New skincare from The Ordinary. Is it working for me?

By Beauty junkie - 9.11.18

Skin care is a priority for me and with acne prone skin and struggling with this problem for 16 years I had to learn a lot about products I should use, about what suits me and what not. In this process from acne prone skin to clear skin, a used a lot of The ordinary products and they helped me a lot.

These products are innovative and different and they have a simple ingredients list that helped me a lot because too many ingredients in one product for me means more triggers for acne. 

I bought 2 new products a few months ago and today I write about them because I used them enough to have some impressions about them. 
Last additions to my The ordinary family are Glycolic Acid 7% Toning Solution and L-Ascorbic Acid powder.
I bought a Glycolic acid tone to use on my body - shoulders, backs, and chest. It jas a lot of product in this bottle and price is great so I can use it daily and not have to think about how fast I will use up that product.
When you have acne on large surfaces of your skin you can't use standard creams because they will last a week or two. Also, acne on your body is different than the ones on your face. Skin is also different and my skin is thick and oily and reacts badly on simple products like shower gels.

Veraujem da ste do sada već čuli da brend koji je izazvao pravu revoluciju u nezi kože, svojim inovativnim pristupom, povoljnom cenom, ali i ludim osnivačem, kog su morali nasilno da smene, dolazi u Srbiju u Metropoliten apoteku. U pitanju je brend The Ordinary, deo kompanije Deciem, koji se odlikuje kvalitetnim proizvodima za negu kože, koji nisu skupi i koje svako može sebi da priušti. Kompanija se probila na tržištu preko društvenih mreža. Njihova filozofija je da ne troše novac na skupa pakovanja, i na marketing, jer to je ono što najviše utiče na cenu jednog proizvoda pored sirovina koje se u njegovoj proizvodnji koriste. Zato svi proizvodi imaju prepoznatljivo jednostavno pakovanje i ako imate više njihovih proizvoda znajte da ćete morati da čitate šta piše na boćicama kako biste razlikovali koji je proizvod koji.

U današnjem postu pišem vam o dva proizvoda koja sam tek počela da koristim i koja sam dodala svojoj svakodnevnoj rutini nege kože. 
U pitanju su 100% L-askorbinska kiselina u vidu pudera i 7% Glikolna kiselina u vidu tonika za lice. 
Askorbinska kiselina je derivat Vitamina C, a Glikolna kiselina predstavlja hemijski piling koji pomaže u ublažavanju ožiljaka od akni, blagom pilingu kože i skidanju odumrlih ćelija kože, kako bi pomogao da se na površini pojavi nova, mlada koža.
Vitamin C takođe ima ulogu u ujednačavanju tona kože, smanjenu flekica i ožiljaka od bubuljica i pomaže ukupnom mlađem izgledu kože.


I decided to buy this product because I tried before this acid toner as well and it proves to be efficient for my body acne. This Glycolic toner is mild chemical peeling good for acne prone skin. 
7% solution has higher concentrate then other commercial toners have - but after The ordinary brand ore and more brands came out with similar products that have a higher concentrate of acids. 
I use it now for 3 months and I try to use it every day but it happens that I miss a day or more.
This product is a chemical peeling so what I expected was to solve issues I have like scars from previous acne and spots I have. But also I learned that this product helps to bring acne to the surface and they can heal faster. Simple small acne can, but bigger once need more help from acids like azelaic and salicylic acid.
At first, I thought that don't see any improvement and that this product doesn't do anything for my skin. But it proved me wrong and I notice things have changed in a month time. My scars on my shoulder are almost gone, and I do not have more acne on that part of my skin. It can be just period in which I am free of acne, but I like to think that this product keeps my skin clear, removes dead cells and in that manner stops spread of new acne on my shoulders. With no acnes I do no touch my shoulder I don't have anything to squeeze or pick.

Glikolu kiselinu sam prvenstveno uzela zbog mojih akni na leđima i telu. U pakovnanju je čak 240ml, a pre ovoga sam koristila tonik sa voćnim kiselinama koji se pokazao delotvoran. Kako je deo moje kože koji treba da tretiram velik The ordinery je bio prvi izbor zbog količine proizvoda i koncentracije kiseline od 7%.
U početku nisam videla veliko poboljšanje, ali već sam naučila da kod ovakvih proizvoda treba biti uporan i da se prvi rezultati vide nakon mesec dana i više.
Tako je i bilo. Prvi rezultati su se videli nakon mesec dana u predelu ramena. Moja koža se skoro skroz očistila, nove akne se nisu stvarale, a nestali su i manji ožiljci i fleke na tom delu kože. Kako je vreme prolazilo videla sam podoljšanje i na leđima. Posebno kada su ožiljci u pitanju i fleke koje mi ostaju na leđima posle svake bubuljice ili akne. 
Dok je na ramenima prestalo javljanje novih bubuljica i akni, njihova pojava na leđima je samo umanjena i prevashodno se dešava "onim danima" u mesecu, ali i tada akne mogu biti vrlo bolne i velike. Ovaj proizvod pored pomoći u rešavanju ožiljaka i fleka čini mi se pomaže i kod manjih bubuljica i akni, jer pomaže u njihovom bržem sušenju i lakšem uklanjanju sa kože.


After two months I saw improvement on my back - scars are less visible and some of them are gone. Problem with ma backs is that I can't reach surface I want on my own so sometimes I need help and I am very self-conscious how my backs look.
I still get acne when is that time of the month but not as many as before, and I can be more satisfied with myself. This has been a huge improvement than it looked before and I will continue to use this product while I can, while my skin is not too exposed to the sun because if you use any type of acid on your skin sun cream is a must. I usually use acids in the evening and SPF in the morning.
You get 240ml when you buy this product and it costs just 8,7 euros.

The second product I bought is 100% L-ascorbic acid in powder form. This is a pure form of vitamin C and I bought it because vitamin C should help out with depigmentation, scars and overall appearance of the skin. It should even out your skin tone and make it look younger.

I wasn't sure what to think about this product when I first tried it. It is a finely milled powder that comes with a small spatula to pick it up and mix it in some serum or cream.
This is a product that should be used in a specific manner and on the Deciem site they do not recommend it to beginners ( people who are just starting with vitamin C and The ordinary skin care).
I do agree with this - because if you haven't tried anything from the ordinary brand you should explore and learn before starting to use a product like this.

How I use it: I mix half spoon with my trusty, Hada Labo, hyaluronic serum and put it all over my face and neck. It is tricky to find correct amounth of product.
You will know if you put too much of this product because your face will be sticky and will not absorb anything else. Usually, I put creat on top of this mix and it the morning SPF is a must if you use vitamin C.
Also always wash your hands after applying product because it can leave a yellow film on top of your palms, but this is something I read about and I do not know if it works like this because I always wash my hands after using this product - I didn't want to experiment and see if my palms will become yellow.

Pošto je ovo proizvod sa većom koncentracijom kiseline neophodno je koristiti SPF nakon nejgove upotrebe. Pošto ga koristim na telu, odgovara mi ovaj jesenji period za korišćenje, jer je koža prekrivena odećom i ne moram da nanosim SPF. Generalno, leti ne treba koristiti kiseline, jer one vrše piling kože, pa nova koža koja se otkriva može da reaguje na sunce.
Iskreno, ovaj proizvod me je iznenadio svojim učinkom. Košta svega 8,7 evra i zaista je povoljan kada pogledamo količinu koja se dobija. Kao što rekoh proizvodi The ordinary će biti dostupni u apoteci Metropoliten, ali možete da ih porućite i sa njihovog sajta deciem.com i sa sajta beautybay.com.

Drugi proizvod koji sam počela da koristim jeste L-askorbinska kiselina. Ovo je vitamin C u obliku fino mlevenog pudera koji se meša sa drugim proizvodima. U pakovanju dolazi mala kašičica za doziranje koju možete smestiti u staklenu teglicu radi lakšeg čuvanja. 

Proizvod treba koristit po uputstvu, a posebno treba paziti na količinu koja se stavlja i meša sa drugim proizvodima. Ja moj vitamin C mešam sa Hada Labo hijaluron serumom. Obično pomešam pola kašičice, koja dolazi sa paskovanje m. Kako ćete znati da li ste dovoljno proizvoda pomešali?! 
Kada prekoračite količinu pudera koji mešate proizvod će biti ekstremno lepljiv na licu, neće se upiti i smanjiće mogućnost nanošenja drugih proizvoda na njega. Moja rutina je da nakon ove mešavine vitamina C i seruma nanosim kremu za lice. 
Ujedno kažu da ako ne operete ruke poslen korišćenja ovog proizvoda može ostati žut trag na dlanovima. Sam proces mešanja je nekada vrlo zadovoljavajući, a nekada me baš zamara i to je onaj ekstra korak koji ne želim uveče kada mi se spava i kada želim na brzinu da se sredim i bacim u krevet. 
Ipak, trudim se da što češće koristim ovaj proizvod, zbog dobrobiti koje donosi koži.


I will say I expected "wow" results from this product because of all the hype on the internet. But that was not a case with me. My oily skin is a blessing when it comes to fine lines and wrinkles on my face - I bearly have any and I try to sleep well and I usually do not have bags under my eyes.
All I saw from this product was even skin tone. My acne scars will heal much faster with this product and I can't see any major depigmentation on my skin. It looks even and clear and I think this product did it.
It may seem like nothing but it is a great thing when you don't have to think about skin and acne scars. All acne on my face leave small spots on my skin no matter if I squeeze them or not - it is just the way my skin acts.
This helped and in 3 days any dark spots on my skin disappear.
I must say I do not use it every day because I am lazy and I don't like mixing this every night before sleep, but if I have pimples on my skin or acne I will use it for sure.

Iako sam zbog svih hvalospeva na netu mislila da će ovaj proizvod učiniti neko neverovatno čudo mojoj koži, po kom će ona biti kao fotošopirana i sjajna, ništa slično se nije desilo, ali jeste sledeće: moja koža sada ima ujednačen ton i mislim da mi svaka flekica od bubuljica prođe za 3 dana dok je nekada trebalo 3 i više meseci.
Ukupan utisak koji vidim jeste da mi je koža čista, izgleda zdravo i potpuno sam sigurna i samouverena, pa izlazim bez trunke šminke napolje.
Iako efekat ovog proizvoda nije ono što sam zamislila, a i kako bi mogao da bude definitivno je ovo "wow" efekat. 
O smanjenju bora i linija na licu ne mogu mnogo da pričam, jer moja masna koža je pravi blagoslov kada je ovo u pitanju i stvarno nemam bore na licu i ne mogu da komentariššem proizvod kojima je to uloga. Jedine bore koje ja imam su oko usana, a to je posledica jako suve kože u tom predelu i genetike, jer su sve žene u mojoj porodici imale isti problem. :)
20g koje dobijete u teglici su više nego dovoljni i ne zna kada ću ih iskoristiti, a cena proizvoda je samo 5,9 evra zbog čega je jedan od najjeftinijih vitamina C na tržištu.


This powder is white and as you can see on pictures it has 20g - this is a lot because you will need just a small amounth of product. Price of this product is just 5,8 euros.

With the previous products I bought and I use regularlly I really see the difference in my skin, and everyone is saying that my skin is so much more clear now than a few years before.
You can read all about my skin care and The Ordinary products I use for clear skin here, here and here.
Until my next post bye.
Dunja.

Ova dva proizvoda uz prethodne koje koristim od brenda The Ordinary značajno su popravili stanje moje kože. Sada često dobijam komplimente da mi je koža baš čista i izgleda lepo. O tome kako negujem kožu leti, zimi i koje proizvode koristim čitajte ovde, ovde i ovde.
Do novog čitanja ćao svima. 
Dunja!

Hvala što pratite blog.

  • Share:

You Might Also Like

0 comments