HAIR MASKS I USE FOR MY DRY HAIR

By Beauty junkie - 10.10.19

Moja kosa je izuzetno suva, talasasta, debele dlake i posve nezgodna za oblikovanje. 
U poslednjih godinu dana ili dve je negujem drugačije i konačno ulažem malo više novca u proizvode za negu kose, koji su se pokazali kao jako efikasni i potpuno su preobratili moju kosu.
Nega kose mi je bila uvek problematična, a često proizvodi koji bi odgovarali mom tipu kose nisu bili dostupni u Srbiji. Sada je situacija drugačija i mnogo proizvoda je dostupno, a uz online kupovinu vrlo je lako kupiti nešto u inostranstvu i možda i uštedeti posebno u vreme praznika kada su velika sniženja.



U današnjem postu vam pričam o 4 maske za kosu koje koristim i koje su mnogo pomogne u stanju moje kose. Mislim da mi kosa sada izgleda bolje nego ikada, a jako mi prijaju komplimenti ljudi koji me poznaju i koji kažu da se sada jasno vidi razlika u stanju moje kose i kako izgleda negovano i zdravo, a to je ono što želim da postignem. 
Za taj zdrav izgled kose najznačajnije su maske - pakovanja za kosu.
Ja redovno mešam one maske koje su iz drogerija ili maske koje spadaju u skuplji rang i mogu se koristiti za profesionalnu upotrebu.
Na ovaj način mogu uvek da imam jednu kvalitetniju masku za kosu, ali i jednu jeftiniji iz drogerija koja će mi pružiti željeni efekat ako nestane ovih skupljima maski.
Inače maske za profesionalnu upotrebu kupujem na internetu, preko jednog sajta - Lookfantastic.com gde se često mogu naći na sniženju, i po ceni od 10 evra.

Mislim da mi ovaj sistem kombinacije maski za kosu najviše prija. Takođe od 4 maske koje koristim 2 su kombinovane - što znači i hidratantne i proteinske, a dve su samo hidratantne maske za kosu.
Ako želite više da saznate o razlikama kod maski za kosu to je najbolje da učinite na blogu zdravakosa.blogspot.com i na IG kod kovrdzava_kosa. 

2 kombinovane maske koje koristim su Tigi Catwalk honey & oitment i L'oreal dream long maska za kosu. 
Tigi catwalk maska je bila prva maska višeg cenovnog ranga koju sam probala. Naravno pronašla sam je na blogu Zdrava kosa i rešila da je probam. Moje oduševljenje je bilo instan, jer sa ovom maskom moja kosa je izgledala zdravo, sjajno, a pri sušenju se značajno ispravila i zagladila. Moja prirodna kosa je debele dlake i talasasta, nedefinisana i teška za stilizovanje po vlažnom vremenu, ali ova maska je zato dobro došla da je smiri i obuzda. Koristim je standardno, kao svaku drugu masku, držeći je na kosi 5 minuta, a povremeno je držim duže - 20 min. Tada je efekat još bolji i moja kosa izgleda kao iz salona. Sjaj i glatka kosa na dodir su sigurno ono što me najviše oduševi kod ove maske. 

O L'oreal dream long maski za kosu sam pisala na blogu. Ovo sigurno nije bio proizvod od kog sam očekivala "wow" efekat, ali se ispostavilo da mi ova maska jako prija. Efekat je sličan Tigi catwalk maski za kosu, a miris ove maske je fantastičan i jako dugo se zadržava na kosi. Sad sam već pri kraju prvog pakovanja i kupiću je opet sigurno. Ako vam treba povoljna a kvalitetna maska za kosu koja će nahraniti i zagladiti kosu to je svakako ova.


Druge dve maske za kosu koje koristim su hidrantne i namenjene nezi suve kose kakva je moja. 
Od ovih maski očekujem pre svega da hrane kosu i spreče njena oštećenja, jer u jesenjem i zimskom periodu više stilizujem kosu i zna da bude dosta suva od vetra, kape, kapuljače i sl.
Prva maska koju vam predstavljam je Bed Head Recovery maska za kosu. Ovo je nova maska u mojoj kolekciji, a saznala sam za nju na istom mestu gde i za Tigi catwalk masku za kosu. Gledala sam online hranjive maske za kosu i ova se pokazala kao jedan od izbora, a dodatni bonus je bilo sniženje na sajtu lookfantastick.com gde joj je cena bila ispod 10evra.
Prelepog je mirisa, podseća na neke bombone iz detinjstva. Prijatna je na kosi i tako lep efekat joj daje. Imam osećaj da je nahrani i zagladi i kao da kosa dobije neku punoću i život.
Odlično kod profesionalnih maski je to što ne morate da ih koristite kod svakog pranja - naprotiv, meni se čini da njihova povremena upotreba na svaka 2-3 pranja daje najbolji efekat.
Čekam sad novembar i "black Friday" kada će sniženja svuda da bih ponovo kupila ove 2 maske za kosu za profesionalnu upotrebu. 

Druga hranjiva maska za kosu je iz drogerije i skoro sam počela da je koristim. U pitanju je Garnier Oil repair wonder butter maska za kosu sa 3 različita ulja i šea puterom. Ovu masku sam videla na IG profilu kovrdzava_kosa. Garnier maske su mi od pre poznate kao jako guste, kvalitetne i često hvaljene. I sama sam dugo volela masku iz linije Ultra duex sa mangom. 
I ova maska za ksou je jako gusta, ali lepa za korišćenje i lako se razmazuje. Nanosim je 5 minuta pod tušem, a probala sam da je držim i 40min. 
Svaku masku kad držite duže efekat je bolji, pa nije izuzetak ni sa ovom. Zaista je odlična. Imam utisak da kad je duže držim ispravi mi kosu, ali kod feniranja/sušenja se posebno vidi njen efekat. Kosa bude jako glatka, nije zamršena i lepa je na dodir što ja mislim da je jako bitno.
Svakako imate moje preporuke da je probate jer mislim da će vas baš iznenaditi. 

Uz ove 4 maske za kosu povremeno koristim i Botox za kosu, koji je proteinski tretman koji poboljšava stanje dlake, i opšte stanje kose. To je pravi tretman koji se nanosi na kosu 20min i sastoji se od dve ampule koje se mešaju. Na internetu imate dosta postova o njemu, a i među mojim postovima o potrošenim proizvodima možete pročitati o ovom proizvodu.

Svi znamo da je kosa jedan od aduta lepote za svaku ženu i njena dužina je nebita, sve volimo da nam je kosa negovana. Moj savet vam je da uložite u jednu kvalitetnu masku za kosu i koristite je na 3 pranja, a da pronađete u drogerijama nešto što će prijati vašoj kosi. Uz to tretmani za kosu kao što je pomenuti botox nisu skupi i rade se jednom u mesec dana. 
Ja sam stanjem svoje kose sada prezadovoljna i svima bih preporučila ove 4 maske, jer mislim da mogu da posluže svim tipovima kose, sem masne i da su odlične kao povremena jača nega, ako vam kosa nije suva. 

Da li ste probali neku od ovih maski za kosu? Ako jeste pišite mi svoje utiske. 
Do novog čitanja pozdrav. 
Dunja. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments