Omiljeno ove zime

By Beauty junkie - 20.2.16

Zima još nije prošla, ber ne kalendarski, ali ovi sunčanim danima, gotovo da nam oteraju zimu iz misli i domova, iako napolju nije pretoplo, sunce je dovoljan razlog da već mislimo o proleću i toplijem vremenu.
Ovih dana pokušavam da sumiram utiske i predstavim vam šta sam to posebno volela ove zime, tj. tokom ova dva-tri zimska meseca.

Počećemo naravno od šminke iliti, dekorativne kozmetike.


U ovim mesecim verni drug mi je bio AVON long lasting puder
O ovom puderu sam već pisala (klik), ali mislim da tek sada imam potpuni utisak o njemu, i zaista imam samo reči hvale o ovom puderu, posebno za nas masnokošce, jer je savršen. Odlično pokriva, ravnomerno se nanosi, traje dugo, mislim da sam ga najduže nosila 10 sati, i nije izbledeo na licu. Iako su mi govorili da je komedogen, tj. da ima sastojaka koji mogu izazvati bubuljice, ja tih problema nisam imala.
Jedini problem se javlja sa pakovanjem, jer nikako nemate utisak koliko ste pudera potrošili, a kako je rupica na pumpici vrlo mala, što omogućava da proizvod ne bacate uzalud, ona je i problem ovog proizvoda, jer zna da se zapuši.

Drugi favorit je Sleek palete Original. Mislim da sam sve o ovoj paleti rekla u skorašnjem postu, pa samo pratite link (klik). Ja nisam ljubitelj šimerastih stvari na očima, ali ova paleta je... SJAJNA u svakom pogledu - pigmentovana, coloritom dobro izbalansirana, senke su glatke i puderaste istovremeno, jako lako se blendaju, i mislim da mogu odgovarati svima, a boja ima dovoljno za različite lukove i za dan i za noć.

Još dva proizvoda Sleek makeup su na slici.

U pitanju je gel ajlajner, crne boje. Prvi gel ajlajner koji sam probala. Ovaj mi se za sada sviđa, ima neke nedostatke, poput pigmentacije. Ajlajner je potpuno crne tek kada ga nanesete u dva sloja. Fino se razmazuje, mekan je i kremast, a baš zbog toga je i lako razvlačenjem smanjiti pigmentaciju.

Treći Sleek proizvod je rumenilo u nijansi Life's a Peach. Ovo je mat rumenilo breskva nijanse, koja više vuče na narandžastu. Rumenilo je puderasto i pomalo tvrdo, ali ova boja je vrlo laskava na koži i lepo se blenda na obrazima, ne ostavljajući prejak trag. Pigmentacija je odlična i kada pređete prstima po proizvodu dobijate boju istu kao i u pakovanju. O ovim rumenilima sam već pisala OVDE.

Peti proizvod na slici je AURA hajlajter u nijansi 218, Nude shimmer. O ovim proizvodima je mnogo pisano, pa ja nisam smatrala neophodnim da ih pominjem. Aura hajlajteri su sada drugačije upakovani, i dodata je još jedna nijansa, tako da ih je tri, a cena i kvalitet su neosporni kod većine proizvoda Aura kompanije. Sjaj ovog hajlajtera je suptilan i intenzivan istovremeno, može da se nadograđuje, sam proizvod je mekan i ne sadrži krupne šimere u sebi. Mislim da bi pravi pogodak bio nanositi ovaj proizvod vlažnom četkicom, jer bi tada intenzitet proizvoda bio još veći.


Sledeća dva proizvoda su neizostavna u mojoj nezi. Dve tube koje vidite na slici namenjene su  nezi ruku i lica.

Ziaja krema za ruke sa proteinima svile i vitaminom B5 je najbolja krema za ruke za negu i zimskom periodu. Jako je hidratantna, a upija se u roku od 5 sekundi. Moje ruke nisu jako suve, samo se povremeno suše od vode ili spoljašnjih uticaja. Ova krema je u mojoj torbi non-stop i zaista je bila pravo iznenađenje  kada sam je kupila, a sada se ne odvajam od nje. Najveći joj je adut brzo upijanje, a jedno nanošenje je dovoljno da koža na rukama bude kao nova.

Druga tuba na slici je Himalaya Neem maska za lice o kojoj sam već pisala, i koja je zaista za moju masnu kožu odlična. Svaki put kada je koristim koža je očišćenja, i osećaj koji imam na licu posle upotrebe ove maske je glatka koža, skupljene i očišćenje pore. Više o masci u OVOM postu.


Na sledećoj slici prikazuje vam moja dva favorita za neku i stilizovanje kose.

Macadami blow dry losion je proizvod koji je u mojoj nezi zameno vrlo čuven i popularan Kerastase Climet Temique.
Smatram da ovaj proizvod radi isto za moju kosu što i L'orealov proizvod, koji je duplo skuplji od Macadamia losiona. Sama kompanija Macadami je svojim uljem za kosu stvorila poverenje kod potrošača, pa je logčno što i proizvode iz kolekcije za stilizovanje kose treba probati i verovati im.

Drugi proizvod na slici je moja verna presa za kosu. U pitanju je Amika keramička presa za kosu.
Ovu presu imamveć više od dve godine, i smatram je najboljom investicijom koju sam imala kada su aparati za kosu u pitanju.
Amika ima više verzija presa za kosu koje možete videti na sajtu Alexandar cosmetics OVDE. Pored keramičke prese postoji i opcija sa titanijumskim pločama.
Presa ima točkić za za regulaciju temperature, od 80 do 230 stepeni, i svetlo koje pokazuje kada je presa spremna za korišćenje.



Nakon dve godine korišćenja, moja presa je malo oštećena,tj. aplikacija je izlizana, i to samo sa ove strane, jer ja presu koristim za uvijanje kose, što slika ispod potvrđuje.
Nakon dve godine, pored skidanja nalepnice drugi problemi sa presom ne postoje. I dalje se brzo zagreje, ne baš za 10 sekundi kao na početku, ali zaista brzo. Ploče su keramičke i ne štete kosu kao kod drugih presa za kosu. Moja frizerka se uvek iznenadi koliko je moja kosa očuvana obzirom na to da sam presu pre koristila 2 puta nedeljno.
Ne želim da pomislite da presa nikako ne šteti. Svi aparati za kosu koji koriste toplotu štete kosi, ali jako je bitno da birate dobre proizvode za negu kose i dobre aparate, koji će smanjiti štetne uticaje na kosi.
Amika presa je sigurno jedan od tih proizvoda, koji je cenom od 5490 dinara vrlo pristupačna, a po kvalitetu mnogo bolja od drugih presa za kosu koje se na našem tržištu mogu kupiti.


Ovo je ujedno kraj posta.
Pišite mi koji su vaši favoriti ove zime, i delimo li neke.

Do novog čitanja...
Pozdrav!!!
Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE MOJ BLOG!!!


  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. Odlicni favoriti!

    Beautyrebel09.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши
  2. bas si odabrala lijepe favorite.. Veliki sam fan Himalaya proizvoda a i sretnica sam jer sam dobila veliki njihov paket za isprobavanje i nemam niti jednu zamjerku :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas ti zavidim. Jako bih volela da probam njihovu liniju za problematicnu kozu, ali nigde u Srbiji ne mogu da je nadjem.

      Избриши
  3. Ja sam isprobala ovaj Avonov puder...nažalost nijansu sam pogriješila pa je nešto tamniji,ali sredit ćemo već nešto,uskoro će ljeto :D :D a nije loš onako,imaju oni i boljih pudera... :D fine si stvarčice odabrala za favorite :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da i ja sam drugi narucila zbog nijanse. Za moju masnu kozu je odlican, ali probala bih jos neki iz Avona pa ako imas predlog slobodno napisi. Hvala za komentar.

      Избриши
    2. Kad si vec spomenula da ti je masna koža preporučila bih ti Avonove aluxe velvet matte i calmong effects matt... Dobre su obje podloge,mada ova prva je ipak bolja,meni je savršena. :) A meni ovaj lasting na masnim dijelovima koże nikako nije odgovarao :/

      Избриши
    3. Hvala puno za ove savete. Ja sam uvek u potrazi za dobrim puderima za masnokosce i redovno probam nesto novo, tako da cu pogledati i ove.
      Hvala jos jednom. :)

      Избриши
  4. Predivna je presa :-) za masnokizce Maxfactor colour adapt je odlican i Deborah 24 ore. Prosto ne znam koji je bolji :-) pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U super. Hvala sto si podelila sa mnom to. Probacu Max faxtor, jer njih uvek nekako zaobidjem.

      Избриши