Juvia's place warrior 2 palette review

By Beauty junkie - 20.1.19

I have a problem when it comes to Juvias place palettes - I want them all. They are by far the best palettes out there. I have 4 already and this one is fifth. 
This one is different than the others because this one is all matte and this is the first time they have black shade in one palette and if you are familiar with their palettes you will know this is a big deal.
I use this palette all the time now, and I take it with me always. It becomes one of my favorite palettes for a short time and for a reason.

Kada su palete Juvia's place u pitanju sad već imam problem. Kupujem i kad mi nisu potrebne, ali jednostavno čitav koncept ovog brenda, senki, činjenica da su jako povoljne i da na sajtu možete da ih kupite samo za 10$, a da dobijate ogromnu količinu proizvoda i da je svaka senka savršena za rad, vuče me pri svakom sniženju. Sada imam 5 ovih paleta, a poslenja u nizu je upravo ova Warrior 2. Nastavak edicije warrior paleta, a kao što znate prvu već imam i pisala sam o njoj ovde.


Warrior 2 palette is the first one all matte palette from this brand. It supposes to be an addition to Warrior 1 palette I wrote about a few months ago. Also, this palette should be cooler toned in comparison to Warrior 1. 
Same as first warrior palette this one also has 9 eyeshadows and every single one has 3,6g of products. Pans are huge and rows are color coordinated. 
Every line has the same pattern of colors and I must say I just love working with some of them. You will see that not all of them look pigmented on swatches but on the eyes, those matte shades, all of them act so beautifully and they have the same color as it is in the pan. You will love to work with them and use them. Pans are so big that sometimes I use some shades as a contour and they look great especially on fair skin.

I think I said everything in this first paragraph and there is so much more to tell. 
I will show you all the shades as always but maybe this time I will show you how they look on the eyes and how I used them in one photoshoot I did in January.

My favorite row is the second one, but we can't start from there. Let's start at the beginning. 
The first row is a warm brown row that has one cool toned shade - third one dark gray that can be used on warm tone looks or for cool toned once. 
In this row, you have that gray color - Walzana and two worm browns. The first one is Yodit - warm kaki brow that can be used on the crease or all over the eyes. Next, to it we have Kufuru - warm brown with red tones, this is the color we would describe as chocolate brown. 
Yodit you can use as a bronzer or as a contour if you mix it with shade Kana from this palette. 
In this first row lowest pigmentation has gray shade, but on the eyes that can be good as you can build the color to pop.

Ovo je prva paleta ovog brenda sa sve mat senkama. Ima 9 senki, od kojih svaka ima 3,6 grama i ovo mi je omiljena paleta od kad sam je kupila. Koristim je stalno i stalno bih se igrala njom i eksperimentisala, a omiljeni mi je drugi red u kom su crvene nijanse. 
Podela u redove je i podela po bojama. Svaki red ima primarnu boju i 3 njasne senke iz iste porodice boja. Obožavam da radim sa ovim senkama i neke su mi baš, baš prelepe za rad, jer su jako pigmentovane, a blendaju se međusobno i sa drugim senkama savršeno.
Videćete na slikama dole da na ruci i koži ne izgledaju sve sjajno, i iskreno nikako mi nije jasno kako na IG imaju svi tako savršene "svočeve", a ja ne mogu nikako da ih postigne. Moji su pravljeni rukom i bez baze na koži i mislim da je ovo realna slika onoga što dobijete.
Iako ćete videti na slikama ispod da nisu sve nijanse lepo nanete na ruku, znajte da ove senke na očim deluju savršeno, da se ne pomeraju, traju satima i ja naprosto obožavam da radim sa njima. U svakoj paleti ima neka nijansa koja je tvrđa od drugih, ali meni to ne smeta. Na očima dobijate istu nijansu kao u paleti i ne morate da brinete da će senke nestati. Ono što preporučujem jeste da pazite da ne preterate sa senkama, jer su zaista jako pigmentovane

Mislim da sam dovoljno rekla za uvod, pa ću sa njega odmah da pređem na opis nijansi i prikaz onoga što dobijate u ovoj paleti.
Ova paleta je hladnog podtona, primarno, iako se tom opisu drugi red potpuno odupire. 
Odlična stvar je što su senke velike i sve mat pa mešanjem nekih nijansi možete dobiti odličnu nijansu za konturisanje.

Prvi red su tople braon nijanse, Yodit, Kafuru i Walzana
Yodit je topla brao nijansa sa primesama mrke i ovo je jedna od nijansi koje su odlične za prevoj kapka, kao tranzitna nijansa, ali ujedno možete da je koristite za konture. Do nje je Kufuru nijansa koja je topla braon - boja čokolade, odlična za spoljni deo kapka, donji kapak, kao nijansa preko celog oka, divna pigmentovana imeka. 
Sve nijanse imaju malo, minimalno osipanja i predivne su za rad sa njima. Uživam koristeći ih svaki put.
Jedina nijansa koja ima hladan podton je Walzana, hladna tamno siva koja nije previše pigmentovana i koja na očima izgleda odlično.


The second row has all red tones and this is the row I love and use all the time. 
Daura is for sure my favorite color here. Hmmm, Jamata is also the one I love. When you swatch Daura you will think that it is nothing special but this is the perfect mix of orange and red and it has a little pink in it so I use ut all the time on the crease. I just love the tone of this color it is different and so perfect.
Next to it is Zama the shade that shows the worst on swatches down but it looks great on the eyes and has a lot of pigment that I couldn't transfer to skin when making these swatches. But on the eyes, it shows like true soft orange. I could explain it like muted color of oranges for sure.
Last shade in this row is Jamata. I could only explain it as a perfect dark red, a cherry color that looks amazing on the eyes and it is so easy to work with it.
I love this color and I could use it on the eyes every day. It is soft and there is not too much fallout.

Drugi red je meni omiljen i bukvalno sam zaljubljena u dve nijanse. 
Prva nijansa Daura je jedna od njih. Ovo je jedna od najlepših nijansi sa kojima sam radila. Ima specifičnu boju, koralnu, ali zagasitu i ne toliko jaku. Odlična je kao prelazna nijansa i savršeno izgleda na očima ako volite crvene tonove na njima.
Do nje je nijansa Zama, koja na slikama ispod gde su sve boje prikazane na koži izgleda najslabije i kao boja koja nije odgovarajuća za rad, ali to nikako nije istina. Na očima ova boja ima istu nijansu kao u paleti. Do sada sam naučila da u svakoj Juvia's place paleti jedna nijansa se ne ponaša kao ostale i čini se da ima slabiji kvalitet.
Nijansa Jamata mi je sigurno omiljena u celoj paleti i obožavam kako izgleda na očima.


The third row has the darkest and the lightest shades. This can be trouble if black shade Shawata would spread and had a lot of falls out to fall into the shades around it. But luckily this is not the case. This dark black that is mate is perfect. It is not too dark so you can't work with it but has that perfect color that you can blend or place onto the lid to get the blackest black. I love working with this shade.
You know that working with blacks means working slowly and in small sections with just a hint of color that you will build over the time.
Next, to it, we have cool toned light brown - Kana. This shade is perfect for the crease, but if you mix it with a hint of warm brown from the first row you'll get contour shade and that is how you can use these shades as well. Pans are big enough to use bugger brush into them and shades work great as a contour because they are matte and you can mix till you get the shade that works for your skin tone.
Last shade is Zaz - cool-toned white that shows up on the crease and you can use it all over the eyelids as a base color or just under the brow bone. I am not a fan of matte highlight but it can look good on some and I saw a lot of makeup looks that have it but on me, it doesn't look good. So I use it as all over shade and sometimes I mix it with some shimmery shade to tone down shimmer for a brow bone.

Now let see swatches on my hand:

Treći red je u osnovi hladnog tona i tu je mat crna nijansa. 
Upravo prva nijansa je crna Shawata, koja je savršeno pigmentovana, ni previše ni premalo, i jako se lepo radi sa njom. Kao i sa svim crnim mat senkama uvek važi pravilo manje je više. Pažljiv rad sa ovom senkom daće vam maksimalne rezultate.
Do nje je jedna od 2 najsvetlije nijanse u paleti, Kana. Ovo je nijansa koja je odlična za prevoj kapka, sjedinjavanje različitih boja i ublažavanje linija.
Poslednja nijansa u paleti je i najsvetlija, u pitanju je bela sa hladnim podtonom, Zaz. Ova nijanse može da se koristi da biste setovali bazu za senku ili kao boja za hajlajt ispod obrve ili u uglu oka. Ja retko koristim ovu boju kao hajlajt jer na mojoj koži ne izgleda lepo, ali mi je super da mešam ovu nijansu sa nekim jako sjajnim nijansama i stavim ih u ugao oka i ispod obrve, jer tada se sjaj smanji i bude lepši i suptilniji.

A sad evo i  kako na koži izgledaju sve nijanse:                                  

the first row
the second row
the third row
all nine shades

This is it for this post. You can also see a few pictures from the latest photo shoot that we had and on all of them I used this palette. 
Did you try any of Juvias place palettes? Will you?
Till my next post-bye.
Dunja.

Toliko u ovom postu. Kao što vidite uključila sam i par slika u kojima sam na modelu koristila ovu paletu da kreiram dva različita tipa šminkanja. 
Nadam se da vam se ovaj post sviđa. Da li ste probali nešto od Juvia's place brenda? Pišite mi.
Do novog čitanja pozdrav.
Dunja.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments