STILL PRO Argan šampon za kosu

By Beauty junkie - 21.3.16

Pred vama je još jedan post o jeftinim šamponima. Do sada sam pisala četiri ovakva posta, čiji linkovi će se naći ovde.

Danas vam predstavljam posebnu liniju Still proizvoda, koji se mogu pronaći u DM i Lilly drogeriama, po vrlo pristupačnim cenama.
Njihov naziv je STILL pro, i ovo je linija sa različitim uljima za različite tipove kose.

Stll pro šampon sa Arganom namenjen je suvoj i oštećenoj kosi, a pakovanje od 500ml, košta 369 din u Lilly drogeriama (moguće je da sam kupila ovo na sniženju, jer sam viđala i druge cene).

Cena i količina proizvoda svrstavaju ovaj šampon u kategoriju jeftinijih, a ja sam već pisala koliko volim Still liniju šampona Double Bubble ovde i ovde.
To je bio razlog da probam i ovu kolekciju, i nisam se pokajala.

Šampon koristim mesec dana i evo mojih utisaka.


Samo pakovanje šampona je odlično, funkcionalno i praktično. Pakovanje ima pumpicu koja je odlična za doziranje proizvoda.


Proizvođač na pakovanju kaže da šampon sadrži 100% prirodno arganovo ulje iz Maroka, kao i da je koncentracija samog ulja u šamponu visoka.

Takođe na samom pakovanju piše da je proizvod realizovan u saradnji sa profesionalnim frizerima, da daje sjaj i hidrataciju, uz efekat "ogledala", i intenzivni sjaj kose. Takođe šampon treba da nadoknadi i nedostatak prirodnih lipida.



Sastav: aqua, sodium laureth sulfate, disodium laureth sulfosuccinate, cocamidopropyl betaine, sodium lauryl sulfate, sodium chloride, glycol stearate, polyquaternium-39, cocamide DEA, argania spinosa kernel oil,parfume, PEG-40 hydrogenated castrol oil, citric acid, methylparaben, CI 15985

Ovaj šampon sadrži sulfate, SLS, ali ne i silikone. Ulje argana vam je obeleženo i vidite na kom je mestu u samom sastavu.

Kada analizirate sastojke koji su ovde korišćeni, mogu reći da bi celokupan sastav mogao biti bolji, sa manje sulfata i više korisnih sastojaka, ali samo 5 proizvoda ulazi u žutu zonu po kvalitetu ili ti štetnosti, dok je Cocamide DEA jedni štetan sastojak koji je obojen crveno.
Za analizu sastojaka kopirajte sastav i ubacite u ovaj link - klik.

Sve u svemu za proizvod koji je u rangu jeftinih šampona za kosu ovo je dobar balans, i kvalitet proizvoda je očekivano bolji od onoga što bismo se možda nadali gledajući samu cenu.

Boja šampona je ista kao boja pakovanja. Teksturom je tečan. Jedna pumpica je dovoljna za jedno šamponiranje, i na slici ispod vidite količinu koja se istisne sa jednim pritiskom.


Pri prvom šamponiranju, iako poseduje sulfate ovaj šampon neće mnogo penit, što odgovara osobama koje imaju suvu kosu. Ja ga uvek nanosim dva puta. Drugi put kosa je lepo oprana i nije slamasta kao kod nekih drugih šampona koji su jeftiniji.

O samom efektu "ogledala" i sjaju kose ne mogu govoriti, jer uvek nakon šampona koristim kremu za zaštitu kose od toplote i ulje makadamia.
Ono što mogu reći, jeste da mi ovaj šampon nije dodatno isušio kosu, da je lepo pere, i lepo miriše, ne na ulje, već na nešto prirodno, biljno.
Kosa sa ovim šamponom ima zdrav izgled i izuzetno mi prija kada ga koristim.
Miris ovog šampona neće se zadržati na kosi, a i kako bi, kada posle njega nonosim masku, kremu i ulje, ali meni to i nije bitno.

Opšti utisak koji imam o ovom proizvodu je: 8/10.
Prednosti ovog šampona su:

  • pakovanje
  • doziranje pumpicom
  • cena i količina
  • solidan sastav
  • "radi posao", čisti i štiti kosu
  • lepo miriše
  • ne isušuje kosu
Ovo je šampon koji će mi dugo trajati, jer je pakovanje 500ml. Verujem da ću ga opet koristiti, jer volim proizvode Still kompanije i do sada me nisu razočarali.

Ali i pored kvaliteta ovog šampona, njihova Double Bubble kolekcija mi je omiljena i te šampone smatram najbolji na našem tržištu, među domaćim, jeftinim šamponima, a možda i generalno. 
Jedini problem je što ja do njih nikako ne mogu da dođem.

Ako znate u kojoj prodavnici u BG mogu da ih pronađem obavezno mi pišite.
Toliko u ovom postu.

Do novog čitanja, očekuje vaše komentare, sugestije, vaše omiljene jeftine šampone, a ispod delim sa vama linkove prethodnih postova o jeftinim proizvodima za kosu.





Do novog čitanja...
Pozdrav!!!
Dunja!

HVALA ŠTO PRATITE BLOG!

  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. Анониман21. март 2016. 21:10

    Double Bubble se mogu uvek naci u Mercator i Roda objektima. Pozz!

    ОдговориИзбриши
  2. nisam probala ove proizvode ali ih nisam ni vidjala kod mene u prodaji :D moram se jednom zaroviti u dm-u :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako volis jeftine šampone i na to ne trošiš previše novca, moja topla preporuka su ovi šamponi. Ima ih u tri varijante.

      Избриши