MAC pro longwear paint pot in soft ochre!

By Beauty junkie - 17.5.17

When it comes to makeup one of the most trusted brands is definitely MAC cosmetics. There is so much in their range of products so you need to learn a lot before you decide what to bay. If you just want few of their product that will make your makeup looking good then you should try their 
pro longwear pain pot in soft ochre.

Kada govorimo o poznatim kozmetičkim kućama kojima se veruje i koje su odraz kvaliteta sigurno je MAC cosmetic najpopularnij. U njihovom asortimanu je veliki broj proizvoda, a stalno izbacuju ograničene kolekcije koje često potpisuju poznata imena. Ako ste početnik u šminkanju količina proizvoda može da vas prepadne i da ne znate odakle da počnete. I ja sam se tako osećala. Danas vam predstavljam proizvod koji je jedan od najpopularnijih i koji spada u "must have" proizvode MAC cosmeticsa. U pitanju je njihov korektor/krem senka pro longwear paint pot koji se najčešće pominje kao najbolja baza za senek. 


This is a concealer/cream shadow that is usually used as an eyeshadow primer. It is one of the best selling products in general. If you watch any youtube videos about makeup looks this will be one of the products it is used. 
Paint pot comes is a nice glass jar that has a familiar MAC logo and the black cap on it. It comes in black cardboard box standard MAC design. Paint pots can be found in multiple colors and two of them that are mostly used as an eyeshadow primer are soft ochre and painterly. First one is yellow tones and the other has a pinky tone to it. I decided to buy soft ochre due to my place of living because on Balkans people have yellow toned skin. The product has 5g and costs around 20 euros.

U osnovi ovo je korektor/krem senka koji može da se koristi za predeo ispod očiju, ali ga uglavnom svi pominju kao bazu za senku. Paint pot dolazi u različitim bojama, i pored nijanse Soft ochre popularna je i nijansa Painterly koja ima rozikasti ton, za razliku od ove nijanse koja je žutog tona.
Proizvod dolazi upakovan u crnu, klasičnu kutiju, koja ima prepoznatljivi MAC logo, i celokupno pakovanje odgovara MACovom standardnom pakovanja i izgledu. Sam korektor je u staklenoj teglici sa crnim poklopcem na odvrtanje. Proizvod ima 5g i košta oko 20 evra.




The product is super thick and hard in the jar but it applies perfectly. It is best to apply with your fingers so that the heat of the body can melt product and then it will be creamy and soft. The product has color to it so it will even tone of your eyelids and cover lines if you have them.
I used this as an eyeshadow base for 4 days now and I use it with some eyeshadows I know are not sticking to my eyes and with some favorite ones. I use it also with base color on top of it, like some matte vanilla shades or translucent powder.
During this time I learn that for long wear of your eyeshadows you need to put base color over pain pot. It sets the concealer and it makes another shade blend so good. This first impression I had with this paint pot was that shadow apply much easier on top of it. Also, colors of eyeshadows are more vibrant and they do stay a long time on your eyelids bu shadow that are problematic and do not stick to my eyelids didn't stay on even with this product.
I must say that my Artdeco eyeshadow base does the same job when it comes to longevity but MAC pain pot does a great job in showing the true color of eyeshadows.
I do like that MAC paint pot has a color to it, and it is so easy to apply. But if you don't want to spend 20 euros on it you can buy Artdeco one for half of the price.

Sam proizvod je jako tvrd u teglici i gust, pa ga je najbolje nanositi prstima, jer će toplota tela da ga omekša. Tada postaje mekan i kremast i jako lako se nanosi. U sebi sadrži boju, jer je korektor, pa će ujednačiti boju kapka i prekriti sve linije ili kapilare koje možete imati.
Koristim ga kao bazu za senke 4 dana i probala sam ga sa senkama za koje znam da ne stoje dugo na očima i sa nekim svojim favoritima. Takođe probala sam da ga setujem senkom neke krem boje ili kompaktnim puderom. Pokazalo se da je potrebno setovati pain pot, jer tada se senke lakše nanose i duže traju na očima. Jako mala količina je potrebna da biste prekrili kapke i ovaj proizvod omogućava da se senke savršeno nanesu i sjedine na kapcima. Prvi utisak koji sam o proizvodu imala je baš taj, da se senke savršeno stapaju (blendaju) i da dobiju na intenzitetu. 
Kada se ova baza setuje još je jednostavnije naneti senke i postići savršen "makeup look".
Kada je dugotrajnost senki u pitanju MAC pain pot odradi isti posao kao moja omiljena Artdeco baza za senke. Svakako paint pot omogući veći intenzitet senki i lakšu aplikaciju, kao i prekrivanje kapka i ujednačenu boju kao osnovu koja se nadograđuje.
Ako ne želite da potrošite 20 evra na ovaj proizvod onda ćete dugotrajnost senki postići i Artdeco bazom, koja košta upola manje. 


I am happy with this purchase and I will see if the product stays the same texture as now or will it dry out. Hope that it will stay the same. I really, really like it and I can't wait to try how it will look with cut crease or others makeup techniques.
Do you have experience with MAC pain pot? Write to me about it in comments and follow me on Instagram and FB.
Till next time bye!
Dunja!!!

Ja sam jako zadovoljna svojom kupovinom. Ima nešto u tome što je ovo MAC proizvod i toliko popularan, i uz to je reč o kompaniji koja poseduje kvalitet i koja je cenjena. Svakako ću videti hoće li proizvod ostati isti nakon nekog vremena i neće se osušiti, ali sada je oličan i potpuno sam navučena i želim da vidim kako će se pokazati kod kreiranja "cut crease" i drugih komplikovanijih tehnika šminkanja.
Imate li vi svoj Paint pot? Koji su vaši utisci?
Pišite mi ih u komentarima. Zapratite me i na Instagramu i FB i pratite šta radim svakog dana i koje vam proizvode preporučujem.

Do novog čitanja Pozdrav!
Dunja

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Vec odavno zelim da probam ovu bazu, ali nikako da dodje na red. Trenutno koristim urban decay i jako sam zadovoljna :) Odlican post i slike su divne ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala za komentar. I ja sam se dvoumila izmedju te dve baze, ali UD nisam videla cenu koja je, pa sam se odlucila za MAC. Sigurno cu nekad i UD probati.

      Избриши