MAC FIX + / Do you need it or not?

By Beauty junkie - 12.7.18

One post about a super hyped product from Mac that I will try to present in a different way. This is for sure one of those products that all people talk about and all YT influencers use it. It has a specific way to enhance your makeup and make it looks much better but this is not a setting pray. It is finishing spray and its main goal is to connect all layers of makeup and melt them one to another. 
This spray also can be used as a primer water and before makeup to hydrate your skin. Also, one more great feature about this product is that it makes every shimmery eyeshadow more powerful and every pigment becomes liquid gold if you use it with Mac Fix +.
But, is this product something that you really need and can't live without. Find out what I think and would I recommend this product to all of you.

Jedan malo drugčiji post o proizvodu koji je sa razlogom hvaljen i koji mnogi preporučuju kada je ukupan izgled šminke u pitanju, jer ovo nije sprej za setovanje šminke, ovo je sprej koji sjedini i stopi šminku na licu da izgleda lepše i privlačnije. Ujendo ovo je proizvod koji hidrira lice, koji može biti korišćen kao prajmer i koji pojačava sjaj šimerastih senki, sjedinjuje pigmente i od njih pravi tečnu leguru koju možete koristiti na očima. Svakako proizvod potpuno opravdane opsesije mnogih, ali po mom mišljenju proizvod koji ne treba svima i nije obavezan za šminkanje svaki dan.


Mac fix+ comes in a plastic bottle in spray form and a good thing about all Mac products is that you can lock them and travel with them safely. 
It comes in two sizes - small one from 30ml and standard bottle from 100ml. It can be in original sent or coconut but also Mac just released new matte version of this product. I heard a lot of things about this product and how amazing it is but I was always wondering do I need it. 
I am an oily girl and for my skin type setting spray is much needed for makeup. I do not use it every day and I don't think you should use it daily, only if you do makeup professionally every day and you must present your techniques in front of the client so they could have faith in you and your work.
Setting spray should make your makeup lasts longer and prevent it from melting or becoming too oily. Also, it keeps everything in place and makes makeup looks put together and flawless.
Mac fix+ is there not to set your makeup and makes it lasts longer but to take away powdery look it could have, to give hydration to your face before applying makeup and it enhances some of your makeup products. 
If you are not a makeup artist and you do not use layers of makeup on you or other this is a product you can pass. It helps makeup to look smoother and more beautiful but it is not "a must" for everyday girl or boy.

Mac fix+ dolazi u plastičnoj bočici i u vidu spreja je. Svi Mac proizvodi su super, jer imaju opciju zaključavanja pumpice tako da se proizvod ne prosipa i uzaludno troši. Možete ga kupiti u mini verziji od 30ml koja košta 1500din i od 100ml čija je cena 2600din. 
Pored originalnog mirisa koji ovaj proizvod ima postoji i verzija sa mirisom kokosa, a najnovije izdanje ovog spreja ima i mat verziju. 
Do sada sam slušala samo pohvale na račun ovog proizvoda, i milion razloga zašto je potrebno koristit ga i čemu služi, ali nisam bila 100% sigurna da je baš meni potreban. 
Pošto imam izuzetno masnu kožu sprej za fiksiranje šminke je nešto što je neophodno mojoj šminki, ali samo za posebne prilike, jer ne volim da ga nanosim svaki dan. Iskreno, mislim da sprej za setovanje ne treba nositi svaki dan, jer može da isuši lice, ali razumem da je nekome potrebno da šminka traje dugo i bude reprezentativna ako vaš posao to zahteva.
Ovakav tip spreja produžava trajanje šminke i njen ukupan izgled, stopi sve njene slojeve i gotovo je prilepi za lice kako se ne bi mrdnula. Takođe sprejevi za setovanje mogu da pomognu u dužem matiranju kože, vodootpornosti i dr. 
Mac fix+ nije takav sprej. Ovo je sprej koji pruža lepšu zavrnicu šminkanju i jako lepo izgleda na koži nakon upotrebe proizvoda u prahu ili kamenu. Može da se koriti više puta u toku šminkanja, i ja to često radim - posebno posle kamenog mat pudera ili pudera u prahu, posle kontura, bronzera, rumenila, a ako njim naprskate četkicu kada pokupipte hajlajter dobijate onaj sjaj koji viđate na slikama na IG. Isto funkcioniše i sa sjajnim senkama i pigmentima. 
Ovaj sprej ja ponekad nanosim na lice kao pripremu kože, hidrataciju i bazu za dalje šminkanje. 
Zbog svega ovog mislim da je Mac fix+ proizvod koji je namenjen onima koji se bave šminkanjem profesionalno, koji će ga koristiti na drugima i kojima je potreban proizvod koji će sjediniti šminku i učiniti da bude stopljena sa licem i da ne izgleda veštačko. 
Ostali ga mogu probati ako baš žele, ali po meni sprej za setovanje je bolja investicija. UD ih ima sjajne sprejeve i imaju bolju pumpicu od Mac-a, bar po mom mišljenju.


When I use this product on me or others I use it more than once just to melt together every layer of makeup. It is great for powdery products like setting powder, contour powder, bronzer, highlighter... It can make your highlighter like it is from heaven if you spray your brush after picking up the product. It does the same with shimmery eyeshadows and pigments. 
I must say that spray is not so fine like UD all nighter setting spray (but maybe this is just mine bottle) and sometimes I can see small drops on my face and they go away easily. 
I do enjoy using this product and can't wait to try matte one but if you just do makeup on yourself I would say just to bay setting spray and use it to set your makeup and make your eyeshadows more vibrant because it will work the same way as Mac fix+.

That is it in this post and I hope you like it. Till next time buy. Write me your thoughts about Mac Fix+ if you've tried it.
Dunja!

Ukupno gledano nemam zamerke na ovaj proizvod, izuzev pumpice, jer UD raspršuje proizvod mnogo finije i bez tragova na licu što mi se nekad sa Fix+ desi, ali to su samo male zamerke i mogu biti stvar ličnog doživljaja i navika koje smo prethodno stekli.
Sigurno ću probati i mat verziju da vidim da li će moju masnu kožu držati pod kontrolom. 

To je sve u ovom postu. Nadam se da vam se sviđa i da je malo drugačiji od ostalih koje ste čitali sa ovom temom. Da li ste porbali Mac fix+? Koji su vaši utisci?
Obavezno ih podelite sa mnom u komentarima. 
Do novog čitanja pozdrav.
Dunja!

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Koristim fix+, volim ga jer je vrlo praktican i multifunkcionalan. Mada bih rado probala i neke druge sprejeve ovog tipa...

    xbeautyplace.blogspot.com 💄🐞

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako nemas masnu koyu odlican je a nama mansokoscima ipak treba i seting sprej poput UD all nighter koji matira. I Art deco ima dobar sprej koji je kao mac fix+ ali mislim da duye traje i bolje se nanosi, pumpica je bolja.

      Избриши