno mat senke, posebno tamnije nisu mnogo jake, što pomaže da se lako sjedine sa drugim senkama i ne morate da brinete da ste preterali.
Sjajne senke se najbolje nanose prstim, ali i sa četkicom imaju veliki intenzitet, koji se vidi na očima.

Zaista mislim da je ova paleta odlična. Za novac koji potrošite, čak i sa poštarinom dobijate mnogo. Sve senke su pigmentovane, lake za nanošenje, a boje su odlične za sakodnevno korišćenje, ali i za one posebne prilike. 
Sve funkcionišu zajedno kao celina i u paleti su i one senke koje mogu same da budu kompletan "makeup look", kada ste u žurbi i nemate vremena za šminkanje.
Takođe, ovo je paleta koja svuda može da putuje sa vama, ako je dobro upakujete.


first row / prvi red
second row / drugi red
third row / treći red
Highlighters are the best part of this palette. They blend so nice and have excellent pigmentation. They are well thought so they suit to all skin types. Also some of them are quite unique, like second one that has purple and blue tone to it. Also the last one is nice to use as a eye shadow is you are not deep skin girl or boy.

Hajajteri su najbolji deo ove palete. Jako lako se nanose na lice i u jednom potezu stvaraju sjaj koji ćete primetiti. Odgovaraju različitim nijansama tena i mogu se nanositi kao senke, ako su vam za lice tamni.
Neki hajlajteri imaju zaista posebnu boju, poput drugog hajlajtera u poslednjem redu, koji je roza sa primesama ljubičastog i plavog.


That is all for this post...
On Instagram I will put all the looks I created with this palette during next week so follow me if you want to see them.
Write me in the comments your thoughts about this palette and this post.

Buy!
Dunja!!!

Toliko u ovom postu. Naredne nedelje videćete na mom Instagramu slike svih načina šminaknja koji su mogući sa ovom paletom, zato me zapratite.
Pišite mi u komentarima kako vam se sviđa ovaj post.
Do novog čitanja...

Pozdrav!
Dunja!!!

  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. Divna paleta...meni je stigla isto nedavno ali nažalost 4 pana su bila potpuno uništena, doslovno smrvljena kao prah...popravila sam je s alkoholom i isto dobro radi...sad čekam novu da je mogu poslikati i napisati svoju recenziju...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divna je stvarno. Super je sto hoce da posalju novu ako je dosla polomljena, a vidim da nisi jedina kojoj se to desilo.Verujem da ces uzivati u njoj i sa ovom malo ostecenom, ali i sa novom.

      Избриши
  2. Pozdrav, takodje sam prijatno iznenadjena BH cosmeticsom i njihovim paletama...doduse, nemam ovu konkretno, iako planiram da je nabavim...senke mekane, lake za nanosenje i blendanje, shimeri intenzivni...i stigle su mi pre nego porudzbine iz Engleske a porucila sam ih kasnije...super post:)
    Www.noosyfamilyhouse.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlicne su senke i hajlajteri, a i cetkice. Non stop me mame da kupujem. Hvala za komentar.

      Избриши