Ziaja micelarni piling gel za umivanje

By Beauty junkie - 8.8.18

Proizvodi za čišćenje kože i umivanje često su pravi izazov za moju kožu i lice. Godinama se već oslanjam na običan sapun sa uljem čajnog drveta i on je uvek moj siguran izbor, ali volim i da probam nove stvari.

U drogerijskom rangu izbor proizvoda nije velik i svi su namenjeni suvoj, normalnoj ili kombinovanoj koži, a za masnu kožu retko šta se nađe. Medicinska kozmetika je druga priča, ali i cene su značajno veće. Probala sam i prirodnu kozmetiku, onu skupu i jeftiniju ali mix svih tih proizvoda je najbolji za moju kožu. 


Ovaj proizvod sam kupila slučajno, jer sam mislila da je micelarna voda, a ne piling gel za čišćenje lica. Moja krivica skroz, jer nisam pročitala ceo naziv. Na kraju se ispostavilo da je ovo super, jer sam otkrila novi, odličan proizvod za čišćenje lica, koji je jako pristupačan.
Ovaj micelarni piling gel je deo kolekcije sa asai bobicama, i namenjen je uklanjanju prvih bora na koži, ali i sprečavanju uticaja spoljašnjeg zagađenja "Preporučuje se za umornu kožu, kožu kojoj nedostaje svežine, osetljivu kožu i kožu sa prvim borama kod osoba starijih od 17 godina" - preuzeto sa sajta  http://clarusacta.rs/ziaja/acai-berry/

Evo šta proizvođač kaže o samom proizvodu:
Ziaja Acai berry micelarni piling gel za čišćenje lica za korekciju prvih bora nežno čisti kožu, uklanjajući odumrle ćelije epiderma. Kožu ostavlja glatkom i hidriranom, a preporučuje se njegova svakodnevna upotreba zbog izrazito nežnih biorazgradivih piling čestica celuloze. Smanjuje prošireni izgled pora i normalizuje svojstva kože. Sadrži takođe prirodne aktivne supstance – acai bobice, a njegov jedinstven miris i blagi efekt osiguravaju osećaj besprekorno čiste kože.



Micelarni piling gel je baš to što sam naziv kaže - fini piling gel za umivanje. Iako nije direktno namenjen masnoj  koži sa nepravilnostim, moja koža se može nazvati i osetljiva.
Piling gel ima prelep miris i to je ono što me je odmah privuklo, a kada sam ga itisnula iz bočice primetila sam sitne roza čestice, koje su tu u funkciji pilinga. 
Ove čestice su fini i sitne i zato ovaj piling možete da koristite svaki dan. Ja ga koristim uveče, pred spavanje, jer imam utisak da treba sa lica skinuti svu prljavštinu koja se tokom dana skupila, posebno sve čestice koje dolaze od uticaja vlage, vetra, dima, automobila itd i mislim da je ovaj piling gel odličan za to. 
Gel je poprilično vodenast i jako lako se nanosi, a pošto je providan roza čestice su vidljive,a na licu se tek blago osete.
Ne isušuje moju kožu i ne zateže je nakon korišćenja. Nakon njegove upotrebe nanosim kremu za lice, jer u ovim toplim danima to mi je dovoljno. Moja masna koža zna da se oseća ugušeno ako na nju nanesem mnogo slojeva, ili ako ih nanesem u kratkom vremenskom razmaku, tako da je moja nega kože sada jednostavna i brza, a ovaj piling gel je prvi korak u noćnoj nezi, jer zaista daje osećaj čistoće na licu i miris i sitne čestice zaista predstavljaju pravo uživanje za korišćenje. 

U skorije vreme sam pronašla na društvenim mrežama polemiku oko sastava nekih proizvoda i polemiku oko toga treba li koristiti prirodnu kozmetiku ili ne. 
Moj odgovor na to je da slušate svoju kože. Ja sam 3 godine koristila samo prirodnu kozmetiku, ali dok nisam uvela upotrebu hemijskih proizvoda, kiselina i slično značajnije promene na koži nisam videla, ili je za te promene trebalo dugo vremena. 
Ne verujte svemu što čujete, istražujte sami i slušajte svoju kožu, ona najbolje zna šta joj prija, a šta ne. 
I baš zato evo sastava ovaog Ziaja micelarnog piling gela, koji, kako ćete videtim ima gotovo sve sastojke zelene boje, ili žute, a samo jedan štetni sastojak koji je obeležen crvenom bojom i to na samom kraju liste sastojaka, što znači da je prisutan u malom postotku (ja nisam hemičar po struci, i ne znam mnogo o sastojcima i njihovom odnosu u nekom proizvodu, pa sa vama delim ono što pronađem online i na sajtovima poput ovog koji analiziraju za nas sastav proizvoda) . Sajta za analizu sastava kozmetike je ovde.

Sastav proivoda:
aqua, glycerin, Cocamidopropyl Betaine, coco-glucoside, cellulose acetate, zinc coceth sulfate, panthenol, lecithin, ascorbyl palmitate, ascorbic acid, Euterpe oleracea fruit extract, calcium gluconate, Acrylates/C10-30, alkyl acrylate crosspolymer, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 hydrogenated castor oil, Disodium EDTA, Xanthan gum, polylactic acid, CI 42090, aluminium hydroxide, propylene glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, perfume, limonene, linalool sodium hydroxide, CI 16035, CI 17200 



Tokom desetodnevne upotrebe ovog piling gela nisam imala nikakve reakcije na koži, nisu mi izašle bubuljice ili se pojavili suvi delovi kože, sve izgleda kao i pre, a ja imam utisak da svojoj koži pružam bolje čišćenje nego što je to samo sa sapunom.
Preporučena cena ovog proizvoda je 499 din, a ja sam ga uzela na sniženju za 399din. U pakovanju je 200ml, i ova bočoca je laka za upotrebu i sam otvor nije velik tako da možete lako da dozirate piling.
Ja ovaj piling nanosim na mokru kožu i kružnim pokretima prvo čistim veće površine na licu kao što su obrazi i čelo, a zatim i ostale delove.
Obzirom na količinu ovog proizvoda verujem da će mi baš dugo trajati.

Ako tražite dobar proizvod za čišćenje lica koji će biti nežan prema vašoj koži imate sve moj preporuke da probate ziaja micelarni piling gel, jer ćete uživati u svakom korišćenju, a verujem da će vas miris ovog proizvoda potpuno oduševiti.

Do novog čitanja pozdrav. 
Dunja!

Ako vas malo više zanima sastav nekog proizvoda na sajtu koji sam podelila sa vama možete pretražiti svaki sastojak ponaosob i oni će vam izlistati članke o određenom sastojku u kojima ćete moći da pročitate sve što može da vas zanima ili brine, a u vezi je sa satavom onoga što nanosite na lice.

  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Čula sam mnogo toga dobrog o Ziaja proizvodima i nikako da kupim neki da probam. Možda ovo bude moj prvi ! Super recenzija! <3

    Vildana from Living Like V

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno. I ja planiram jos neke stvari da probam, mada njihovo mleko za telo i kreme za ruke su extra.

      Избриши