Prirodna kozmetika

By Beauty junkie - 7.6.14

Deo moje svakodnevne rutine negovanja koze lica jesu Manna proizvodi. Već sam pisala o nekim i prikazala njihova pakovanje, govorila o delovanju i utscima. 
Prethodne postove možete videti ovde.

Moja odluka o nezi kože trenutno je: pokušati sa prirodnim preparatima. Do rezultata se stiže polako i uz veliko strpljenje 
( kojim ja ne mogu da se pohvalim ). Pa zašto onda prirodna kozmetika...
Mislim da sam se zasitila svih dermatologa i kremica, obećanja i neuspeha. Savremena medicina i kozmetika se nisu proslavile u mom slučaju, ČAST IZUZECIMA, pa sam stvari uzela u svoje ruke, jer smatram bezobraznim i preskupim da kod dermatologa svaki mesečni pregled platim 3000 din, a da pri tom nema rezultata ni posle 3-4 meseca.
Prirodna kozmetika je nekako došla slučajno i evo još jednog posta o njoj.


MANNA SAPUN I ETERIČNO ULJE



Manna sapuni su za mene sjajan proizvod čije dejstvo je odmah vidljivo i mogu reći da ću njih sigurno koristiti i u buduće. Zato sam ponovo kupila Sapun sa uljem čajnog drveta.
Ovaj sapun sam već probala u setu Besprekorna koža ( post ovde ). Tada sam bila prezadovoljna, pa očekujem da se oduševim opet. Cena sapuna je 575 din. Znam da su ovi sapuni skuplji od svih ostalih prirodnih sapuna koji se mogu kupiti u Srbiji, ali isto tako smatram da je sastav ovih sapuna skroooooz drugačiji od drugih i zaista imaju efekta na koži ako ste uporni. Ja ovaj sapun ne koristim samo za lice, već za telo - dekolte, amena i leđa, gde tkđ. imam bubuljice. Koža je drugačija već nakon prve upotrebe, a ako je još poblemaična kao moja ne smete koristiti gelove za tuširanje, jer njihov sastav nije prilagođen posebnim svojstvima masne i problematčne kože.
Od kupovina seta Besprekorna koža ja samo sapne koristim za tuširanje. 

Uz ovaj sapun na sajtu www.manna.rs naručila sam i Eterično ulje čajnog drveta
Tražeći stalno nove proizvde za problematičnu kožu videla sam par postova o ovom i pronašla nekoliko člnaka kako ga koristiti. Naravno tu je i ženski forum www.ana.rs



Ulje je u pakovanju od 10ml, kao i većina eteričnih ulja koja mogu da se nađu po lokalnim drogerijama. Cena mu je 540 din. U Lilly drogerijama ga možete kupiti za nešto manje para, ali ja sam se odlučila za Mannu, jer na sastavu proizvoda piše da su 100% prirodni, i nekako sam sigurnoja kad kupujem nešto što sam već probala.
Ulje je izuzetn jakog mirisa. Ne mogu da se naviknem na isti. Nanosim ga ciljano na kožu, tuferom ili štapićem za uši. Dok to radim jedva dišem, a miris dugo ostaje i u prostoriji. 
Ovo bi trebalo da bude pzitivno i da ide u prilog natpisu da je proizvod 100% prirodan, ali je stvarno neprijatan i treba da se naviknete na njega. Ja još nisam, jer ga koristim svega 3-4 dana. Prve utiske o delovanju na kožu ne mogu da prenesem, jer još treba da ga koristim, ali čini mi se da je već nakon prve upotrebe smanjilo crvenilo kod bubuljica i smanjilo upalu koja se javlja kad bubuljice izlaze.
Ulje se koristi u jako malim količinama od 2-3 kapi, pa će trajati dugo.
Sigurno ću još pisati o njemu, iščekujući nove rezultate.

U ovom postu toliko.


HVALA ŠTO ME PRATITE!!!

Dunja, beauty junkie

AKO STE U MOGUĆNOSTI POŠALJITE SMS NA 1003. VAŠE MALO JE NEČIJE MNOGO, A LJUDIMA I POSLE POPLAVA TREBA VAŠA POMOĆ!!!




  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Ja ga koristim mozda mesec dana i nisam imala probleme za sada.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Od ovog posta ga koristim vec 3-4 godine i nemam problema, ali znam ljude koji su imali problema sa istim.

      Избриши