ARTDECO 3 in 1 setting spray!

By Beauty junkie - 7.5.17

Setting sprays are important part of makeup routine when it comes to special occasions and important days. You can find expensive ones and ones that are from drugstore range. Today I will talk about 3in1 Artdeco setting spray that can be used like setting spray but also as a primer and during the days as a refreshing for your skin. Artdeco is drugstore range brand but has a lot of quality products that are better then some high end ones and when it comes to prices it is similar to The Balm Cosmetics.

Proizvodi za setovanje tj. fiksiranje šminke su neophodni ako želite da vam šminka na licu i očima traje ceo dan. Možete pronaći sprejeve koji su različitih cena i od različitih brendova, kako onih skupljih, tako i od pristupačnih brendova, drogerijskog ranga. Danas vam donosim post o 3u1 Artdeco spreju za fiksiranje šminke koji spada u drogerijski brend, a koji po kvalitetu svojih proizvoda može da se poredi sa MAC-om i mnogim drugima. Njihove cene nisu najjeftinije, ali su proizvodi visokog kvaliteta i cenom su najbliži brendu The Balm cosmetics, a kod nas se mogu kupiti u Jasmin parfimerijama.


This spray comes in clear plastic bottle with black cap and it has simple design that I do like. Clear bottle is nice to see how much product you have used.
As all the others setting sprays this one also promise a long wear of makeup. This spray also can be use as a base before makeup application. They say that also can be used as a refreshing spray but I believe that you shouldn't use any spray for touch ups.

Artdeco fiksirajući sprej je 3u1 sprej koji može da posluži kao baza za šminku, kao fiksirajući sprej i kao sprej za osveženje, tj. kao sprej koji ćete tokom dana koristiti da popravite i osvežite svoju šminku. Ja lično sprejeve ne koristim preko dana za popravljanje šminke, jer mislim da više mogu da odmognu nego pomognu u trajanju šminke i ukupnom izgledu iste. 
Sprej dolazi u plastičnoj, providnoj boci sa pumpicom crne boje. Pakovanje je jednostavno i efikasno, jer vidite koliko proizvoda je ostalo u boci i koliko ste ga potrošili. Cena mu je oko 2100 din, ali trenutno je na sniženju i možete ga kupiti za 1200din. U pakovanju dobijate 100ml proizvoda. 


With all setting sprays pump is the most important part of ti. It needs to have nice nozzle that will spread product on you face evenly without wet feel to it. Not all the setting sprays have nice nozzle and they do not spray properly. Spray shouldn't leave drops of product on your face because it could ruin your make up. 
When it is used as a primer this spray should be pressed into the skin with sponge.

Kada kupujete ovakve proizvod jako je bitno kako će se pokazati na koži, ali i kakvu pumpicu imaju. To je deo od kog najviše zavisi kakav će celokupni izgled šminke biti. Sprej mora da izlazi kao kiša finih, sitnih kapljica koje će se brzo stopiti sa šminkom i brzo osušiti na licu. Ako su kapljice prevelike mogu da ostave tragove na koži tako da šminka ne izgleda jednako.
Kada se koristi kao baza za šminkanje sprej se nakon nanošenja na lice mora utapkati u kožu, najbolje nekim sunđerom za šminku.


I tested this spray for almost a month and I can say that this stuff works as a primer and as a makeup setting spray.
I used it few times as a primer and it is good for those with normal or dry skin. It gives hydration to the skin and makeup applies nice on top of it. Talking to others who also used this spray as a primer I got image that this is really good primer spray and that people with dry and dehydrated skin love it.

As a setting spray I had to use it more to figure out if it works. Every time I use it I got different finish and effect on my skin but when I went to a wedding party I got real feel how it shows on skin, does it makes your makeup melt or stay in place.
Setting spray made my makeup lasts for 12 hours and it didn't move around. Product doesn't matte your skin but it will not look oily and to shiny.
So this product is for sure one of the best in drugstore range. It is around 20$ but i bought it for 10$ on sale. It is not cheep and affordable, but you get 100 ml of product.

Testirala sam ovaj proizvod skoro mesec dana i mogu reći da zaista može da se koristi i kao prajmer i kao sprej za fiksiranje šminke.
Nekoliko puta sam ga koristila kao prajmer i zaista pruža koži hidrataciju i šminka se na njega lepo nanosi. Preporučila bih ga pre osobama sa normalnom i suvom kožom kao prajmer, jer za moju masnu kou nije najbolje rešenje, bolji su silikonski prajmeri i matirajući prajmeri. Od ljudi koji su takođe probali ovaj proizvod dobila sam informaciju da je zaista dobra za osobe za suvom i dehidriranom kožom i da je njima čak bolji kao prajmer nego sprej za fiksiranje.

Što se tiče moje masne kože i kako je delovao kao sprej za fiksiranje moram reći da sam ga testirala duže, jer nisam bila sigurna da li išta radi mojoj koži, i svaki put bi se pokazao drugačije. Ipak, nakon odlaska na jednu svadbu mogu reći da sam videla njegov učinak na koži i da li fiksira šminku i produžava njeno trajanje ili ne.
Sprej je uspeo da fiksira moju šminku i na mom licu i očima je izdržala 12 sati, a da se ništa nije pomerilo. Proizvod ne matira kožu i tokom dana se jesam prosijala, ali ništa strašno i drastično, sve sam rešila jednim korišćenjem pudera u kamenu. 
Napominjem da ja uvek nosim bazu za lice i za kapke, jer mi je koža jako masna i senke za oči bez toga ne izdrže ni 2-3 sata. 
Sprej ima fini raspršivač i lako i lepo se upija na koži i sjedinjuje sve slojeve šminke što je jako bitno kako nebiste imali utikas puderastog lica i prejake šminke koja je više nego primetna. 
Po meni ovo je sigurno najbolji sprej u drogerijskom rangu proizvoda, a to što ima više funkcija je dodatni plus. Ako ste u prilici obavezno ga probajte, posebno sada kada je na sniženju od 40%. (ispod je i sastav proizvoda)

Ingredients: AQUA (WATER), BUTYLENE GLYCOL, ALCOHOL DENAT., PEG-7 GLYCERYL COCOATE, POLYESTER-5, PHENOXYETHANOL, PPG-26-BUTETH-26, HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) FLOWER WATER, GLYCERIN, SODIUM BENZOATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, ALLANTOIN, PANTHENOL, CITRIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER, LINALOOL, HYDROXYCITRONELLAL, BENZYL ALCOHOL, SOLANUM LYCOPERSICUM (TOMATO) LEAF CELL CULTURE EXTRACT, LIMONENE, SODIUM ACETATE, CITRONELLOL, POTASSIUM SORBATE, DEHYDROACETIC ACID, GERANIOL, CITRAL, TOCOPHEROL, BHT

That is all for this post. Hope you like it. Write me in the comments if you have tried this product and if it did work for you.
Till next time...

Buy!
Dunja!!!

Toliko u ovom postu. Nadam se da sam vam dočarala i dobro predstavila ovaj sprej. Ukoliko ste ga već probali slobodno svoje utiske podelite sa mnom u komentarima.
Do novog čitanja...

Pozdrav!
Dunja!!!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments