Ulta beauty rose gold palette!

By Beauty junkie - 30.4.17

This is one product I got as a present form US. I use it almost one year and I didn't have time to write about it even thought I took pictures the same day when it came in my hands. Today I will change that.
This post will be about  Ulta beauty Rose gold palette. This is drugstore product that you can buy in Ulta shops in US. It is rose and purple toned eye palette that has two rows of shadows.

Današnji post je o paleti senki koju sam dobila na poklon prošle godine. Koristim je od tada i mada posežem za njom često nikako nisam stigla da napišem post u kojem vam je predstavljam. Danas tu činjenicu menjamo. 
Predstavljam vam Ulta Beauty Rose gold paletu senki, koja može da se nabavi u Amrici u Ulta prodavnicama. Paleta sadži roza i ljubičaste tonove koji su smešteni u dva reda senki sa dva tipa završnice.




There is total of 12 shades - 6 shimmers and 6 metes and they do remind of Lorac pro pallets when it comes to layout.
Price-wise this palette is around 20$, and Lorac one is much more.
Palette comes wrapped in foil and inside you get cardboard palette without mirror and with nice brush that I still use.
Palette has rose, purple, brown and gray tones. All the shadows have name on them and palette is firm and nice for traveling if you take mirror on the side.

Paleta sadrži ukupno 12 senki koje su raspoređene u dva reda. U gornjem redu su samo sjajne nijanse, dok su u donjem redu sve mat senke. Ovakav koncept je sličan Lorac pro paletama za senke kod kojih su one raspoređene na isti način. Paleta košta oko 20$ u Americi.
Dolazi upakovana u plastičnu foliju, a sama paleta je kartonska bez ogledala, ali čvrsta i pogodna za putovanja. Unutar palete je i četkica za senke koja je solidno urađena i koju ja i danas povremeno koristim.
Nijanse u paleti su roza, ljubičaste, braon i sive i lepo se dopunjuju, tako d sa ovom paletom možete da kreirate kompletan makeup look.


When it comes to texture these shadows are powdery and soft. They do not fall out as much as you would expect. Shimmery sades should be more creamy and I do not use them as much, mostly I use matte ones. 
Matte shades are easy to blend and have nice pigmentation to them. They stay all day on the eyes and work with other eye shadows as well as with ones in palette. Shades I use the most are: Breathless, Dessert, Sweetheart, Orchid and Dahlia. With these shades you can create full makeup look and I will show you hove they work on the eyes after some picture of swathes.
Shades have been pictured on day light with no filter.
From all the shades I do not like this soft pink matte one, Bubbles, because it doesn't show on my skin as a pink and it is almost the same as the first matte shade Prosecco.
Breathless is perfect for crease transition color, and Dahlia doesn't show purple on the eyes but has special color that works well with pinks, browns, gray, black and vibrant purple. I do need to play more with shimmery shades, but I would like them to be more shiny and more pigmented, so it could be seen on the eyes.

Kada je tekstura senki u pitanju moram reći da se mat senke bolje ponašaju od sjajnih. Vrlo su puderaste, ali se ne krune mnogo, iako se to očekuje kod ovakvih senki. Sjajne senke nemaju dovoljno pigmenta i nekako se stope sa mojom bojom kapaka. Jako se lako nanose i traju ceo dan što im je dobra karakteristia.
Mat senke često koristim i odlično su se pokazale na mojim kapcima. Jako se lakao stapaju sa drugim senkama, kako onima iz palete, tako i od drugih proizvođača.
Najčešće koristim sledeće nijanse: Breathless, Dessert, Sweetheart, Orchid i Dahlia. Sa njima možete da kreirate potpuni makeup look, koji je prikladan i za dan i za veče.
Nakon slika svočeva na ruci pratite link da biste videli kako ih ja nosim na očima.
Od svih nijansi najmanje mi se sviđa nežno roze boja, Bubbles, koja se na mojoj koži ni malo ne razlikuje od prve mat nijanse koja ima naziv Prosecco i to je tipična mat kremkasta boja koja se nanosi ispod obrve ili na ceo kapak kao osnovna boja.
Brethless je savršene prelazna nijansa za kapak, a posebno mi se sviđa Dahlia, koja nije dovoljno ljubičasta, ali na kapcima daje neku posebnu boju koja može da se kombinuje i sa roza, i sa braon, sivom, crnom ili jarko ljubičastom.
Sa sjajnim nijansama moram još da se igram, jer ih ne koristim dovoljno, a mislim da bi mogle da posluže i da se nedostatak pigmentacije tj. sjaja na očima nadomesti.


Overall impression of this palette is good. It is palette that everyone can use for every day makeup. How these shadows look on the eyes you can see in this link KLIK! 

Ukupan utisak o ovoj paleti je dobar. Ovo je prava paleta za svakodnevno šminkanje, i pogodna i za početnike. Evo i kako senke izgledaju na očima - KLIK!

That is all for this post. If you liked it please comment and follow me on Instagram and FB links are on the right side of post.
Till next time...

Buy!
Dunja!!!

Toliko u ovom postu. Pišite mi u komentarima da li vam se sviđa.
Do novog čitanja...

Pozdrav!
Dunja !!!


  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Анониман1. мај 2017. 16:52

    Lepa paletica :) ima svasta lepog u Ulta radnjama, imaju dobru ponudu i akcije. Jedva cekam da ih nekom prilikom opet posetim i probam nesto bas njihovo.

    ОдговориИзбриши