Artdeco liquid camouflage foundation

By Beauty junkie - 21.4.17

I am not sure how many of you know about Artdeco products. They are underrated in blog and YT community and not many people talk about them. 
Artdeco products for me means quality products that work great on my skin, have a good price and are a little bit higher in price than other drugstore products.


The most famous product from Artdeco is their Camouflage concealer that can cover everything even tattoos. In Camouflage line Artdeco release new liquid full cover foundation. This foundation promises full coverage and lightweight on the face. It should last a a whole day with no heavy feel to it. In this post, I will write my impressions about this foundation.

Artdeco je brend koji nije dovoljno hvaljen kod nas i na društvenim mrežama. Ovaj nemački brend je dostupan u Jasmin parfimerijama i spada u drogerijske kompanije, ali su mu cene "jače", a proizvodi u skladu sa tim kvalitetniji i zaslužju vaše poverenje.


Veliki sam ljubitelj njihove baze za senku, a poznati su mi i drugi proizvodi. Verujem da je najhvaljeniji proizvod ove kompanjije njihov camouflage korektor, koji pokriva i tetovaže. Upravo u toj liniji proizvoda sa visokom moći prekrivanja pojavio se novitet u vidu tečnog pudera Liquid Camoufage Full Cover Foundation.
Kao što piše u samom nazivu proizvoda ovo je puder koji pruža potpuno prekrivanje i tečne strukture je. Moje utiske o proizvodu saznaćete u nastavku teksta.


The first impression that I have about this foundation is that it is really full Cover. It is liquid in form, like L'oreal infallible matte foundation but has a lot more coverage to it. It has even more coverage than Revlon Colorstay foundation.
It comes in silver box and silver tube. It has a bit less product in the tube, then regular foundation, 25 ml.
Foundation is water based but has slightly silicone feel to it.
I got mine in shade 22, but it comes in 6 shades.
On company site this is how they describe this foundation:
Ultra-light feeling on your skin combined with a high-coverage formula. The long-lasting Liquid Camouflage erases imperfections completely and gives your complexion an even, radiant appearance without looking cakey. With its Second-Skin-Formula consisting of argan oil, tiger grass extract, Panthenol, and lysin, the silky-smooth foundation fits you perfectly like a second skin and remains flexible to every muscle movement on your face. The ultra-fine opaque pigmentation of the foundations makes gives it a very high-coverage while remaining light and natural. The long-lasting foundations becomes smudge-proof after it dries. Simply perfect. 

Prvi utisak koji imam o ovom puder jeste da zaista ima potpunu moć prekrivanja. Puder je tečan po strukturi kao L'oreal infalible mat puder, ali ima mnogo veću moć prekrivanja u odnosu na njega, a bolje prekriva i od Revlon colorstay pudera. Dolazi u srebrnoj kutiji i srebnoj tubi koja je mekana i podseća na tube u kojima dolaze farbe za kosu. Puder ima 25 ml što je malo manje od standardnih drogerijskih pudera, ali vam i treba jako malo pudera da prekrijete celo lice.
Puder je na bazi vode, ali ima blago silikonski osećaj na koži. Moj puder je u nijansi 22, a pored toga postoji još 5 nijansi.
Cena pudera je 2399 din, a evo šta proizvođač kaže o njemu:

Puder za potpuno pokrivanje Liquid Camouflage lako se nanosi, neprovidan je ali izgleda prirodno, bez efekta maske. Zahvaljujući visokom procentu fino mlevenih pigmenata, nesavršenosti su pokrivene, ten je besprekoran a šminka nevidljiva na koži. Puder je elastičan posle sušenja, ne taloži se u sitnim borama i linijama, i zapravo deluje poput druge kože, prateći pokrete lica. 
Sve nesavršenosti na koži su optički uklonjene i ten izgleda ujednačeno. Ova kremasta formulacija takođe odlično pokriva tetovaže, može da se nanese u veoma tankom sloju i nežno se stapa sa kožom. Ujedno je hranljiva zbog sastojaka kao što su ulje argana, lisin, pantenol i ekstrakt gotu kole. Liquid Camouflage ne sadrži parabene, dugotrajna je i jednom kada se osuši, više se ne razmazuje.




I tried this foundation for several days and I must say that a lot of the claims company made are true.
Foundation is easy to blend and best result you get if you use beauty sponge. It drys fast on your face so you need to do it in parts because you can't put it all over your face and then blend it, it will stay put when it is dry. 
When it is dry it won't move around and it won't transfer to your clothes. I even slept with it during the day (note to everyone it sshouldn't be done, but for blog purpose I did ) and done work out. It didn't move and didn't transfer at all, water did nothing to it and it stayed untouched after work out.
This foundation doesn't leave matte finish to your skin, but it is good for healthy looking skin. My face didn't get super oily during the day, just in the forehead area and it got shiny after 4 hours, but not too much.

Testirala sam ovaj puder nekoliko dana, i moram reći da je dosta stvari koje se navode u njegovom opisu tačno. Puder je lak za nanošenje i lepo se stapa sa kožom. Jako je bitno da brzo radite sa njim i da ga na kožu nanosite u delovima, jer ako ga nanesete na kožu i odmah ne ublendate nećete moće da ga pomerite. Puder je tečan i najbolje ga je nanositi sunđerom - prvo u tačkama na deo llica, a zatim sunđerom razmazati. Puder se brzo suši i ne prenosi se na odeću, čak sam spavala sa njima i išla na trening kako bih proverila trajnost i ponašanje na koži. Puder je sve izdržao, nije se pomerio sa kože niti pobegao sa nje tokom treninga.
Iako puder nema mat završnicu moje lice se nije mnogo izmastilo. Najviše sjaja sam imala na čelu nakon 4 sata, ali ne previše.


This foundation looks like you have something on your face but it is not thick and you don't feel it on the face. I think that this foundation is the one you need for special occasions when you want full coverage on your face, that will stay put and won't move around.
It is best for people with normal to oily skin, but this foundation you can use for covering parts of your face that need more coverage. It doesn't stick to dry spots and enhance them. I use them on my clients and this foundation is so good for the extremely oily skin because you can tap it with your finger on top of any dry area.
I use it even on top of powder if I see that foundation moved on parts of the face, and on the nose if you have that area problematic it will be like a dream. Every time I need to touch up makeup on clients this is the foundation I reach for.
I like it so much even though it's not matte but I think that I could make it work with my trusty OFRA silicone primer.
Here's how it looks on skin.

Ovo je puder koji se na licu vidi, ali koji nema težak osećaj kada ga nanesete i koji je odličan za sve specijalne prilike kada želite da imate potpunu prekrivenost i dugotrajnu šminku na licu. 
Najbolji je za osobe sa normalnom ili masnom kožom, ali može da se koristi samo na delovima lica na kojima vam je prekrivanje neophodno. Puder se ne lepi za suve delove kože i ne naglašava ih. 
Puder je odličan za suve delove kože, kao što mogu biti obrazi ili nos - samo da nanesite tapkanjem na odeređeni deo lica i ublendajte sunđerom i izgledaće besprekorno. Koristim ga na klijentima stalno, na mladama i kad god neko ima problematičan deo na licu ' prekriva sve, a možete da ga nanesete i nakom pudera u kamenu ili prahu, jer se stopi sa svim i ne mrda, savršen je. 
Zaista mi se jako sviđa sve u vezi sa ovim proizvodom, a čekam da vidim i kako će se pokazati preko OFRA silikonskog prajmera koji me drži mat do 10 sati.
Evo i kako puder izgleda na koži.


That's all in this post. Hope you like it.
Write to me in the comments what have you tried from brand ARTDECO.
Till next time...

Bye!
Dunja!!!

To je sve u ovom postu. Nadam se da vam se sviđa post.
Pišite mi u komentarima koje proizvode ARTDECO brenda vi koristite i volite.
Do novog čitanja...

Pozdrav!
Dunja!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Super recenzija, razmišljam se da li da ga kupim, ali verovatno hoću <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sada su na sniženju, pa pogledaj, cena im je 1600din. Ja planiram da kupim jos jednu nijasnu jer je zaista odličan i trajan i uz njega ne treba korektor.

      Избриши