Review - MANNA kozmetika, set BLISTAVA KOŽA

By Beauty junkie - 18.3.14

Kao što sam već pomenula pre desetak dana kupila sam prirodnu kozmetiku Manna, koju možete pronćai na njihovom sajtu www.manna.rs. Kozmetika je potpuno prirodna, i sastoji se od sapuna, eteričnih ulja i egzotičnih putera. Do sada najviše recenzija o Manna proizvodima pronašla sam u vezi sa njihovim kokosovim puterom, koji svi hvale, jer je odličan za negu kose.

Zbog problematične kože sa kojom se borim već duži period odlučila sam da probam njihov set sapuna BESPREKORNA KOŽA (cena 1295 din. naručuje se samo putem sajta, plaćane na uplatnicu ili pouzećem). 
Do sada sam probala sve moguće kozmetičke preparate, ali i one medicinske i posetila par dermatologa, imala dobre i loše rezultate, pa je probanje ovakvih proizvoda došlo kao eksperiment, i nova nada.



Set se sastoji od 3 sapuna, a četvrti je došao kao poklončić ( na slici su zapakovani sapuni, i kao što vidite kompanija se jako trudi da ugodi svojim mušterijama, i poklonom i samim prezentovanjem svojih proizvoda ).

Nakon 10 dana korišćenja utisci su sledeći:
Sapun br. 1: Ovo je najveći sapun u setu i zove se SAPUN EBANOVINA. Sadrži jedan vid medicinskog uglja i zbog toga je neobične crne boje. Namenjen je masnoj koži.
Sapun dosta isušuje kožu, pa je preporučeno da se sa njim koristi i neki od egzotičnih putera. Ja nažalost nisam odmah naručila i puter, pa sam nakon 4 dana umivanja ujutru i uveče ovim sapunom imala suve pečate na koži oko usana i na obrazima. Za moju masnu kožu to nije bilo čudo, jer na mnoge nove proizvode mi koža reaguje na isti način, ali ovo isušivanje kože je bilo pomalo bolno. Kožu sam počela da mažem običnom Nivea kremom i to u tankom sloju, samo na ciljanim mestima i to je rešilo problem. Pored toga sada sapun koristim samo ujutru ili uveče, nikako 2 puta dnevno i nema suvih pečata i neprijatnog peckanja usled sušenja i zatezanja kože.

Sapun br. 2: Ovo je SONI SAPUN koji se koristi kao piling. Ja ga koristim pri tuširanju za piling problematičnih delova kože, poput ramena, dekoltea i leđa. Do sad ga nisam koristila na licu. Pri tuširanju sapunom pređem po koži, a zatim stvorim penu rukama, jer smatarm da je piling moguć samo ako sapun direktno stavite na kožu. Ovaj sapun se koristi jednom nedeljno. Ja sam ga upotrebila samo 2 puta i razlika je primetna odmah. Ramena su mi gotovo potupno čista, ni jedna nova bubuljica nije izašla, kao ni na dekolteu, a na leđima je površina veća, pa mislim da je potrebno duže vreme za rezultate.

Sapun br. 3: SAPUN SA ULJEM ČAJNOG DRVETA, najmanji, ali vrlo koristan sapun, koji se može koristiti na koži lica i tela. Ovaj sapun me je zaista oduševio. Počela sam da ga koistim nakon reakcije na sapun br.1 i u početku me je koža jako pekla. Srećom Manna ima facebook stranicu na kojoj možete da im pišete i šaljete poruke, kao i korisnički centar ( vidi OVDE ). Posavetovala sam se sa njima i nakon testiranja proizvoda, da li reagujem nepovoljno na ovaj sapun ( utvrđeno je da reakcija nije prouzrokovana sapunom ), nastavila sam da ga korisim. Peckanje je bilo posledica suve kože. Nakon samo dva dana koža se oporavila i sada sapun koristim jednom do dva puta dnevno. Miris je poput svežeg limuna, intezvan i prirodan, a koža nakon korišćenja ovog sapuna je sjajna - zategnuta, sveža i elastična. 

Četvrti sapun, sa maslinovim uljem nisam probala, već dala mami da ga ona koristi.

Opšti utisak: Poboljšanja na koži korišćenjem ovih prozvoda su  već sad vidljiva. Čak ih i ja vidi, a ja sam svoj najveći kritičar. Bubuljice mi još izlaze u predelu brade, ali ne na drugim delovima lica. Koža mi i dalje biva masna tokom dana, ali to je normalno. 
Nikada se toga nećete rešiti, ako vam je priroda podarila ovakav tip kože. Prednos masne kože je što sporije stari, pa neka vam to bude uteha i podstrek. :)
Moj favorit iz ovog seta sapuna svakako jeste sapun br.3 sa uljem čajnog drveta. Ovaj sapun nije jak za lice, miriši na zdravo i prirodno i daje prijatan osećaj na koži, bolji od svake kreme. Već hvatam sebe kako bih samo njega koristila, ali se trgnem, jer znam da su mi i druga dva sapuna potrebna da bih imala zdravu kožu.
Priznajem da medicinsku kozmetiku nisam potpuno izbacila, jer koristim proizvod za lečenje ožiljaka na koži, ne protiv bubuljica, ali je ne mažem svaki dan, već jednom u 2-3 dana i to samo ciljano, na kožu leđa i ramena, a na lilce više ne.
Za soni sapun mogu reći da je potrebno još vremena da ga testiram, a sapun EBANOVINA je vrlo koristan za jutarnje umivanje, jer koža biva matirana, malo suvlja, ali se to lako reši, i koliko primećujem šminka traje mnogo duže na licu.
Da zakljućimo...
Nastaviću sa korišćenjem svih proizvoda, a već sam naručila i puter koji su mi članovi Manan tima preporučili. Razmišljam i o kupovini kokosovog putera i sapuna za pranje kose, što govori da prirodna kozmetika deluje. 
Jedva čekam da stigne novi proizvod i da ga probam, jer nikada do sada nisam imala ovako lepu kožu. Ovo je prvi put da sam zadovoljna izgledom kože lica i zato glasam ZA Manna proizvode i preporučujem vam da ih probate. Kad već u Srbiji nema Lush prodavnice, ovo je zamena ( Manna kozmetika je poreklom iz Mađarske )

PREDNOSTI:  
        - cena ( jeftinije od mnogih kozmetičkih proizvoda koje sam probala )
        - sapuni traju duže od svake kreme, dva veća sapun će vam sigurno dugo trajati
        - po teksturi su vrlo mekani i mirišu na zdravo, sveže i prirodno
        - na sajtu možete videti njihov sastav za koji piše da su prirodni. Sastav nisam primetila na samom pakovanju, želela sam što pre da ih probam
        - daju osećaj sveže i zdrave kože
        - efekat je brzo vidljiv
        - Manna vodi računa o svojim kupcima, pa ćete uz porudžbinu dobiti i kupon sa 5% popusta na sledeću kupovinu.
        - dostava ovog seta je besplatna

MANE:   
      - najbolji sapun - sa uljem čajnog drveta - je ujedno i najmanji, pa je momguće da ćete morati da ga naručite ponovo
      - problem je što proizvodi nisu laboratorijski ispitani, pa za one koji ne stavljaju svašta na kožu to može biti prepreka za korišćenje istih. Obaveštenje o tome stoji na sajtu.
      - kao i kod kozmetičkih proizvoda morate imati ceo paket da biste imali potpuni utisak i da bi vaša koža dobila pravi tretman
      - na sajtu stoji upozorenje da nedelju - dve možete imati reakciju na korišćenje sapuna, ulja ili putera, jer koža treba da se navike na sastav ovih proizvda
                 

Pozdrav
Dunja :)
Ukoliko ste probali neke Manna proizvode ostavite komentar, preporuku, savet...
kissić
              

  • Share:

You Might Also Like

0 comments