LRP TOLERIANE sensitive fluid - moji utisci

By Beauty junkie - 15.6.19

Nega kože je moja opsesija i to sa razlogom. Masna, problematična koža zahteva posebnu i specifičnu negu, koja se menja tokom promene sezone. Nekad ne znam šta je izazovnije za moju kožu - leto ili zima. Zimi mi je dozvoljeno mnogo više proizvoda, kiselina, retinola, ali i blaže umivanje i sigurna hidratacija, dok leti sve treba da bude umereno i lagano, a opet efikasno.

Hidratacija je ono što ne sme da se izostavi bez obzira na spoljašnju temperaturu i sezonu. Masnoj koži treba efikasna, lagana hidratacija, koja na licu neće biti teška niti zapušiti pore. 
Ja lično izbegavam ulja u nezi kože i jedino ulje koje sam probala je biljno ulje skvalana koje pogoduje svim tipovima kože,  jer je i samo deo kože.
Ipak, kreme za lice su nešto što mojoj koži najviše prija i što najviše volim kod nege kože. Ponekad mi je teško da pronađem pravu kremu za lice koja će mojoj koži prijati, biti gelaste teksture i upijati se odmah.
U traženju jedne takve kreme privukao me je brend La roche posay koji je izbacio novu liniju proizvoda koji su bazirani na probioticima i namenjeni normalnoj, suvoj i masnoj koži.


Znam da zvuči čudno - probiotici u kremi, ali ovo je trend koji osvaja kozmetičko ktržište i u poslednjih par meseci mnogi brendovi izbacuju linije proizvoda koje u sebi sadrže probiotike. Poenta ovih linija proizvoda je da kao što probiotici poboljšavaju stanje u organizmu  i regulišu crevnu floru i varenje tako probiotici u kremam treba da regulišu stanje kože, izbalansiraju je i daju odgovarajuću negu.
Potrebno mi je da još malo istražujem na ovu temu, ali ovo su neke osnovne informacije koje sam pronašla.

Evo i sta sam proizvođač kaže o ovoj kremi:
Osetljiva mešovita koža. Zatezanje, peckanje, suvoća, crvenilo.
ZAŠTITNA UMIRUJUĆA HIDRATANTNA NEGA
Umirujuće i zaštitno delovanje : [Glicerin] Hidrira 48 sati, obnavlja i štiti barijeru kože. [Vitamin B3] Intenzivno umiruje. [La Roche-Posay termalna voda] Umiruje i smanjuje iritacije kože.
Komplementarni sastojci osiguravaju prijatno nanošenje i očuvanje kvaliteta formule.
0% mirisa, 0% alkohola.
Nekomedogeno. Ne iritirajuće/nenadražujuće. Visoka tolerancija, prikladno čak i za bebe. (preuzeto sa zvaničnog sajta La roche posay Srbija).

Proizvođač je takođe ovaj proizvod definisao i kao odličnu podlogu za šminku što me je dodatno privuklo pri kupovini.
Krema dolazi u bočici sa pumpicom i ima 40ml što je malo manje od standardnih krema koje kupujete. Volela bih da je ovo krema sa pumpicom i mehanizmom za potiskivanje nagore, ali nije. U svakom slučaju doziranje je jako jednostavno i za moje lice i vrat su potrebne 3 pumpice. 


Krema je tečne teksture i lako razmaziva. Svojim izgledom i osećajem na koži više podseća na serum nego na kremu, a u letnjim danima to je ono što mojoj koži baš treba.
Koristila sam je i ujutru i uveče, samostalno ili nakon hijaluron seruma i nije izazvala nikakve reakcije na koži. 
Jako se lako upija zbog tečne teksture ali je ujedno jako hranljiva za moju kožu. Nakon nje gotovo nikakva druga nega mi ne treba, jer je koža nahranjena i punija. Pogotovo kad je nanosim ujutru to osetim i na koži se vidi.
Ujutru uglavnom nanosim ovu kremu i spf zaštitu. Krema se odlično slaže sa šminkom i jako lako se nanosi na nju. 
Ne mogu reći da mi matira lice ili išta slično, a to joj i nije uloga, ali moje lice je stvarno jako lepo hidrirano tokom dana. Kada ne nanesem kremu osetim kako mi je lice masnije i gotovo prljavije, ali sa ovom kremom, zbog hidratacije koju pruža lučenje sebuma je manje. 
Ova krema nemam osećaj težine na licu ili zatvorenih pora što je meni jako bitno kod izbora kreme. 



Mislim da me je ova krema iznenadila u pozitivnom smislu više nego što sam očekivala. Dovoljno je reći da poslednjih dana posežem samo za njom i da nisam koristila druge kreme. 
Uz dovoljan unos vode u organizam tokom dana čini mi se da mi je koža ujednačena i lepo hidrirana. 
Ja imam masnu kožu pa prosijavanje i sebum ne mogu da izbegnem. Ne očekujem čuda na tom polju, ali za mene dobra krema je ona koja ne povećava lučenje sebuma i sa kojom moja koža izgleda isto svakog dana, ne masti se jače, niti se oseća ugušeno i teško, a ova LRP krema mi to omogućava. 



Ako ste masnokožac ili imate normalan tip kože mislim da će vam ova krema u potpunosti odgovarati. Kada je leto toplo, ovakva krema može prijati i onima sa suvom kožom koji vole laganiji osećaj na koži. U svakom slučaju imate toplu preporuku da probate ovu kremu, jer je za mene ona odlična i u ove tople dane dovoljno lagana i dovoljno hidrantna. Ako imate drugi tip kože možete da birate još neku od dve ponuđene opcije koje su namenjene normalnoj i suvoj koži.
Iz drugaričinog iskustva čula sam da je verzija za suvu kožu odlična i ona je stalno koristi.

Toliko u ovom postu. Do novog čitanja pozdrav. 
Dunja. 

  • Share:

You Might Also Like

0 comments