Na ovo nemojte trošiti pare!!!

By Beauty junkie - 30.4.14

Cao svima.
Dugo nisam pisala. Malo sam se odmarala, i malo više posla imala pre tog odmora. Još na sve to dodajte alergiju i prehladu i ubitačna kombinacija.
Danas vam pričam o proizvodima na koje ne treba da trošite pare. 
U potrazi za pravim stvarima, šminkom, asesoarima i drugim sitnicama koje nas usreće na kratko ili duže, često se susrećemo sa onima koje su potpuno razočaranje.
Svaka koža zahteva određen tip šminke i ne samo šminke, nego nege uopšte. Zato vam ja ovaj post pišem iz ugla nekog ko je probao mnoooogo proizvoda za masnu i problematičnu kožu. Proizvodi koje ovde pominjem više nisu u mom posedu, jer praktikujem da ih dam nekom ko će zaista imati koristi od njih, kad već kod mene nisu funkcionisali.
Počinjemo, nema ih mnogo.

1. W7 make up, eye primer - Ovo je kozmetika koju ne možete naći u slobodnoj prodaji, ali u svakoj firmi ima neko ko prodaje neku kozmetiku po povoljnim cenama, ili možete pronaći razne facebook profile na kojima se prodaje kozmetika. I ja sam nasela na jednu takvu ponudu i kupila bazu za senku od ove kompanije. 
W7 je kozmetika koja je poreklom iz Nemačke. Njihovi proizvodi nisu poznati, ali su prisutni. Cena im i nije tliko niska, jer sam ja tu bazu za senku platila 700din. koliko košta i artdeco baza ili sephorina baza koju sam kupila sa nekim popustom.
W7 baza je potpuno beskorisna ukoliko vam je koža masna. Boja je rozikasta i tekstura je vrlo čudna. Prijatno hladi kad je nanesete na kapak, sli ne vidite nikakvu pigmentaciju u proizvodu iako se na prvi pogled čini da je ima. Senke nikako neće duže trajati sa ovom bazom. Intenzitet boja nije značajno veći i zista nema razliku ako upotrebite ovaj proizvod ili ne. Ovo se odnosi samo na kožu koja je jako masna poput moje.
Ovo je za mene bilp potpuno bacanje para. Mislim da još negde imam ovaj proizvod, zabačen, zaturen, ko zna gde.



2. L'oreal Matt magique - matirajući puder koji ima penastu strukturu, koji se na koži pretvara u puder u prahu. 
Ovaj proizvod zbog imena brenda koji ga proizvodi spada u bolje kozmetičke proizvoda koji se kupuju u drogerijama. Cena mu je preko 1000 din, ali ja sam ga uzela na sniženju za 889 din.
Problematično kod ovog pudera je pre svega pakovanje. Puder je gust, pa ne klizi niz stranice tube, niti kroz otvor na njoj.
Tuba je tu da pomislite da proizvoda ima dosta, ali na pakovanju piše da je to svega 30ml i ako proizvod okrenete ka izvoru svetlodsti videćete da je tuba jedva do pola puna. 
Nakon kratkog perioda korišćenja izgledalo je kao da sam proizvod već potrošila, a na svetlosti bih videla da ga još ima u tubi - poblem je bio u pakovanju. Morala sam da rasečem tubu, skupim proizvod i prebacim u drugu, pristupačniju posudu. Tek tada sam uvidela koliko prozvoda ostaje na ivicama tube, tako da devojke morate biti domišljate i uporne da biste potrošile ovaj proizvod. 
A o samom proizvodu... Hmmm... Pa da je sjajan - NIJE. Ne oduševi ni teksturom, ni porivenošću. Matira kožu solidno, ali je dosta prozračan, što se meni nije dopalo. Lako spadne sa lica, bar sa mog, što je još jedan minus.
Za novac koji date očekuje se kvalitetniji proizvod. 
Ovaj puder takođe nisam potrošila do kraja. Zamenila sam ga na kratko BB kremom, i kada sam ga ponovo stavila shvatila sam da mi od njega izlaze bubuljice. To nisam pre primetila, tj. lice mi je bilo sa dosta nepravilnosti, pa nisam verovala da puder može da ih stvara, ali nakon tog jednog nanošenja prestala sam da ga koristim i prosledila drugarici.
Ovo je sigurno proizvod L'oreal kompanije koji me je najviše razočarao.

Verujem da nekima ovaj proizvod odgovara, ali ja ga ne bih preporučila ukoliko imate izrazito masno lice, pogotovo T zonu.

3. Essence baza za senku - kao što vidite probala sam dosta bazi za senku i to one koje ne sadaju pod visokobudžetne proizvode. Ovo sam uzela po preporuci drugarice, ali sam videla i da je hvale na nekim domaćim YT kanalima.
Elem... Ovaj proizvod sigurno ima uspeha kod devojaka sa suvim licem, za masnu kožu on NIJE - NIKAKO NE.
Ova baza je boje kože i lepo ujednači kapak pre nanošenja senke, uz to daje intenzitet senkama, ali ako su vam kapci masni, kao meni, njen efekat će nestati već nakon 2 sata. Zaista verujem da devojkama ovaj proizvod odgovara, a još je i cena pristupačna, nešto oko 300 din, ali kod mene ne funkcioniše.

Ja još uvek tragam za dobrom bazom za senku, a sledeća koju bih probala jeste ARTDECO, jer sam čula da je dosta ljudi koristi, a cena joj je prihvatljiva.
Mali trik koji sam u poslednje vreme saznala, a koji sada primenjujem jeste da puder stavim na kapke i preko ga fiksiram transparentnim, matirajućim puderom kako bi senka duže stajala i kapci bili matirani. Efekat takođe nije dugotrajan, bar ne kod mene, ali mi se sviđa što 3 do 4 sata mogu da izgledam tip-top.
Još jedan način da vam senke duže traju na očima, a nemate bazu, ili niste u mogućnosti da je kupite jeste da stavite mrvu, ali baš mrvu korektora. Poželjno je da korektor bude tečni ili kremast, korektori u stiku se teško razmazuju po kapu i dosta su gusti, pa i sami mogu da se skupe u prevojima kapka.

Za danas toliko od mene. Pišem vam uskoro.


HVALA ŠTO ME PRATITE!!!

I za kraj molim vas da mi preporučite neki piling za masnu kožu sa nepravilnostima. Nisam ih do sad probala, a baš ne bih da eksperimentišem sa bilo čim. Svaka preporuka je dobrodošla.

Pozdrav!!!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Oriflame gel piling pure skin za probllematicnu kozu,plave boje sa cesticama razlicitih velicina. Koristim ga jednom nedeljno. Cisti odlicno pore.

    ОдговориИзбриши