empties x 12!

By Beauty junkie - 13.12.17

For last month of this year it is only correct to post this empties x 12 post. 
I know people love reading this but also I love to see what I used and what I would buy again and why. Hope this post will be helpful to someone and that you'll see which products are used often and which ones I will not buy again.

Poslednjeg meseca u ovoj godini došao je na red post o potrošenim proizvodim 12.  put. Nekako simbolično i potpuno neplanirano. U ovom postu, kao i do sada delim sa vama proizvode koje sam potrošila u prethodnom periodu uz komentar o tome da li bih ih kupila ponovo ili ne. 
Pa da počnemo poslednji post ovog tipa u 2017. godini.


You can see all products I used off in picture above. As always there are some favorites of mine and some products I always talk about. 

Lets talk about those product first - you see I use a lot of face masks. If I choose sheet masks they will always be Korean MBeauty. They are affordable but also they work and my skin loves them.
If I choose peel off or mud masks it will always be 7th heaven masks. I love argan oil mud mask and black peel off mask.
Also Fa deodorants - I use just these and always have two or three in my bathroom. L'oreal micellar water is best one from drugstore in my opinion and for 5$ you get beautiful product that takes off makeup and it is soft to your skin.
You can see that I use off Revlon Colorstay foundation for oily skin in shade 250. This is one of the best foundations I tried for oily skin. It looks great and last as long as MAC studio fix. I must say that sometimes I prefer this one then MAC. 
RT miracle complexion sponge is also one of my favorites. I use it always and buy it from iherb.com site because they have best prices when it comes to RT products. I have backups of this all the time and I love that it can be easy clean with bar soap tick that I find online.

Sve potrošene proizvode možete videti na slikama, mada ne mogu za sve baš reći da su potrošeni, a saznaćete i zašto. 

Počećemo prvo sa onim proizvodima koji se iznova nalaze u postovima ovog tipa i koje stalno kupujem.
Svakako na prevom mestu tu su L'oreal micelarna vode i FA dezodoransi. L'oreal micelarna mi je najbolja za skidanje šminke i stvarno najpovoljnija u drogerijama kada poredimo cenu i učinak. Nisam još probala Bioderma vodu, ali svakako je L'oreal micelarna 2 do 3 puta jeftinija od Bioderme. Pakovanje ove vode je oko 500din za 400ml, a možete je naći i na sniženju. 
O Fa dezodoranskima svaka priča je suvišna, jer se uvek nađu u ovakvim postovima i uvek imam bar 2 u rezervi. 

Još jedan miljenik je svakako Revlon Colorstay tečni puder. Najbolji u drogeriji za masnu kožu i mogu ga slobodno uporediti sa MAC studi fix fluid puderom, čak mi ponekad mnogo bolje stoji i lepše izgleda na koži od MAC-a, a pri tom je 3 puta jeftiniji. Ja nosim nijasnu 250, mada bi mi sada i svetliji odgovarao. 
Kada pričamo već o puderu da napomenem da ih najčešće nanosim RT senđerom. Ovaj sunđer koristim već 2 godine sigurno - na baš ovaj sa slike, već narandžasti sunđer ovog brenda i meni je odličan. Kupujem ih sa sajta iherb.com jer su tamo najpovoljniji, a poštarina je često besplatna. Znam da se nekima ovaj sunđer ne sviđa, ali mislim da treba da se naviknete na njega, jer ga je potrebno baš lepo pokvasiti i natopiti i iscediti pre upotrebe. 

Da ne zaboravim i negu kože, jer na slikama možete videti mnogo kesica od maski za lice - omiljene su mi 7th heaven maske kada govorimo o onima koje su u vidu gline ili se ljušte sa kože, a ako pričamo o maskama u vidu maramice onda je tu brend MBeauty, koreanski, koji je dostupan u DM drogerijama. Maske su dodatne nega mojoj koži i koristim ih svaka  dana.


Now lets talk about some other stuff that I buy for time to time or I will not buy again.
You can see two small black stuff on pictures. One of them is mascara and second one brow pencil. I really like this brow product and buy them often but also I like to try new things ans switch between two or three products. If I am not using this brow pencil I'll use brow powder that I like.
when it comes to mascaras I usually switch between three or four of them. I like drugstore mascaras and I love when I find affordable once like this on picture. It is Turkish brand Golden Rose and they have so good products that are same quality as others but on much lower price.

Small pink round product is Balea mask over night - this one is for hydration and I must say that I am not sure if it is ok or not because I really didn't see any difference in my skin after using it. Maybe I will try one more just to see if it works or not.
Next is Avon shower gel. i liked these a lot but I stooped using Avon firstly because I would like to use products that are cruelty free and Avon it isn't sadly they sell products in China now and from cruelty free brand they became non cruelty free.
Big brown bottle is Macadamia blow dry lotion that is heat protector for hair. This product is boom, but also in the bottle you have 150 ml that you can't use in a year time.  I had to toss half of it because it was in my bathroom more then a year and it is expired. This product is so good and I really liked it but I would not buy it again because I do not use all the product. Also I started Olaplex treatment for my hair and I do not use that much heat on my hair.

A sada malo o onim proizvodima koje korisitm malo ili povremeno, ili mi se ne sviđaju. 

Na slici ćete videti dva crna pakovanja jedno je Aura olovka za obrve koju ja stvarno volim. Kupujem ih često, posebno volim nijanse 1 i 5, ali mislim da su sada ubacili novi proizvod u novoj kompanji sa Severinom. 
Pored ovog proizvoda volim da koristim i puder za obrve i providni gel, tako da ovaj proizvod volim i preporučujem, ali ga povremeno menjam sa drugim proizvodima. 
Druga crna stvarčica je GR maskara - sve njihove maskare volim. Ova je is kolekcije maskara u crnom pakovanju i koje imaju natpis različitih boja, a ova je nekada imala srebrni natpis. Uvek menjam maskare i povremeno paralelno koristim 3-4. Ne mogu reći da imam omiljenu, ali volim većinu drogerijskih maskara i ne volim mnogo novca da trošim na njih, već taj novac da potrošim na senke ili pudere.
GR ima maskare koje su savršene i verovatno najjeftinije na našem tržištu, a pritom ooodlične.

Mali roza krug je Balea maska za lice koja se nosi preko noći. Nisam potpuno sigurna šta mislim o njoj. Nisam primetila razliku niti neku reakciju na koži. Koristila sam je samo jednom i možda ću joj dati još jednu šansu i ponovo kupiti da probam. Cena ovim maskama je 99din, nisu skupe, ali ako mi ne odgovaraju neću ih kupovati.
Na slici je i Avon gel za tuširanje. Mnogo volim gelove koje imaju, ali sam odlučila da prestanem da ih kupujem i da ne koristim njihove proizvode je se testiraju na životinjama. iskreno, jako mi je žao što je kompanija poput Avona koja je bila okrenuta ne testiranju na životinjama promenila svoj stav i počela da prodaje svoje proizvode u Kini pa samim tim je u obavezi da testira na životinjama. Ovo je moj lični stav i razumem ako za vas ovo nije nešto što o dređuje koje brendove ćete kupiti, a koje ne.

Velika braon bočica je Macadamia losion za zaštitu kose od toplote. Predivan proizvod koji nije jeftin, ali odično obavlja svoj posao i sigurno je najbolja zaštita od toplote koju sam koristila. Mana ovog proizvoda je što pakovanje od 150ml ne možete potrošiti za godinu dana, koliko je rok trajanja, tako da ja imam još pola bočice ovog proizvoda, ali kako je rok istekao odavno moram da je bacim. 
Neću je ponovo kupovati, jer sama na mogu da je potrošim, ali ako imate nekoga sa kim biste podelili ovo pakovanje sve preporuke. Takođe ja koristim Olaplex tretman za kosu pa mi ovo bude previše masno za kosu, i više volim da koristim neko ulje koje će i nahraniti i zaštititi kosu.


And only two product left - both The Ordinary skin care. I have used Azelaic acid suspensor 10% and I have back up of this product because it is so good for acne prone skin for all your pimples and acne spots it makes them disappear. I love it buy now in winter time I use it only o spots and marks.
Second product is Hyaluronic Acid 2% + B5. This is a serum I use before day and nigh cream. Love it as well but I learned that I need to mix skin care and from time to time change products I use. I'll buy this again after I use current hyaluronic product I use. 

Only product left is broken hairbrush. I am not person that brushes my hair every day. I have very thick hair so I try to brush it in the shower after hair mask and I use hairbrush if I think I need it. This one broke easily when it fell down and I bought new one. I do not buy expensive once because I do not need them. 

That is it i this post. Number 12 of empties posts at the end of this year. We will start with number 13 in 2018. More posts will come your way till NY eve so stay with my blog.
Till next post...
Buy. 
Dunja.


Dva proizvoda sa slika o kojima treba ponešto da vam kažem su proizvodi za negu kože brenda The Ordinary. Prvi je Azelaična kiselina 10% koja služi za negu problematične kože, smanjenje bubuljica i ožiljaka. Odličan proizvod koji je promenio moju kožu. Već imam rezervnu tubu koju koristim. Sada je nanosim samo na problematične delove lica i tela i nemam nameru da je menjam.
Drugi proizvod istog brenda je Hieluronska kiselina. Ovo je proizvod za hidrataciju kože i ja je koristim kao serum pre dnevne i noćne kreme. Proizvod je odličan i sigurno ga kupujem opet, ali trenutno testiram proizvod koji mu je jako sličan, a može da se kupi u Srbiji.
O brendz The ordinary možete pročitati više postova sa bloga samo u pretrazi ukucajte naziv brenda.

Za kraj tu je i polomljena četka za kosu. Možda nije pohvalno, ali ja retko koristim četku za kosu, i kosu najčešće češljm samo nakon stvljanja maske za kosu. Zato mi četke nisu prioritet i kupujem ih po potrebi i na sniženju. Znam da mnogi vole da češljaju kosu i vole dobru četku, ali moja gusta kosa ih ne voli i ja ih ne koristim svakodnevno. Ova se polomila pri padu, a vrlo često se iglice četke polome kada prođu kroz moju kosu.

Stigli smo do kraja. Ovo je sve u ovom postu, a u novoj 2018. godini krećemo sa potrošenim proizvodima broj 13. Do tada na blogu vas čeka mnoštvo noviteta o kojima ću vam pisati, kao i standardni post o omiljenim proizvodima u protekloj godini. 
Do novog čitanja...
Pozdrav.
Dunja!!!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Bacam se na traženje The Ordinary postova. Želim isprobati puno toga ali teško mi se odlučiti koje konkretno proizvode.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Preporucila bih ti da pogledas koju recenziju na ZT kanalima, wazne goss ima jedan video o svim The Ordinarz proizvodima i kom tipu koze koji odgovara, a ako imas masnu kozu tu je i moj post o proizvodima koji su meni pomogli.

      Избриши