New tarte face clay palette review!

By Beauty junkie - 28.11.17

Buying makeup on Holiday season is one of the best treats I get for myself. I got very excited when Tarte gave free worldwide shipping with 17% discount on beginning of month November. It was time to try some of their famous product and between all new holiday palettes I decided to buy new face clay palette. It is face and eye shadow palette with all matte shadows that are specifically created to shape face and eyes. Palette has all brown and neutral colors that can give dimension to your face and eyes and it is basic palette for every makeup look.

Kupovina šminke tokom novogodišnjih praznika, za Black Friday i ostale dane sniženja jedan je od način da častim sebe. Zato sam bila jako srećna što je tarte cosmetics na početku meseca omogućio besplatnu poštarinu i sniženje na celokupni asortiman. Iako sam se dvoumila šta da probam, posebno od novih prazničnih paleta i setova, rešila sam da kupim Face Clay paletu koja sadrži senke i puder za konturisanje, a takođe je novija među Tarte proizvodima.


Palette is beautiful just by looking at it. It reminds me at small clutch bag and pattern on it is beautiful -  I love this purple/gold/wood combination.
You will see that it is not to big but when you look of how much product you get you will be surprise.
I bought palette on sale for 40 euros and it came in 3 weeks time.
Inside palette you will get 9 eye shadows and 3 contour powder but all products can be mixed and used how you like.
Eye shadows are divided in three sections with two small shadows and one bigger that is basic neutral color. Small shadows have 1g (6 x 1g) bigger once 2g ( 3 x 2g) and contour powders have 6g ( 3 x 6g) in total 30g of products. All shadows and Tarte products are cruelty free that is very important for me when buying makeup.
All shades have names and palette has big mirror that is really helpful but also one of those on which you can see every pore and all brows that you don't want to see. I'm sure you know that kind of mirrors.
Palette comes in cardboard box same pattern as palette and small guide book for creating makeup looks. All ingredients are listed on the box for each shadow. Tarte brand is also cruelty free that is important for me when buying makeup.

Paleta koju vidite je zaista prelepa i kada je samo pogledate. Ovaj ljubičasto - zlatni dizajn sa dodatkom drvenih detalja je meni lično savršen. I kutija u kojoj paleta dolazi je takođe dizajnirana na isti način. Paleta je čvrsta i kompaktna - ne prevelika, ali ni mala. Kada pogledate gramažu videćete da dobijate 30g proizvoda i to 9 senki i tri bronzera/pudera za konturisanje. Manje senke imaju 1g, veće 2g, a bronzeri 6g. 
Ovo paleta sadrži sve što vam je potrebno za oblikovanje očiju i lica, konturisanje, isticanje ili kreiranje jednostavne šminke za svaki dan. 
Paleta je na sniženju koštala 4500din i stigla je za 4 nedelje što je duže od očekivanog zbog štrajka Pošte. Takođe platila sam i pdv od 20% na ovaj iznos. 
Kod kupovine mi je bilo jako bitno to što je Tarte brend koji ne testira svoje proizvode na životinjama. Sve podatke o proizvodu, imena nijansi i njihov sastav imate na kutiji u kojoj paleta dolazi. 
Paleta ima veliko ogledalo na gornjoj strani koje je savšeno za šminkanje, ali jedno od onih ogledala na kom se vidi svaka pora i dlačica koju ne želite videti. 


When you look to the palette you will see how all shades are arranged from light to deep, middle section is cool toned with grey in it and on deepest section we have standard black color (onix) and warm toned brown (ember). In that section is also only color that has a little bit of shimmer in it - bigger one (instinct).
I can't describe how much I like this palette. All shades are super pigmented, all are like butter and they blend and perform on eyes like dream. I really think I do not need another face palette that will have basic shades like this. You can mix products to get your perfect shade. If I compare this palette with Naked 1 palette I have these shadows are much better, more pigmented and longer lasting on my oily eyelids.
I didn't have single problem with this palette. Someone will probably say that black is not black enough but I like when is not to deep and you can blend it easily.
One thing I don't like to much is that vanilla choco sent. It is sweet and not super strong but I could live without it. Also I know this is just personal preference and not a real issue with palette.
I will not show you all swathes. You can see those on my IG stories but I'll show you how this palette looks on the eyes and face and more pictures like this you can find also on my Instagram.


Unutrašnojst palete je podenjena na 3 dela od najsvetlijih tonova do najtamnijih. Kako su senke podeljene tako su i bronzeri za konturisanje. Središnji deo ima hladan podton i više sive u sebi, dok su prvi i treći deo uglavnom toplog podtona ako izuzmemo crnu senku. Sve senke imaju imena utisnuta na paleti i tako su raspoređene da je veća senka uvek najsvetlija i ona može biti baza za nadogradnju ostalih senki.
Jedina nijanse koja nije mat u ovoj paleti jest veća senka u najtamnijem odeljku koja se zove Instinct, a u sebi sadrži jedva primetan sitni sjaj koji se ne prenosi na kapak.
Sve senke i puderi za konturisanje su jako pigmentovani, ali se jako lako i lepo sjedine sa drugim proizvodima i  ujednače na koži. Sve senke pod pristima su mekane i imaju kremasti osećaj. 
Iskreno od prvog korišćenja oduševljena sam ovom paletom i time kako se senke ponašaju i koliko traju na mojim masnim kapcima. 
Kako imam i UD Naked 1 paletu slobodno mogu reći da se ove Tarte senke ponašaju bolje, mekanije su, imaju veću pigmentaciju i dugotrajnost.
U ovom postu pokazaću vam kako se senke i puderi/bronzeri izgledaju na mojim očima i licu (više slika na Instagramu ), a same senke na koži (swatches) možete videti na mom IG profilu pod opcijom Stories.
Ono što je posebno kod ove palete jeste to što njena unutrašnjost miriše na vanilu ili čokoladu - svakako slatkasti miris. Meni ovo nije ni preterano bitno, a iskreno ni ne sviđa mi se previše mada miris van palete nije prisutan.



I love using contour powders as eye shadows specially darkest one and also I mix middle powder that is coolest one with darker eye shadow on top. Two from these three powders are worm toned and just middle one is cool. I can mix two lighter ones to contour and bronz my skin and I love doing that. Powders are super pigmented same as eye shadows and blend seamlessly. If you are beginner you should be careful because pigments are strong and you need to know how to work with them and not to have to dense brush.

Sve senke i bronzeri mogu da se kombinuju i koriste i na očima i na licu. Moj omiljeni deo palete je središnji i senke i bronzer koji su tu. Središnji bronzer je hladnog podtona, odličan za konturisanje, dok je najsvetliji bronzer nešto čime možete da date dimenziju i toplinu licu. Ujedno možete i da ih pomešate u zavisnosti od tona vaše kože. Najtamniji bronzer je naravno pretaman za kožu našeg područja, ali može da bude odlična senka boje čokolade.
Sve niuanse ove palete su odlično sklopljene i od kada sam je probala mogu slobodno reći da mi druga paleta neutralnih tonova za konturisanje ili oči nije potrebna. 
Ako ste početnik ili profesionalac ovo će vam postati omiljena paleta. Moj savet je da za bronzere koristite mekanu četkicu, koja je fleksibilna kako ne biste stvorili oštre linije na licu već ih lepo sjedinili sa ostatkom šminke.


This is 10/10 palette that I am in love with. I think I shared my excitement and impressions about this palette and I need to say I'll buy this palette again if I use 80% of it and I think I will because this palette and two more I love are all I need for complete day and night makeup.
Check Tarte cosmetics site because they had super sale on cyber Monday and this palette was only 25 euro.
Hope you like this post. Tll next time...
Buy!
Dunja!


Ova paleta je za mene 10/10 i jedna od najboljih kupovina ove godine. Obožavam je i koristim svakodnevno. Mislim da je ovo paleta koju ću koristiti stalno i koju ću ponovo kupiti ako potrošim sadašnju većim delom. Ako možete sebi da priuštite ovu paletu obavezno je probajte, jer za mene stvarno vredi svakog potrošenog dinara.
Da li vam se sviđa novi post? Pišite mi u komentarima.
Do novog čitanja...
Pozdrav!
Dunja!

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Super post mnogo mi se svidja kako pises ;)
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/11/28/sunny-autumn/

    ОдговориИзбриши
  2. Divan post! ��
    Zapratila sam te, pa ako želiš uzvrati. Usput pogledaj novi post i ostavi komentar. ❤
    Dreaming of fashion and beauty

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hvala puno na komentaru i izvini sto kasno odgovaram, ali blogger mi nije pokazao tvoj komentar do sada, ne znam zasto.

      Избриши