Eucerin oil control SPF 30 review

By Beauty junkie - 16.7.18

Tokom letnjih dana SPF kreme osobama sa masnom kožom mogu baš stvarati probleme, jer znaju da zapuše pore i dovedu do pojačane pojave bubuljica. Upravo zato osobe sa aknoznom kožom izbegavaju SPF proizvode da stavljaju na lice što može doprineti starenju kože, reakcijom kože na sunce ili pojavom opekotina na licu. Kod nege kože sa bubuljicama SPF faktor je važan, jer iako sunce može da isuši bubljice i poboljša stanje kože posle sunčanja efekat može biti i potpuno obrnut i bubljice se mogu javiti u većoj meri. Zato morate posebno da pazite na kožu lica u letnjim danima i da nosite odgovarajuću SPF kremu.


Ove godine Euceri Srbija je uradio odličnu stvar i u svoj asortiman uvrstio čak dve kremice za masni kožu sa SPF 30 i 50, koje su posebno formulisane za zaštitu od sunca kože lica. 
Ovaj proizovd me je jako zainteresovao i tokom promocije u Lilly drogerijama kupila sam kremu sa SPF 30. Cena joj je oko 1400 din, a ja sam iskoristila i svoje Lilly cvetiće tako da sam je platila manje, a kako je bila promocija uz kupovinu ovog proizvoda dobila sam i micelarnu vodu od 200ml tako da je kupovina bila više nego uspešna. Sa eucerinom je super što su sniženja i promocije česte i možete proizvod naći po manjoj ceni od standardne,a o samom proizvodu i njegovom kvalitetu biće više u nastavku. 

Na sajtu Eucerin Srbija proizvođač ovako opisuje ovaj proizvod:

Eucerin Gel-krem Oil Control za zaštitu od sunca SPF 30 je preparat za zaštitu kože lica od sunca za svaki dan, formulisan za masnu i kožu sklonu aknama. Napredna spektralna tehnologija kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu sa Likokalkonom A koji neutrališe slobodne radikale koje izazivaju UV zraci i vidljiva svetlost visoke energije (HEVIS). Ovaj preparat za zaštitu od sunca takođe sadrži i Gliciretinsku kiselinu koja stimuliše sopstveni mehanizam obnavljanja DNK kože. 

Sebum regulatorna tehnologija za kontrolu produkcije sebuma sa L-karnitinom i matirajućim mikro-česticama čini kožu trenutno suvom na dodir i pruža dugotrajni efekat protiv sjaja koji traje do osam sati. 

Eucerin Gel-krem Oil Control za zaštitu od sunca SPF 30 ne sadrži parfeme i ima izuzetno laganu, nemasnu teksturu. Klinička i dermatološka ispitivanja pokazuju dobru podnošljivost na osetljivoj koži i na koži sklonoj aknama. Ispunjava visoke standarde za UVA i UVB zaštitu  koje definiše Cosmetics Europe. Nivoi UVA zaštite u preparatima je viši od EU preporuke.



Posle više od mesec dana upotrebe evo šta ja mogu da vam kažem o ovoj kremi. Pre Eucerin Srbija koristila sam kremu drugog proizvođača i bila zadovoljna, ali htela sam da istražim i druge mogućnosti i ova krema se pokazala kao odličan izbor.

Krema dolazi u praktičnom pakovanju sa pumpicom i zato se jako lako dozira. Nadam se da je ovo mehanizam koji potiskuje kremu na gore tako da se proizvod iskoristi maksimalno i ništa ne ostaje u bočici. Samo pakovanje me je privuklo, jer je izuzetno praktično i super dizajnirano, i vidi se da se razmišljalo o načinu upotrebe i funkcionalnosti samog proizvoda.

Kada sam istisnula ovu kremu prijatno sam se iznenadila, jer je ovo najlaganija, gel krema za sunčanje koju sam probala. Iako je žućkasta vrlo je lagana i jako lako se razmazuje. Ne ostavlja ni malo belog traga na koži, tako da je nanosim samostalno na kožu i kad se ne šminkam. Od kad sam je dobila, ako je napolju toplo, neću zaboraviti na njeno mazanje nikako. 

Osećaj na koži nakon njenog nanošenja je jako prijatan i moja koža pod prstima je ista kao kad nanesem neki prajme, svilenkasta i kao da je malo zaglađena. Zbog toga ovo je odlična podloga za šminku. SPF 30 je i nisam primetila da mi daje beli odsjaj na slikama, mada ja ne koristim blic za slikanje često. Ne mogu da garantujem da se manje mastim kada je koristim, jer moja rutina nege kože tako je koncipirana da pomaže mojoj koži da se manje masti, ali ukupan utisak i osećaj na koži je savršen. 

Krema ima sve što od nje tražim - dobru SPF zaštitu, zaštitu od UVA / UVB filtera, specijalno je namenjena potrebama masne i aknozne kože, pa od nje bukvano nemam ni jednu bubuljicu, zapušenu poru ili mitiser. Toliko je lagana za korišćenje da nema razloga da je propustite ili ne probate. 

Cena ovakve kreme jeste 1400din za 50ml, i često možete i dve kreme od 200ml za sunčanje kupiti, ali ovo nisu obične kreme i nisu za telo, nego je njihova formulacija prilagođena licu i njegovim potrebama. 



Za mene je ovo neophodan korak u svakodnevnoj rutini bez obzira na godišnje doba, jer zbog upotrebe kiselina na licu moram da koristim spf.
Ovo je svakako proizvod koji je za potrebe masne kože savršen i vrlo koristan i jako mi prija. Imate sve moje preporuke da probate ovaj proizvod, jer za mene je on čista 10. 

Toliko u ovom postu. Do novog čitanja pozdrav. Vidimo se za nešto više od 10 dana, nakon mog putovanja i odmora. Do tada obavezno mi pišite svoje preporuke kada su kreme za sunčanje u pitanju, jer će mi biti više nego potrebne. 
Ćao. 

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Super recenzija! Nisam koristila ovu, ali mislim da ću početi.


    chrissiessblog.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Jako interesantan proizvod, do sada nisam koristila nista slicno, ali mislim da bi trebalo da pocnem, izgleda mi korisno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kreme za lice sa SPF su po meni super skroz si mi promenile rutinu u nezi koze i sada volim SPF.

      Избриши