Balea - ulje za telo

By Beauty junkie - 16.7.15

Hello!!!
Javljam se nakon godišnjeg odmora i divnog putovanja na Kanraska ostrva.

Ovaj post posvećujem jednom od proizvoda koji su se na ovom putovanju pokazali kao neophodni i koje sa radošću i dalje koristim.

Proizvod koji mi je postao favorit jeste Balea ulje za telo.
Na samom proizvodu nema drugog naziva ( na srpskom jeziku, nemački ne znam ) i ovo je jedna od dve varijante koje se prodaju  u DM parfimerijama.

Kada pročitate teksta na pozadini videćete da je ovo ulje namenjeno svakodnevnoj upotrebi i zato je idealno za leto, more i negu kožu nakon sunčanja.
Ulje je mečavina 3 vrste ulja: jajobe, avokada i bosabolola, a namenjenom je svakom tipu kože.

Dolazi u jenostavnom pakovanju, tj. u plastičnoj bočici u koju je smešteno 150ml proizvoda. Cena u DM-u  je 339 din.


Na pozadini se nalazi opis proizvoda i sastav, koji vidite na slikama ispod. Kao što vidite nalepnica sa deklaracijom se umastila, ali pisaću o tome u nastavku.



Ovo ulje je vrlo tečno, poput vode je, i jako lako se razmazuje na koži, a što je još bitnije upija se super brzo i ne ostavlja mastan trag na koži usled kog može doći do znojenja kože, jer ne diše dovoljno.

Ulje ima vrlo prijatan miris, koji se ne zadržava dugo na koži, ali je opijajući kada ga tek nanesete na telo.

Što se pakovanja i doziranja tiče, ova bočica ima otvor na vrhu kao kod tonika za lice, ali ovakvo pakovanje zna biti vrlo nepraktično, jer je doziranje proizvoda teško. Kako je proizvod tečan, jako je lao prosuti ga ili preterati pri "točenju".


Najpraktičnija primena je da uzmete flašicu, poklopite rukom i okrenete naopačke. Tako izađe malo proizvoda, a ne prosipa se i nema bojazni od preterivanja. Jedina mana je što tako malo proizoda sklizne niz stranice bočice, pa i ona bude masna ( razlog masne deklaracije ).
Obzirom na to koliko je tečno ovo ulje, bilo bi mnogo praktičnije da proizvod ima pumpicu. Ujedno to bi bilo mnogo bezbednije i za nošenje proizvoda, jer sam ovu bocu morala da pakujem u kesicu i vrh vežem gumicom kako ne bi ništa iscurelo, i kako bih bila sigurna da i ako se nešto prospe neće dalje od kese.

Na kraju sumiramo utiske i to izgleda ovako:

ZA:
  • Miris ulja
  • Lako upijanje bez masnog traga
  • Negovana koža nakon korišćenja
  • Odnos cene i kvaliteta
  • Tečna formuula

PROTIV:
  • Pakovanje i doziranje ( nepraktično pakovanje i lako prosipanje proizvoda )
I za kraj jedna slika ulja na koži. Bilo je jako tešku uhvatiti kako izgleda u rucu kada se sipa, jer fotoaparat jednostavno to ne vidi i ne prenosi, ali na koži to izgleda ovako:


Toliko u ovom postu. Pišite mi koja su vaša iskustva sa uljima za kožu i koja posebno volite.

Ako želite da napišem nešto o putovanju na Kanarska ostrva, recite mi to u komentarima.

Do skorog čitanja... Pozdrav!!!

Dunja!

HVALA ŠTO ME PRATITE!!!

  • Share:

You Might Also Like

0 comments